Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 8

• 61 181
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • в 1001-та нощ
"Вярвам, че за всяко нещо си има причина. Хората се променят, за да се научиш да не се привързваш. Нещата се объркват, за да можеш да ги оцениш, когато са наред. Вярваш на лъжи и се разочароваш, за да се научиш в крайна сметка да се доверяваш единствено на себе си. А хубавите неща понякога се разпадат, за да може още по-хубаво да се наредят."

Мерилин Монро

# 256
"Кога свършва любовта, знаеш ли?
- Тогава, когато кажеш " свърши!", а в сърцето не почувстваш болка. "

- Чарлс Буковски

# 257
  • София
"Бъдете безкомпромисни към себе си и компромисни към другите. И не си въобразявайте, че животът прави подаръци. Никой да не чака майка си и баща си, обществото, учителката или президентът да му държи химикала в ръка или да му купува книги. Всеки трябва да работи всеки ден върху себе си, да се образова и да се развива. Подаръци се правят само на онези, които работят. Човек сам трябва да изплати цената за свободата си."   Йордан Камджалов

# 258
  • София
Преди да се настроим твърде много за нещо, нека да погледнем колко щастливи са тези, които вече го притежават.

Франсоа дьо Ларошфуко

# 259
Изражението, което носи една жена на лицето си, е далеч по-важно от дрехите, които носи на гърба си.

Дейл Карнеги

# 260
Ако липсите можеха да имат имена, твоята чие име щеше да носи?

Кристияна Светославова

# 261
  • София
Всички талантливи хора пишат различно, всички бездарници пишат еднакво и дори с еднакъв почерк.

Иля Илф

# 262
Обичате ли някого, не му говорете за своята любов. Този, когото обичате, не трябва да знае какви чувства имате към него.

Петър Дънов

# 263
''Имате врагове? Добре. Това значи, че
сте отстоявали мнението си за нещо в
даден момент от живота си."

Уинстън Чърчил

# 264
  • София
Нашата съдба се формира точно от тези малки и незабележими решения, които трябва да вземаме по 100 пъти на ден.                                                                                                       

Антъни Робинс

# 265
Когато един мъж обича истински, лишава от шанс всички останали жени.

Брус Уилис

# 266
  • София
"– Можеш ли да дишаш нормално, както съм отпуснала
глава на гърдите ти?
А той отвърна:
– Само така мога да дишам."

"И дъхът стана въздух", Пол Каланити

# 267
  • София
Законът за привличането е неутрален. Той действа като фотокопирна машина. Законът запечатва с фотографска точност онова, което мислиш и чувстваш във всеки един момент, и после ти изпраща фотокопието - и то се превръща в твоя живот. Ето защо можеш да промениш целия си свят толкова лесно.

За да промениш външния свят, е необходимо само да промениш начина, по който мислиш и чувстваш, и законът за привличането ще отрази промяната.

Ронда Бърн

# 268
''Колкото и да ме огорчават критиците, няма да ме сломят. Колкото и да ме хвалят, няма да им повярвам. По-страшно е да те премълчават.''

Татяна Лолова
Поклон пред паметта й!

# 269
“Ако ти можеш да преживееш и един ден без да разбереш как съм и какво правя, значи можеш и всички останали дни!"

"Анна Каренина", Лев Толстой

Общи условия

Активация на акаунт