За секциото с любов ♡

• 259 898
  • 5 982
  •   1
Отговори
# 5 940
  • София
Мен ми казаха, че гледат дали тръгва посиняване и затова не може и поне на краката да нямам.

# 5 941
Sodermix, сутрин и вечер за 3 месеца, веднага след изписване - когато се ползва едно нещо навреме и постоянно, ефект има.
То по таз логика и хомеопатичните са подсладена вода  и всички билкови добавки, но когато се използват в началото на настинка, действие има.

Какъв е крема? Аз питах израждащата ме АГ и тя каза всичко е маркетинг, няма с какво да мажеш.

# 5 942
Мами, а какво ще споделите за стягащите колани след секцио? За или против сте? От кога се слагат, имат ли ефект и можете ли да препоръчате конкретни модели?

# 5 943
Какъв ефект се търси? За мен коланът беше огромно облекчение от гледна точка на болка. Без него ме болеше да кихна и да вървя, а с колана можех доста повече да ходя. Аз си сложих моя може би седмица след секциото, но просто тогава мъжът ми видя едни в магазина и ми взе. Щеше да е много добре преди това да имам

# 5 944
Аг ми беше казал ако искам аз, но той не препоръчва. Ако реша каза 2 седмици след секциото по 1-3 часа на ден.
Не съм имала проблеми и не съм носила, възстанових се още на 3-4 ден и вкъщи бях както преди, просто не вдигах нищо.

# 5 945
Аз го носих няколко месеца по цял ден и не съм имала проблем от него. Аз изобщо не бях както преди за 3-4 дни

# 5 946
  • София
Ако се очаква да прибере кожата… не, не я прибира.

# 5 947
  • София
И мен ме болеше мнооого. Без колан беше мъчение да кихна, да се изкашлям, да си духна носа, да ходя изправена, а не прегърбена. Мъка.
Бях като преди след месец сигурно.
Благородно завиждам на жените, които не ги боли така жестоко след секцио и се възстановяват бързо.

# 5 948
На мен ми казаха, че мога да слагам колан май около 10дни след махането на конеца. Имах на ВикаБейби и така и не съм слагала.
Още на втория ден след реанимацията бях все едно не съм оперирана, успявах да клекна, че си бях изтървала някакви неща на земята. Болки в корема почти нямах, а само след раздвижването малко по-силни, които за часове отшумяха.
За сметка на това от натискането да избутат малкия ми бяха натъртили/или спукали (и преди ми беше пукано, та болката на 99% беше същата) ребро, та от него умирах от болка и не можех да легна на нея страна и въздух да си взема. Някъде около месец продължи. На деня след реанимация започна да боли и казах на доктора, който ме оперира и ми обясни, че трябвало повече да натиснат там и при някои жени после да болят повече ребрата. Аз реално си спомням и по време на операцията, че докторката в екипа му ме натисна по-силно там. Дори от системи обезболяващо не ми мина, не се и влошаваше, едвам едвам отминаваше и така почти до 40я ден на малкия, когато напълно беше вече отшумяло, а за сметка на това секциото ме боля колкото нормален мой цикъл. Акушерките в болницата ми казаха, че тя понякога понатискала така малко повече, а при все че имах история с пукнато ребро там, то най-вероятно го е понатъртила повече и затова така се е получило.

# 5 949
Момичета кога започнахте с мазането на кремове?
4 седмици минаха от секциото и съм с разграждащи конци

# 5 950
В деня на изписването, когато ми нахнаха превръзката и шевовете, сложиха ми нова превръзка, казаха вечерта да я махна и след баня да се намажа.

# 5 951
Здравейте, имам едно питане понеже не знам дали е за спешен преглед или мога да си изчакам часа, който е след празниците при лекаря ми. Секциото ми беше на 12 септември. Лохиите ми продължиха около 45 дни. Преди 10на дни, се получи нещо като слабо кървене, което не съм сигурна дали е цикъл, тъй като беше съвсем малко общо взето първия ден беше като съвсем леко зацапване. Втория малко повече, на ежедневна превръзка. След това приключи. Днес отново тръгна да тече, повече прилича на цикъл. Предния път малко ме болеше корема и мястото на операцията, този път не. Възможно ли е цикълът ми да се опитва да почне, или е нещо друго? Притеснявам се и ще се радвам, ако някой с малко повече опит би могъл да коментира. Кърмя и не съм спирала да кърмя.

# 5 952
Майлисмайл, и аз имах подобни странни зацапвания, даже първото беше точно 2 месеца след секциото и се жалвах, че съм от “късметлийките”, на които веднага им идва. Но продължи точно 2 дни, карах само с ежедневна превръзка. След някакво време пак имаше подобно нещо. Според мен е нормално. Истинският цикъл си дойде точно 6 месеца след операцията. Още кърмех.

# 5 953
Майлисмайл, и аз имах подобни странни зацапвания, даже първото беше точно 2 месеца след секциото и се жалвах, че съм от “късметлийките”, на които веднага им идва. Но продължи точно 2 дни, карах само с ежедневна превръзка. След някакво време пак имаше подобно нещо. Според мен е нормално. Истинският цикъл си дойде точно 6 месеца след операцията. Още кърмех.
Много ви благодаря Simple Smile

# 5 954
При мен лохиите продължиха 20дни, 5дни след края им получих зацапване за ден и нещо, с леки болки като цикъл, но много кратко. След няколко седмици ми дойде цикъла - първи ден слабо зацапване, изцяло безболезнен, но от следващия ден много обилен - все едно се изливаше водопад. И всеки месец на точно 26я ден ми идва, и на АГ бях - имам си редовна овулация отново. Та първото зацапване може да ми е било или част от чистенето или някакъв "цикъл", защото беше 25-6дни след раждането, на колкото ми стана и цикълът веднага след него случай. Преди бременността беше на 23.
Кърмех през това време, малкият редовно отказваше да суче от деня преди да ми дойде и първия ден от цикъла, дърпаше се. Цедях се и му го давах така - от шише приемаше, но от гърда отказваше.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 00:45 от genome

Общи условия

Активация на акаунт