Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 265
  • 516
  •   2
Отговори
# 180
Още на входа ни засече президентката на университета и ректорката, поздравиха ни прегърнаха детето и изобщо са толкова позитивни 🤗.

Sabina Wien, която от 2 години май вече е Dean of Students, за пръв път прегърна сина ми, като беше на MultiTalent Quest-a в далечната зима на 2018, този Май месец бяхме за завършването вече на приятелката му, и като се видяха със Сабина, прегръдките бяха по-силни отвсякога, аз рядко съм го виждала да изпитва толкова възхита и уважение към някого, за 4-те му години там тя беше опора на много студенти и несъмнено истински приятел с доста от тях Simple Smile

# 181
Antea точно за Сабина ставаше въпрос, обърках титлите.  Много приятна жена, и не само тя . Останах с положителни впечатления от всички. И посрещнаха не само нас, а всички които де настаняваха. И не го правеха само за да ни впечатлят, а се усещаше добронамереност  и уважение към децата и родителите.

# 182
  • Sofia
За мен много са плюсове на университета, включително предимствата му дори пред други учебни заведения, които са напред в класациите:
- в 4годишен курс дава диплом за две специалности, които могат да имат  допълнителни концентрации от курсове и подспециалности;
- дава възможност на децата до втората година да направят окончателния избор на специалност; мисля, че това е особено ценно за деца, които току що са завършили гимназиалния си курс и е нормално да не са сигурни в избора си на специалност, а също и да нямат поглед върху пазара на труда. Тази възможност за ориентация в хода на образованието е много ценна, защото става в академична среда, с подкрепата на ментори и обкръжението на състуденти и може да спести няколко години време за образование в специалност, която е първия избор на детето, но която впоследствие се оказва неприложима.

- университета има кампус и много клубове - това е голямо предимство децата да стават самостоятелни и да установяват множество контакти за цял живот с връстниците си, а не да живеят изолирано в квартирата си.

- Обучението в АУБ е много практическо, без да страда академичността от това. Отделно, в различните клубове, децата реално вършат реална работа в съответните отдели - това им дава не само практическа подготовка с реални примери, но и им създава контакти сред корпоративните среди. А и е възможност да разберат дали това, към което са се насочили е точно тяхното, като при това ще могат да си го пишат в резюмето преди още да са завършили.

- групите са малки и студентите могат да разчитат на реална менторска подкрепа, което е немислимо в някои от големите и утвърдени университети.

Ние започнахме от 10ти клас да правим проучвания за висшето образование на детето. В началото на 11ти клас посети няколко университета в Лондон, после направи обиколка на университети в Белгия и Холандия, живя една седмица в общежитие в Амстердам при приятелка, обсъждахме ниверситети във Франция и Италия и .....напълно информирано направи избора си да учи в AUBG. Избор, който не е бил свързан за момент с компромис, за който сме щастливи и подкрепяме.

# 183
  • Чикаго / София
Здравейте момичета,
Как са децата?

Ужасно, ужасно ми е мъчно и не спирам да мисля за трагедията сполетяла едно от децата в първи курс и семейството му.

Да почива в мир детето, а  семейството му да намери сили.

# 184
  • Варна
Ох, Ирка, всички са (сме) ужасно разстроени. Днес е имало опело на поляната, почерняла била от хора и свещи. Децата според мен го изживяват също драматично. Питам се, нямало ли е начин да се предоврати това?!

Светъл да е пътят на тази звездичка! 🙏
Не искам и да си представям какво е да си на мястото на майката в този момент (доколкото разбрах и бащата е починал преди година, а момчето няма братя и сестри). Пожелавам си никога никой повече да не повтаря това.

# 185
Здравейте!
Синът ми ев 11 клас и вече се оглеждаме за университет у нас и в чужбина. Едно от желанията в листа е АУБГ. В събота бяхме на отворените врати, той влезе и в две лекции и общо взето първото впечатление е доста добро. Имам обаче въпрос. Доколото разбрах, кредитите, които се получават за годините на следването в АУБГ, обикновено са 120-150 (зависи колко специалности си избрал). Масово обаче в университетите в Европа в бакалавърските програми се завършва със 180/240 кредита. Тази разлика от системата на обучение ли идва? Би ли имало проблем след завършен бакалавър в АУБГ да се завърши магистър в Европа?
Благодаря!
П.П. Светъл да е пътят на малката душичка!

