За секциото с любов ♡

• 247 436
  • 5 775
  •   1
Отговори
# 5 760
  • Sofia
Момичета , минаха 40 дена от секциото , но продължавам да имам болка в мускулите при ставане, кихане и подобни.Повече ме притеснява обаче , че самата кожа или мускули(не мога точно да определя) в областта под и леко встрани от пъпа ме болят като натъртено при допир.Боли ме дори от дрехите.В долната част болката започва на около 1 см над самия разрез .Два пъти съм минавала ехограф - всичко изглежда нормално.В понеделник ми е и прегледа за 40 дена.
Вас боляло ли ви е така ?

В коя болница раждахте? Аз имах болки доста време но по-скоро основната болка продължи заради друга процедура след секциото. Основните болки бяха попреминали около 2 седмици след секциото, на усещах мястото като изтръпнало поне 6 месеца.

# 5 761
  • София
Мисля, че сте много прясна, за да искате всичко да е отминало. И моята кожа на корема седеше като опарена и не ми беше приятно да я пипам.

# 5 762
Момичета , минаха 40 дена от секциото , но продължавам да имам болка в мускулите при ставане, кихане и подобни.Повече ме притеснява обаче , че самата кожа или мускули(не мога точно да определя) в областта под и леко встрани от пъпа ме болят като натъртено при допир.Боли ме дори от дрехите.В долната част болката започва на около 1 см над самия разрез .Два пъти съм минавала ехограф - всичко изглежда нормално.В понеделник ми е и прегледа за 40 дена.
Още по-дълго време ме боляха мускулите и то на целия корем нагоре. Аз мисля, че това е от разтягането им по време на бременността.

# 5 763

Аз не помня колко време ме боля, но беше доста. Само с колан намаляваше болката, препоръчвам

# 5 764
Мускулите ли, и целите коремни мускули ли, в смисъл до горния край на корема?

# 5 765
От моето секцио минаха три години и все още чувствителността на разреза не се е възстановила напълно. Помня, че след секциото ми ставаше много неприятно, когато  разреза се докоснеше до кухненския плот и долните шкафове и направо подскачах.

# 5 766
В шейново.Но за съжаление беше мъртво раждане като преди това с предизвикване на нормално имам плацента абрупцио .Съответно по време на спешното секцио имам и кюртаж .Сега като ме попитахте се замислих , че може и това да е причина.
Лили, Иначе не ме боли целия корем - само малко под и отстрани на пъпа.Но мисля , че не е от самата бременност - преди тази имам една и едно нормално раждане и не ме е боляло така.Но пък от разтягането на мускулите за самата операция предполагам .

# 5 767
При мен минаха почти два месеца, вече не усещам онова парещото, но пък все още (може би от края на 1 месец) усещам дискомфорт като си стегна корема.
А пък при по-продължително стоене или ходене, от умората имам като болки в ингвиналните гънки. Отчитам го като нормално, все пак е оперирано мястото.
По-добре съм със сигурност и много неща мога да върша още от първите дни, но това си е нещо като остатъчно.
Гледам да не си давам зор.

# 5 768
При мен дълго време (не помня точно колко, но повече от 40 дни определено) имаше нещо като мускулна треска на цялата коремна стена. По-силните болки ниско долу /включително на мускулите/ преминаха за може би за седмица-две, но тази "мускулна треска" на целия корем си остана дълго, но за мен тя е от разтягането през бременността, защото 8 месеца по-късно напипвам диастаза.

# 5 769
Аз не помня да съм имала такава болка, но и аз скоро напипах диастаза, пръст, пръст и малко разстояние под и над пъпа, а самият пъп все едно няма мускул под него. Много ми е чудно защо не са обърнали внимание АГ. Коремните преси били противопоказни, а аз какви силови правих.. лошо ми е хаха

# 5 770
Мен не са ме проверявали за диастаза, само ехограф и това е. При мен упражнения са противопоказни заради хормонален проблем много преди бременността.

# 5 771
Диастаза май се счита от два пръста нагоре

# 5 772
В шейново.Но за съжаление беше мъртво раждане като преди това с предизвикване на нормално имам плацента абрупцио .Съответно по време на спешното секцио имам и кюртаж .Сега като ме попитахте се замислих , че може и това да е причина.
Лили, Иначе не ме боли целия корем - само малко под и отстрани на пъпа.Но мисля , че не е от самата бременност - преди тази имам една и едно нормално раждане и не ме е боляло така.Но пък от разтягането на мускулите за самата операция предполагам .

Много съжалявам! Мисля, че сме били по едно и също време в болницата, имаше две жени със спешно секцио и мъртви раждания, когато бях в реанимацията, много тъжно ми беше за вас тогава. Едното бебенце го видях два пъти като го пренасяха. Едва ли ви е лесно, прегръщам ви!

За болките, аз имам като нося по-стегнати дрехи, така беше и след първото ми секцио, затова дълго след раждането продължих да си нося дрехите за бременни. Според мен мускулите са разпънати от бременността, после и при операцията са ги разтягали и размествали и отнема повече време да се възстановят от при нормално раждане. А те им слагат и по някой шев да ги наместят хубаво, така че някои са ограничени откъм движение известно време. Когато лекарите позволят може да се започне с леки упражнения, за да им се помогне, но да не са коремни преси или от този тип, те само ще навредят и ще направят нещата по-зле. Запазила съм си доста клипчета, в които показват кои от стандартните упражнения да не се правят и техни подходящи заместващи, за да се прибере хубаво корема и мускулите след секцио. Ще мина и аз на преглед тази седмица и ако позволят започвам. След предното ми секцио това ми помогна за болките, аз после нямах и това изтръпване, за което другите споделят, ще видим този път как ще е.

# 5 773
Благодаря , СимБо! Наистина не е лесно , но заради дъщеря ми се стягам.Иначе е възможно да сме се засекли.

# 5 774
Благодаря , СимБо! Наистина не е лесно , но заради дъщеря ми се стягам.Иначе е възможно да сме се засекли.

Да ти е здрава тя и като сте готови психически и физически, пожелавам ви да имате едно прекрасно бебе!

Понеже споменаваш за болки при кихане, ставане, при мен след първото секцио беше така, много трудно се възстанових тогава, отне ми 2-3 месеца да мога да се завъртам като спя, болки при ставане и кихане имах някъде толкова време също, ходех наведена първия месец, че ме болеше и не можех да се изправя. Не знам защо така се получи тогава, но минаха тези неща, просто много бавно и трудно, аз не обръщах много внимание по други причини и затова не съм питала лекарите тогава дали е нормално. Но после като започнах упражнения малко по малко се отпуснаха мускулите и аз и започна да минава, може пък и съвпадение да е, тогава чак към 6 месец започнах с упражненията, точно заради тези болки така продължителни. Тогава секциото ми беше по спешност с пълна упойка, само упойката и опериращия са различни от сега. Този път се възстанових много бързо, нямах болки дори след операцията, на следващия ден само придърпване и съвсем лека болка, ставам си, кихам си, няма проблеми, този път спиналната упойка сработи и опериращия лекар беше друг. Тоест може просто да трябва време и да не е никакъв проблем, но минете на прегледа, който е за след 40 дена.
Иначе би трябвало да сте били вие, като се разтичаха лекарите ние в реанимация чувахме какво говорят, два случая наведнъж бяха (абрупцио единия), едното секцио го направиха вечерта, докато бяхме там, другото явно на другия ден, отвориха 4 етаж за вас, запечатаха ми се в спомените тези трагедии (21.08. беше).

Общи условия

Активация на акаунт