За секциото с любов ♡

• 261 779
  • 6 031
  •   1
Отговори
# 4 170
Нвма място за притеснение. Аз кървях доста време. Може би две седмици, че и повече. Чак на 40тия ден обаче спря окончателно.

# 4 171
  • Sofia
Като лек цикъл е, при това тръгва след кърмене, притеснява ме че си е червена кръв и може би утре ще звънна на доктора, да.
Нормално е да тръгва след кърмене, защото кърменето стимулира контрахирането на матката.

И за цвета не се притеснявай, също е нормално да е все още прясна кръв. Нали се сещаш след отлепянето на плацентата каква рана зее в матката. Ще й отнеме време да зарастне. Това не е цикъл все пак.

Щом кървенето не е обилно на 8 ден, няма болки и температура, си е в рамките на нормалното.
Но не пречи да се консултираш за твое спокойстеие.

# 4 172
bubble, първо - честито!
Щом тръгва след кърмене според мен е нормално. Все пак с кърменето се отделя окситоцин, а от него матката контрахира и изхвърля каквото има. Специално на 8ми ден не помня как бях, но ме изписаха от болницата на 7ми и със сигурно още беше червена кръв, макар доста слабо (почти не съм ползвала следродилни превръзки).
Все пак ако нещо те тревожи, потърси АГ.

За момичетата, които се притесняват от упойката - мен лично първо ме обезболиха в участъка, където я слагат, така че не ме е боляло. Най-трудно ми беше да се приведа достатъчно напред, но корема ми беше много голям. Няма нищо страшно в спиналната упойка.

# 4 173
  • София
Благодаря 2402!

И аз не ползвам следродилни,ползвам си нормални, цвета ме притеснява, че по спомен с предното ми секцио пък се притеснявах, че почти нямах течения никакви.
 Ще се консултирам, ама утре.Ей този доктор няма отърване от мен 😂

Упойката изобщо не я усетих, най-трудно ми беше да се сгъна, добре че беше акушерката малко да ме натисне.
Така и не разбрах как да ви сгъна гърба по средата "като котка" 😂 Ми не мога ...

# 4 174
А който е с две или повече секциота с различни упойки ли сте били? Има ли влияние упойката на възстановяването?

При спешното бях с пълна, но сега ако имам избор пак бих избрала пълна защото се ужасявам да съм будна докато се случва всичко. Дали с пълната по-бавно става възстановяването? 🤔🤔

# 4 175
  • Sofia
С три секцио съм - три спинални упойки. И аз исках пълна, за да не участвам в процеса. АГ категорично ми отказа пълната. И да, след пълна упойка възстановяването е по-бавно и тежко отколкото след спинална.

Упойката влияе на възстановяването. Първия път не ми бяха дозирали правилно упойката и бях на легло две седмици заради зверско главоболие. Преди второто и третото секцио споделях за този проблем и анестезиолозите го взимаха предвид, следователно нямах никакво главоболие.

# 4 176
  • гр.Пловдив
С три секцио съм - три спинални упойки. И аз исках пълна, за да не участвам в процеса. АГ категорично ми отказа пълната. И да, след пълна упойка възстановяването е по-бавно и тежко отколкото след спинална.

Упойката влияе на възстановяването. Първия път не ми бяха дозирали правилно упойката и бях на легло две седмици заради зверско главоболие. Преди второто и третото секцио споделях за този проблем и анестезиолозите го взимаха предвид, следователно нямах никакво главоболие.

Аз съм с две секцио през 9г с пълни упойки без уговорки и никакви претенции от моя страна .
Никакви проблеми,пак бих избрала пълна,нито главобоелие съм имала,нито повръщане или няккаво неразположение .За мен е по-щадящия вариант,....раз-праз и заспиваш ...Още щом прекрачих прага на операционната и ми се подкосиха краката-като ме качиха на масата ,сложиха ми мантата ,атрибутите,една метална решетка пред корема,имаше и студенти,амиииии благодаря...исках да заспя час по-скоро

# 4 177
  • Sofia

Аз съм с две секцио през 9г с пълни упойки без уговорки и никакви претенции от моя страна .
Никакви проблеми,пак бих избрала пълна,нито главобоелие съм имала,нито повръщане или няккаво неразположение .За мен е по-щадящия вариант,....раз-праз и заспиваш ...Още щом прекрачих прага на операционната и ми се подкосиха краката-като ме качиха на масата ,сложиха ми мантата ,атрибутите,една метална решетка пред корема,имаше и студенти,амиииии благодаря...исках да заспя час по-скоро
Аз съм на същото мнение, но АГ не ми даде избор. Просто беше категорична за пълната упойка. А аз бях в ужас по време на операциите, но нея това не я интересуваше. Само по време на третото секцио се смили над мен и каза на анестезиоложката да ме поупои малко. Не беше пълна упойка, ами ми дадоха едно вълшебно хапченце, което ме накара да се чувствам в безтегловност, все едно се рея в пухкави и топли облаци 🤪 и изобщо не ми пукаше какво се случва. И това ми беше достатъчно, ама да ми го бяха дали в началото на операцията, а не чак когато извадиха бебето...

# 4 178
  • София
Не беше пълна упойка, ами ми дадоха едно вълшебно хапченце, което ме накара да се чувствам в безтегловност, все едно се рея в пухкави и топли облаци 🤪 и изобщо не ми пукаше какво се случва. И това ми беше достатъчно, ама да ми го бяха дали в началото на операцията, а не чак когато извадиха бебето...
Същото нещо направиха с мен при първото ми секцио в Майчин дом,ама или ми го пуснаха през маската, или през системата.Не са ми давали хапче.

# 4 179
  • София
При мен персонално  второто възстановяне мина по-добре, защото не слушах лекари и специалисти как да стана, как да легна, как да мръдна. Знаех как да го направя така че да не ме боли или поне не много.
Не мисля, че за тялото е по-добре пълната упойка. На двете ми раждания бях с местна, имам и друга операция с пълна, много по-зле се чувствах след нея. А и като цяло не бих искала да пропускам първото изплакване и първите моменти на детето ми. Simple Smile

# 4 180
Хапчето дето упоява вероятно не е добре да достига до бебето, затова са ви упоили накрая 😁

# 4 181
  • Sofia
Хапчето дето упоява вероятно не е добре да достига до бебето, затова са ви упоили накрая 😁
🙃 да, знам. Казах го като шега, защото си просех пълна упойка и те ми направиха нещо такова, ама не съвсем.

# 4 182
Сигурно съм с най-голям опит - 4 секцио. Само първото с пълна упойка. Стократно съжалявам за което! Никога не бих се подложила на пълна упойка, ако мога да я избегна. Отвратително е за мен.

# 4 183
Никога не бих избрала пълна упойка, въобще не съм се чудила. Аз не разбирам какъв е проблемът в това човек да е в съзнание и защо трябва да се изключи тотално.

# 4 184
Супер си е да си в съзнание, съпреживяваш си всичко.

Общи условия

Активация на акаунт