За секциото с любов ♡

• 259 908
  • 5 982
  •   3
Отговори
# 5 925
Изникна ми въпрос за секциото в Надежда. Проблем ли ще е да бъда със скъсени нокти с гел лак там, или трябва изцяло всякакъв лак и маникюр да бъде свален и премахнат. Аз и там ще попитам. Благодаря:blush:

# 5 926
Най-добрата ми приятелка беше секцио там и каза, че въобще нищо не са й казвали за ноктите - била си е с гел лак и скъсени нокти.

# 5 927
  • София
Аз знам, че на краката задължително ме накараха мен да нямам лак (не, че имах там де). Това в Токуда. Но да, всеки си има изисквания та най-добре там да си кажат. Не мисля, че ще има проблем.

# 5 928
Моят белег избледня към 6 месец, но и аз се мазах постоянно с един крем, изписан от АГ.

# 5 929
Какъв е крема? Аз питах израждащата ме АГ и тя каза всичко е маркетинг, няма с какво да мажеш.

# 5 930
Терезал ми каза на мен, мазах се първите седмици по веднъж. Той каза няколко пъти на ден, но нямах нерви😆 иначе бях взела и един гел от ДМ. Масажен против стрии и белези. Но според мен ако е пресен белег (да се започне мазане веднага след зарастване, тоест първите дни след изписването, както ми беше казал на мен), тогава ще има резултат, ако е стар белег не съм сигурна дали действат мазила.

# 5 931
  • София
Кело кот ми изписа на мен. Два пъти на ден, но преди нанасяне измиваш мястото с топла вода и сапун, подсушаваш и така мажеш.
Доста досадно ми беше, но наистина около 6-тия месец белегът едва се забелязваше вече.

# 5 932
Не е до крем, мазах усърдно една година и още е червен и надигнат. До кожа е, аз например съм склонна към хипертрофични белези, които избледняват за повече време, около 2г.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 09:37 от Lqlq

# 5 933
Да, то ако си склонен може да се получи келоид и на други места, на рани, на пиърсинги и тн. Дори на татуси.. и в непредвидимо дали ще има или не, освен ако не си имал минал опит

# 5 934
Секциото ми беше преди 1г 4м.
Наскоро ми се случи следното - падна ми кръвното (не ми е за първи път), съответно ми стана лошо. За първи път обаче освен познатите симптоми (като причерняване, губене на равновесие) започна и много силно да ме боли коремът, точно където е рязано. Освен силната болка, усещах и тежест. Оправих се едва след около 30 минути лежане, а при предишни епизоди, когато ми е падало кръвното, се оправях буквално за 5 минути лежане и малко вода.

На някого случвало ли му се е нещо подобно?

ПП От време на време имам неприятни усещания и лека болка където е белегът. Никога ли няма да зарасне напълно? 😔

# 5 935
  • Sofia
Секциото ми беше преди 1г 4м.
Наскоро ми се случи следното - падна ми кръвното (не ми е за първи път), съответно ми стана лошо. За първи път обаче освен познатите симптоми (като причерняване, губене на равновесие) започна и много силно да ме боли коремът, точно където е рязано. Освен силната болка, усещах и тежест. Оправих се едва след около 30 минути лежане, а при предишни епизоди, когато ми е падало кръвното, се оправях буквално за 5 минути лежане и малко вода.

На някого случвало ли му се е нещо подобно?

ПП От време на време имам неприятни усещания и лека болка където е белегът. Никога ли няма да зарасне напълно? 😔

Ако имате възможност да ви види лекар - АГ и кардиолог.

# 5 936
Аз имах странни леки болки преди да ми дойде, не само вътрешно от яйчника ами всеедно и отвътре където е разреза на матката. Мислех, че си въобразявам.

# 5 937
  • В.Търново
Все пак се образуват и вътрешни цикатрикси на мястото на рязаната матка. Възможно е да се образуват и възли , и ръбове. Един път рязано ли е не е същото. Така, че е възможно и там да се отрази. Матката все пак е доста кръвоснабден орган.

# 5 938
А каква е причината да не се разрешава гел?Задължително ли трябва да се скъсяват ноктите? (До сега не бях чувала за това)

# 5 939
Заради пулсоксиметъра, може да не хване хубаво на пръста, но на мен ми казаха, че няма проблем. То аз накрая имах на краката, имах и на ръцете. Не е имало проблем. Скъсяването на ноктите е от гледна точка да не нараниш бебето, да не го одраскаш.
На някои места искат да нямаш гел лак, за да следят за посиняване на пръстите, но ти си вързана за монитор така или иначе. Следвай все пак препоръките им, питай си израждащия лекар.

Общи условия

Активация на акаунт