Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 627
  • 516
  •   1
Отговори
# 285

Моят син е с академична справка 6.00 и е приет с 40% стипендия .
А, какъв успех трябва да покрива?
2.5 е успеха, който трябва да покрива за 40% стипендия.
Синът ми е с 20%, и трябва да поддържа 2,5 успех и 4те години. Иначе по академична справка  9 и 10 клас е с мн- добър, 11 -5.93. С много извънкласни дейности, но явно отличният успех е с най- голяма тежест
Според мен и IELTS  е от значение, моят син е с 7.5.
Явно не, защото има приети деца с 30% и ниво В2

# 286
Изискванията за успех, явно са различни в зависимост от вида стипендия- академична, финансова, от спонсор. Дъщеря ми ми каза за нейн познат също 1 курс в момента , който е с 50% стипендия и трябва да поддържа 3.5 успех. Тя също поддържа такъв успех и не е лесно, но не недостижимо.

# 287
  • Варна

Моят син е с академична справка 6.00 и е приет с 40% стипендия .
А, какъв успех трябва да покрива?
2.5 е успеха, който трябва да покрива за 40% стипендия.
Синът ми е с 20%, и трябва да поддържа 2,5 успех и 4те години. Иначе по академична справка  9 и 10 клас е с мн- добър, 11 -5.93. С много извънкласни дейности, но явно отличният успех е с най- голяма тежест
Според мен и IELTS  е от значение, моят син е с 7.5.
Явно не, защото има приети деца с 30% и ниво В2

Тук мисля, че някой Ви е подвел за В2. Изрично е написано на страницата на университета (съдя по  Саmbridge exam), че минималното изискване е 180 т, а това е С1. Синът ми преди 2г също бе приет с 40% (това е максимума на академичната стипендия, не сме кандидатствали за фин помощ), с С2, 6.00 от академичната справка, разнообразно портофолио от извънкласни дейности, включително участия в състезания и олимпиади и три препоръки, които ако съдя по отзивите на преподавателите по време на РС явно са били също отлични (не сме ги чели, те ги изпращаха директно). Според него, интервюто му е минало супер, работи над есето и презентацията на портфолиото си повече от месец. АУБ беше целенасочен и единствен избор още от началото на гимназията. Така че приемът е комплексен.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 17:25 от Manzhelka

# 288
Не, не съм се подвела. Познато дете е. Отдавна приемат и с В2, на отворените врати също ни го казаха, иначе нямаше да кандидатства там, друг е въпросът дали ще може да се оправя с английския, но имат в началото изпит по английски и ако не се справиш, имаш допълнителен курс по езика. Иначе и моят син е с С2

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 20:42 от Flora06

# 289
  • Чикаго / София
С хубави новини се е изпълнила темата.

Поздравления на приетите деца.

И аз имам познато дете, което е получило потвърждение, че е приет.

Ще се наредят нещата с финансите - хубавото образование е скъпо. Също толкова ще излезе ако детето отиде да учи в чужбина - Нидерландия например. Таксата там за година е по-ниска, но разходите за живот - квартира, храна, режийни, застраховки са доста скъпи, и като сложиш чертата накрая - за година там се дават същите средства, даже повече, които ще се платят в АУ.  Иначе подмамващо, цената на година там е доста привлекателна.

Успех на всички!

# 290
Както каза едно момиче - " В АУ срещу 50 хил. долара, получавам образование, което в Америка ще ми струва 250 хил.долара, а ще получа същата диплома". Да, за нашите стандарти не е евтино, но в чужбина в хубав университет е много повече, а и да не забравяме, че са близо до вкъщи.

# 291
Да кажа и аз за нивото на английски. Могат да кандидатстват с B2, ако е над 180 т. Специално питахме това на отворените врати. Моята дъщеря има B2 с над 188 т. И пише, че е покрила C1.
Тя ще кандидатства за следващата учебна година. Лятото ще се явява на С1, дано има добър резултат.

# 292
# 293
  • Пловдив
Дъщеря ми се яви за Кембридж адванс на 15 години. Покри три пъти C1 с над 180 точки, даже доста над 180, но на единия модул и дадоха B1  със 156 точки и със 178 точки не покрива С1. Над 180 точки е C1. Тежък изпит е, 6 часа, на 15 години, справи се. Не я плаши изпита по език в АУ. Странни са тези изпити за сертификат. Нека децата не се явяват на толкова ранна възраст ако държите на ниво над В2.

# 294
Да, така е. Ако покриеш В2 над 180т. е С1 с оценка С, над 193т. оценката е В, над 200т. е А, като максимумът е 210т., над 200т. е С2, с оценка С. Както каза синът ми, разликата между С1 и С2 е в формата на самия изпит, иначе в знанията, които трябва да имаш и за С1 и С2 няма разлика.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 20:54 от Flora06

# 295
Здравейте, как са емоциите? Бяхте ли на онлайн ротиделската среща? Към каква начин на финансиране се ориентирате, дали някой не е разбрал за други изгодни условия освен коментираните на срещата? Детето ни е категорично, че ще учи там, с 40% стипендия е и пак ми, че трудно ще се справя с финансирането без външна подкрепа. Благодаря и успех на всички!

# 296
  • sofia
Не сте ли кандидатствали за стипендия поради ниски доходи?

# 297
Такава не съществува, стипендия -40% е добра оферта тази година.

# 298
  • Русе
Здравейте, бях на он лайн срещата , изключително изчерпателно всичко обясниха и координати за още и лични въпроси оставиха. Това много ми допада. За финансирането определено такава стипендия е чудесна,моята дъщеря също получи 40%, и все пак продадохме малко недвижими имущество ,за да се справим. Иначе занапред се надяваме на средства от бригади лятото🤞🏻

# 299
  • sofia
Такава не съществува, стипендия -40% е добра оферта тази година.
Може би преводът да не е точно такъв, но има scholarships with required financial documents. До 40% е академична стипендия и тя не е свързана с доходите на родителите.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 10:11 от googlish

Общи условия

Активация на акаунт