За секциото с любов ♡

• 262 100
  • 6 031
  •   1
Отговори
# 5 805
... пък и със сигурност това да се накараш да се отпуснеш и пренастроиш въпреки умората, мислите по детето и тн, не е както едно време. Но както казах с лубрикант е много по-бързо да се оправи това усещане.
А и хормоните играят голяма роля.
Не е просто до лубрикант.
В този период е такава хормонална въртележка. То цялата ти психика и физика е насочена на друго място и ако трябва да се накараш, за да се получат нещата, значи просто не му е дошло времето.
То желание си има, но понякога това да се отпуснеш от мисли е по-трудно. Не е до време. И като си бил цял ден с бебето или има някакви неща, които те тревожат (които са нормални за млада майка) .
Докато преди не си имал тия неща на главата отпускането е било по-лесно.
Хормоните също си играят роля, да.

На мен цикълът ми дойде онзи ден, но вчера и днес е много силен, с памперси за възрастни съм, превръзките са родилки не помогнаха.
Отпусната съм и бледа, нямам сили за нищо.
Не помня да съм имала чак такъв цикъл. Надявам се да е временно докато се натаманят хормоните.

# 5 806
На мен сега ми е 6ти цикъл вече (родих края на май) и първият беше страшно обилен. Няколко пакета следродилни превръзки за първия ден само, буквално беше като мини водопад. За сметка на това въобще не ме болеше, а по принципно съм с редовен 2-3 дни цикъл, който е и с много оскъдно кървене, но ужасно болезнен. Сега единственото общо с преди е, че отново е кратък и редовен (преди беше на 23, а сега на 26дни).
Първият беше мнооого обилен, след това всеки следващ вече е по-добре.

# 5 807
  • София
Първият ми беше голяма касапница ама буквално. Мисля, че даже ми прилоша от толкова загуба на кръв… Не помня лохиите да са били обилни.

# 5 808
  • София
Азара, не е зле да си видиш желязо,Феритин ,хемоглобин ,може от там да идва умората.
На мен цикъла ми си беше стандартен, но 10 месеца след секциото ми дойде (кърмех).

# 5 809
  • София
И щитовидната бих допълнила аз. Че без да искам си открих Хашимото. Не, че при всеки е така, но не е лошо да се проверят тия неща за всеки случай

# 5 810
Днес вече е с нормална сила, както преди. Просто тези дни беше обилен. Ще видим следващите. Днес съм доооста по-свежа.

# 5 811
Момичета, по време на секциото вливат ли нещо за успокояване? Може ли да си поискаш? Нещо якоме тресе притеснение. Оперирана съм и преди, но с пълна упойка. Сега факта, че ще съм будна, доста ме притеснява. Започнала съм да сънувам кошмари чак. Опитвам се да се настроя, ама ми е трудно.

# 5 812
Момичета, по време на секциото вливат ли нещо за успокояване? Може ли да си поискаш? Нещо якоме тресе притеснение. Оперирана съм и преди, но с пълна упойка. Сега факта, че ще съм будна, доста ме притеснява. Започнала съм да сънувам кошмари чак. Опитвам се да се настроя, ама ми е трудно.

Като видят, че показателите ви се влошават от притеснение и т.н ще ви включат нещо да, не се притеснявайте

# 5 813
Самото секцио е много бързо, докато се опита да ти стане зле ще си чуеш бебето и ще се успокоиш. Аз също имах притеснение от това какво ще се случи, първа операция в живота ми, първа упойка. През цялото време помпах юмруци, понеже много ми се спеше и по едно време и ми прилоша, мислех, че ще повръщам, но имах само позиви. Гледах да си въртя насам-натам главата. Екипа си говореше с мен. Докато се чудех колко време ще трае и изведнъж чух бебето да изплаква и започнах да плача от емоция. И забравих всички тревоги.
Успех, стискан палци!

# 5 814
Благодаря ви, момичета. Страха от неизвестното е огромен. Може би нещата в главата ми са по-големи, отколкото ще бъдат.
Ще се опитам да се успокоя и доверя на лекарите.

# 5 815
  • Sofia
Моята АГ, каза че могат да ме упоят леко, но само след като извадят бебето. А реално бебето го вадят за 10 минути и по-дългата част от операцията е след това. Преди последното ми секцио й споделих, че адски ме тресе страха и се уговорихме да ми сложат тази "упойка". Аз останах много доволна - уж си в съзнание, чуваш всичко, но си като полузаспала, не ти пука особено какво се случва около/с теб. Направо съжалих, че не си поисках това упояване и при предишните две секцио, ами се мъчих да се боря сама с паниката си.

# 5 816
Здравейте!
Има ли дами с 2 пъти секцио и забременели 3-ти път с близнаци?
Ако има разкажете как мина бременността, износихте ли докрай, имаше ли усложнения?

# 5 817
  • София
Нормално да Ви е притеснено от неизвестното, но мисля, че вливат нещо и успокоява. Въпреки това емоциите са си завладяващи! Пожелавам леко ражданд

# 5 818
  • Sofia
Нормално да Ви е притеснено от неизвестното, но мисля, че вливат нещо и успокоява.
Нищо не на са ми вливали за успокоение първите два пъти. Бях си във вихъра на паниката. И третия път нищо нямаше да ми дадат, ако не си бях поискала и не го бяхме обсъдили предварително с АГ.

# 5 819
  • София
Аз говоря по време на операцията, че вливат. Предполагам не на всеки, но естествено, че се преценява от АГ и анестезиолога.

Общи условия

Активация на акаунт