За секциото с любов ♡

• 251 004
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 5 790
Аз имах колан по същата причина, но не го ползвах. Белега също не мазах. Реално почти веднага бях на крака след прибирането вкъщи, ходих до аптека и т.н. Аз поне имах нуждата да изляза поне за малко из квартала.
 Иначе бях купила колан, цикатрадина и т.н.

Препоръките са да не се вдига по-тежко от бебето и спорт чак като мине прегледът около 40ти ден, за да се види как се възстановява.

# 5 791
А за интимност с партньора, че имахме доста рестрикции по време на бременността…

# 5 792
Не съм в България, но аз имах големи болки след моето секцио и коланът много ми помогна да ме боли по-малко. Особено като кихам

# 5 793
А бихте ли споделили какъв е колана и от къде да се сдобия с него.

# 5 794
  • София
Здравейте, предстои ми секцио идната седмица и искам да се запася с необходимото след операцията, за не ангажирам мъжа ми да пазарува. В тази връзка бихте ли ми препоръчали колан за прибиране и някакво мазило за белега, както и какви са препоръките за спорт или движение след операцията.
Препоръките за спорт след второто секцио ми бяха на 3-ти месец ( но за мен всичко зависи какво ще Ви каже лекаря според това как се възстановявате Вие). Колан не съм носила. Иначе за мазило за белези изчакайте да зарасте първо раната и тогава мазане. Много е вероятно и да не се наложи.

# 5 795
А бихте ли споделили какъв е колана и от къде да се сдобия с него.

Не мисля, че го има точно този в България - Frida mom. Но не мисля, че има значение какъв точно ще е, повечето ще свършат работа

https://youtu.be/zl7ok-cb504?si=7Ym3aO_n8Y3WJhM7

Аз правих ей тези упражнения плюс умерено ходене

# 5 796
В рамките на месец след операцията отиди на контролен преглед, лекар да те види и ще ти каже дали можеш да се прибереш и да правиш веднага секс или да изчакаш. Ще можеш да зададеш и други въпроси -за спорт, за белега, кърменето и каквото още те вълнува.

А за интимност с партньора, че имахме доста рестрикции по време на бременността…

# 5 797
  • Sofia
Важно е да се движите след като излезете от реанимация. Колани и мазила не са ви нужни - най важното е бебето и вие да сте живи и здрави и да нямате усложнения. За спорт много бързате, минава си време докато организма се възстанови дори и вие да не го усещате. Забавете малко темпото поне за няколко месеца, за да няма проблеми.

# 5 798
Някъде около седмица, след като ми спряха лохиите правихме секс. Доста ме болеше, ползвахме лубрикант. Преди това нямахме и желание, нито сили.
Изчакайте наистина да видите как ще е следродилния период. Едва ли ще ви стане нещо ако изчакате малко с интимностите. Трябва движение разбира се. Но аз първия месец ако не и повече ако се преуморявах от повече ходене, стоене на крак и не ми беше комфортно. Не съм се разбързала. Почти не си личи, че съм раждала. Белегът ми е направен страхотно и спрях да го мажа отдавна, харесва си ми.

# 5 799
Благодаря за препоръките! Очевидно е, че при всяка е индивидуално. Ще си изчакам прегледа след операцията и разбира се дано всичко ни е наред

# 5 800
  • София
Интимност видя на по-късен етап тъй като имаме две деца и вниманието ми не беше насочено към него точно в следродилниях ми период

# 5 801
  • Sofia
По принцип, ако няма някакви противопоказания, контактите могат да се възстановят, след като приключат лохиите.
Но много зависи как се възстановява твоя организъм.

При мен тази болезнена сухота и чувството, че съм съм се стеснила изчезнаха чак след 6-тия месец. След 4-месец след секциото започвахме да пробваме да видим как е положението. Ами изобщо не беше Ок, болеше ме, следователно се дразнех от цялата история. Да не говорим, че желанието ми през този период беше нулево.
И трите пъти нещата си влезнаха в релси и бяха като преди раждането 6 месеца след операцията. АГ каза, че това е заради хормоните, които още не са се регулирали след раждането и после заради кърменето.

Но има момичета, които са си съвсем добре и един месец след това.

# 5 802
Ние от както родих имаме три полови контакта и трите в началото бяха ужасни за мен, всеедно за първи път правя секс. Той казва, че всичко е било нормално за него. Така че и психически, пък и със сигурност това да се накараш да се отпуснеш и пренастроиш въпреки умората, мислите по детето и тн, не е както едно време. Но както казах с лубрикант е много по-бързо да се оправи това усещане.
А и хормоните играят голяма роля.

# 5 803
  • Sofia
... пък и със сигурност това да се накараш да се отпуснеш и пренастроиш въпреки умората, мислите по детето и тн, не е както едно време. Но както казах с лубрикант е много по-бързо да се оправи това усещане.
А и хормоните играят голяма роля.
Не е просто до лубрикант.
В този период е такава хормонална въртележка. То цялата ти психика и физика е насочена на друго място и ако трябва да се накараш, за да се получат нещата, значи просто не му е дошло времето.

# 5 804
На мен най-много ми помогна бързото раздвижване, буквално след извеждането от реанимация почти не седнах, а обикалях коридора, а след 2ч ми донесоха бебето изцяло на мои грижи, а той се оказа и доста ревлив, та 24ч след изправянето от реанимация да съм сядала само за кърмене, а през другото време обикалях с него в стаята. Но това си е доста до организъм, болеше ме вдясно след изправянето, много силна пареща болка, но 100 човека ми повториха да се движа и малко по малко вървях и наистина отминаваше, но при всяко изправяне ме болеше в нея точка. Колан ми казаха да слагам най-рано две седмици след конците, а си чувам за жени, които още в родилното слагат. На раната бях с лепенка до 3я ден - можехме да се къпем, но не трябваше да се мокри. Като свалиха лепенката ми казаха да не пипам там, никакво мазане или бръснене в зоната директно под белега. След всяко мокрене трябваше да се тушира със спирт. Но моят белег беше едвам забележим - виждаше се само конеца. След махането му (на следващата седмица) ми казаха, че мога да се мажа, но то не личеше нищо при мен. Започна да розовее след няколко седмици, мазах с Мадекасол и избледняваше, но редовно забравях и го оставих, защото и без това не си личи толкова.
За интимностите - като свършат лохиите и минете преглед може да пробвате и да видите дали ви е ок. На мен желанието ми се върна доста бързо, цикълът ми също, въпреки че кърмех ми дойде 26дни след раждането (лохиите приключиха към 20я) и си е редовен, и на прегледи се видя, че вече имам нормална овулация. Първия път ме боля първата минута само (наложи ми се от началото на бременността още да спрем), но както са казали си е до хормони, организъм и т.н как ще го усещаш, дали въобще ще искаш, защото като родиш може в друга посока да ударят хормоните, което е напълно нормално. Просто всеки организъм различно се възстановява.

Общи условия

Активация на акаунт