# 186
  • София
Моят син учи в СУ,но има много близък приятел 1 курс в Благоевградския университет.
Говорихме вчера с двете момчета...приятелят на сина ми само е виждал момчето- скромно затворено ....според него трагедията е  следствие на психически тормоз над детето в училище, след това в университета.....различен, тих,скромен....играел на игри,без приятели....поредната жертва на "тарикатите"сред децата.
Много ми стана мъчно....на кого е било нужно да тъпче,тормози и се присмива на тове че е различен .....
Sweat

# 187
  • Варна
Здравейте!
Синът ми ев 11 клас и вече се оглеждаме за университет у нас и в чужбина. Едно от желанията в листа е АУБГ. В събота бяхме на отворените врати, той влезе и в две лекции и общо взето първото впечатление е доста добро. Имам обаче въпрос. Доколото разбрах, кредитите, които се получават за годините на следването в АУБГ, обикновено са 120-150 (зависи колко специалности си избрал). Масово обаче в университетите в Европа в бакалавърските програми се завършва със 180/240 кредита. Тази разлика от системата на обучение ли идва? Би ли имало проблем след завършен бакалавър в АУБГ да се завърши магистър в Европа?
Благодаря!
П.П. Светъл да е пътят на малката душичка!

Не мисля, че има проблем с броя на кредитите. Дипломата е призната както в България, така и в ЕС, за Щатите - е ясно. Със сигурност мога да кажа, че СУ приема алумни за магистратура, както и холанските унита за същото. АУБ е акредитиран в ЕС, следователно дипломата за бакалавър дава всички права, гарантирани за степента.

# 188
Моят син учи в СУ,но има много близък приятел 1 курс в Благоевградския университет.
Говорихме вчера с двете момчета...приятелят на сина ми само е виждал момчето- скромно затворено ....според него трагедията е  следствие на психически тормоз над детето в училище, след това в университета.....различен, тих,скромен....играел на игри,без приятели....поредната жертва на "тарикатите"сред децата.
Много ми стана мъчно....на кого е било нужно да тъпче,тормози и се присмива на тове че е различен .....
Sweat
Незнам какво е било отношението на съучениците му в средното училище,  но дъщеря ми ми каза, че е била с него на ориентацията и той е имал приятели и не е страдал от различно отношение. На вечерта на талантите дори е чел свои стихове, включил се е в похода до Кръста в Благоевград и т.н.. АУБГ е една от най-толерантните среди на обучение в Бг,  там има такова разнообразие от култури и стилове, че на никой не му прави впечатление нещо различно. По скоро тагедията е на лично ниво и няма нищо общо с обкръжението. Мир на душата на момчето, че го споменаваме.

# 189
  • София
Здравейте,

предстои ни кандидастване, в момента младежът си подготвя в профила в АУБГ документите, попълва данни и тн.
Надяваме се да се присъединим и ние догодина.

Имам въпрос - ползвахте ли консултант ( извън тези в АУБГ определени като координатори) като например Интеграл, за да се попълни application? Есето е ясно, че ще си го пише той сам, но най-вече представянето ( CV). Питам, тъй като все пак от начина на представянето зависи в някаква степен и офертата от университета или поне така предполагаме.
Благодаря предварително 

# 190
Здравейте, тъй като няма официална информация на уебсайта на университета, или аз може би не я намирам, но ме интересува каква в годишната такса на обучение. Някой дали знае, и ако да, би ли споделил.

# 191

Това са таксите за един семестър .

# 192

Това са таксите за един семестър .

Благодаря!

# 193
Здравейте,
някой може ли да даде ориентир какъв резултат от SAT изпит се приема за добър, или с какъв резултат е възможно да се прескочат първите математика и английски :
"However, scores may help you waive two AUBG introductory courses, MAT 100 and ENG 100."

# 194
Здравейте! Ето какво пише в каталога на университета:
"Although taking SAT is not mandatory, you can still choose to submit electronically your SAT results through the College Board website. If the your score within the mathematics and reading sections are above 590 and 25 points, respectively, you may be able to skip the mandatory MAT100 and ENG100 courses during the first year of studies."
Дано е от полза Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт