Мнения за Американски университет Благоевград

• 61 909
  • 516
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Всъщност е описано в каталога - при 3 отсъствия студентът се дерегистрира от курса, а за всяко разрешено отсъствие всеки професор има право да наложи санкция от оценката в зависимост от обявеното в силабъса.

# 496
  • sofia
И при боледуване ли е така?

# 497
  • София
И при боледуване ли е така?
При боледуване с бележка от техния лекар в кампуса се извиняват отсъствия.
Ако детето е болно вкъщи, бележката от личния лекар се носи за заверка при лекаря в кампуса.
Това ми е казвала дъщеря ми.
Всички тези неща децата ги знаят , описани са

# 498
Здравейте! Имате ли информация от коя дата може да се плащат таксите  за втория семестър?

# 499
Повдигам темата.
Препрочетох я няколко пъти през последните две години, тъй като това е единственото желание на сина ни за университет. Беше ни изключително полезен споделения опит тук.

Аз вече съм на етап вълнение - интервюто мина, есето е почти готово, CV-то - също. Прави консултации и има много добри отзиви. Кеймбридж сертификата му е С2, но академичната справка 5,7. Има много силна доброволческа дейност, както и извън класни занимания, но пък няма спортни или академични постижения. Всичко това ме кара от рано да се люшкам между спокойно всичко ще е на ред и - ще го приемат, но няма да има стипендия.
Това, плюс фактът че това е единственото му желание доста от рано ме разклатиха Simple Smile

# 500
Здравейте, аз от скоро следя темата и не съм изчела все още всичко. Моят син е все още 9ти клас. Бих била благодарна  да споделите повече от кога и в какви доброволчески инициативи се е включвал, какви извънкласни занимания е посещавал , изобщо за всичко допълнително извън оценките в училище, което е важно .
Благодаря.

Стискам палци мечтата на детето да се сбъдне! 🙏🤞

# 501
Здравейте, аз от скоро следя темата и не съм изчела все още всичко. Моят син е все още 9ти клас. Бих била благодарна  да споделите повече от кога и в какви доброволчески инициативи се е включвал, какви извънкласни занимания е посещавал , изобщо за всичко допълнително извън оценките в училище, което е важно .
Благодаря.

Стискам палци мечтата на детето да се сбъдне! 🙏🤞
Втора година е доброволец в една конкретна социална кауза, участва в клуб по дебати, както и в училищния фотографски клуб. Има афинитет към езиците и на практика поседните 10 години инвестира времето си в това.
Както казах не е нещо уау, защото няма медали, олимпиади /участвал е в 2-3 езикови от училище де / или някакви други специални постижения и това малко ме тревожи във връзка със стипендията.
Той е доста амбициран да се възползва от студентския заем, така че вероятно ще учи там без значение от размера на стипендията, но ще е далеч по-лесно и за него и за нас, ако успее да спечели такава Simple Smile
Не знам и тази година дали все още ще е 40% тавана или ще падне пак...

# 502
А за стипендия се кандидатства отделно, след като детето е прието, или заедно с формата се подават някакви документи?

# 503
Заедно с формуляра за кандидатстване се кандидатства и за донорски стипендии, които са два вида – със или без изискване за финансови документи.

# 504
  • София
Повдигам темата.
Препрочетох я няколко пъти през последните две години, тъй като това е единственото желание на сина ни за университет. Беше ни изключително полезен споделения опит тук.

Аз вече съм на етап вълнение - интервюто мина, есето е почти готово, CV-то - също. Прави консултации и има много добри отзиви. Кеймбридж сертификата му е С2, но академичната справка 5,7. Има много силна доброволческа дейност, както и извън класни занимания, но пък няма спортни или академични постижения. Всичко това ме кара от рано да се люшкам между спокойно всичко ще е на ред и - ще го приемат, но няма да има стипендия.
Това, плюс фактът че това е единственото му желание доста от рано ме разклатиха Simple Smile

Здравейте, как протича интервюто? Дъщеря ми също ще кандидатства сега, качила е почти всичко, но си пише още по есето и СВ-то...

# 505
Повдигам темата.

Здравейте, как протича интервюто? Дъщеря ми също ще кандидатства сега, качила е почти всичко, но си пише още по есето и СВ-то...
Синът ми също още пише по есето и СВ-то.
Интервюто мина леко. Просто разговор в рамките на 20тина минути. Доста индивидуални явно са интервютата. Неговото и на негов приятел имаха само 1 съвпадащ въпрос Simple Smile

# 506
  • Благоевград
Здравейте, искам да попитам, какво се случва ако депозита за храна от 150 евро не е изхарчен, губи ли се или се прехвърля за следващия семестър

# 507
Здравейте, искам да попитам, какво се случва ако депозита за храна от 150 евро не е изхарчен, губи ли се или се прехвърля за следващия семестър
Здравейте,
Депозита за храна не се губи, даже  не стига за целия семестър!Имайте в предвид, че в ресторанта и барчето на университета/където могат да ги харчат тези пари/ е много скъпо .
На моя син тези пари му стигнаха за един месец.Като пример давам:обяд с тристепенно меню в стола/ресторанта/ на АУБГ е 10-15 лв., а в студентския стол на ЮЗУ за същото меню, студентите плащат 3-4лв.Така че вие си направете сметка, за какви цени става въпрос и дали изобщо ще остава нещо от този депозит за следващия семестър!

# 508
  • sofia
Е чак за същото меню в ЮЗУ...

# 509
  • Варна
Здравейте, може ли повече информация за интервюто? Прочетох описаното в сайта, но все пак.Имаше ли въпрос, който е изненадал вашите деца?

Общи условия

Активация на акаунт