Мнения за Американски университет Благоевград

• 57 236
  • 497
  •   2
Отговори
# 210
Резултатите са във вид на оферта 😄 или по точно какъв процент от таксата ще трябва да заплатите и ако имате отстъпка ( стипендия) какъв успех ще трябва да поддържате за да я задържите. Накрая ще са изброени всички такси минус отстъпката ( ако я има ) и това е семестриалната такса. Ако сте съгласни с офертата, ще има срок да заплатите депозит за да си запазите мястото ( миналата година беше 350€) и той ще бъде приспаднат от таксата за първия семестър.

# 211
Приемното писмо е заедно с офертата или с други думи един документ е. Включва всичко, което трябва да се плати за първия семестър от обучението, както и пълните условия за целия период на обучение в университета, стипендии, такса общежитие, студентски дейности и т.н

# 212
Точно така на първа страница е уведомителното  писмо за това дали детето е прието и процентът стипендия условията, на втора страница са изброени всички такси, няма нищо скрито покрито. Така всеки може да прецени възможностите си.
Само процентът стипендия по принцип е обвързан с успех, така че не е постоянна величина, но поне за първата година ще е като в офертата.

# 213
  • София
Благодаря и аз така си го представях.

С всяка година напливът става все по-голям, така и тази година по наша информация. Около синът ми има поне 10 деца, които кандидастват там. Надяваме се на прием и  добра оферта. Но ще видим. 

# 214
Щом има голям наплив, значи ще има и много неприети. Миналата година са приели рекорден брой студенти, а имате ли информация колко не са приети? И когато не се запишат приетите студенти, как се процедира, за да запълнят бройката?

# 215
  • София
Щом има голям наплив, значи ще има и много неприети. Миналата година са приели рекорден брой студенти, а имате ли информация колко не са приети? И когато не се запишат приетите студенти, как се процедира, за да запълнят бройката?

Предполагам, че затова е приемът на няколко етапа, мисля общо са 4 ( първият приключи, вторият е март и тн.). Ако не потвърдят офертата, местата отиват за следващия прием. Това естествено е мое обяснение.

# 216
На отворените врати ни обясниха, че трудно някой да не покрие успеха, заложен в офертата, а дори и да е така, му помагат с консултации и се опитват да го мотивират да учи. Не съм чула и видяла в БГ университетите да е така, поне по мое време не беше, а и не вярвам нещо да се е променило от тогава.

# 217
Дедлайните са три, но свободни места едва ли ще има за третия.
Priority>Early>Regular.
Броят на неприетите не е публична информация, но определено има селекция.

# 218
А, ако не те приемат на първо класиране, можеш ли да кандидатстваш за второ и трето класиране отново?

# 219
А, ако не те приемат на първо класиране, можеш ли да кандидатстваш за второ и трето класиране отново?
Не, може да кандидатстваш отново чак за следващата година.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 12:31 от I am coffee

# 220
  • София
Това не са класирания в пълния смисъл на думата, тъй като най-вероятно са предвидени минимални бройки за прием и за трите ( не знам защо реших, че са 4-ри). Просто се увеличават, ако от предходните не потвърдят с тези места.

# 221
  • Пловдив
Да предположим, че си платил депозита, но те приемат в по-желан университет, защото все пак има и такива деца, какво става с освободените места. АУ е резервен вариант за някои деца, все пак.

# 222
Остават свободни ако са минали всички срокове и се запълват от пролетния семестър.

# 223
  • Пловдив
Това с пролетния семестър не го разбрах. Приемът, в българските университети, е през лятото. Чак тогава някой приет, примерно в УНСС, решава, че ще учи там, а не в АУ. Какво се случва с неговото място в АУ.

# 224
На отворените врати ни обясниха, че трудно някой да не покрие успеха, заложен в офертата, а дори и да е така, му помагат с консултации и се опитват да го мотивират да учи. Не съм чула и видяла в БГ университетите да е така, поне по мое време не беше, а и не вярвам нещо да се е променило от тогава.
Зависи какъв успех е заложен в офертата, колкото по-добра е офертата, толкова по-висок успех трябва да поддържаш. При един успех от 3.5( от4) си е доста напрягащо и нямаш шанс да стигнеш до консултация или мотивация, а учиш със 110 % от възможностите си.

Общи условия

Активация на акаунт