За секциото с любов ♡

• 255 261
  • 5 910
  •   2
Отговори
# 5 820
  • Sofia
И аз говоря за по време на операцията.

# 5 821
  • София
Предпочагам освен от лекаря зависи и от болницата. Както в една болница са ми давали морфин, а в Софийска един аналгин…
Не споря, нямам идея на мен нещо сложили ли са ми. Първият път бях много неадекватна заради болката. Вторият път треперех от влизането на операцията и после след излизане от упойката (това си беше нормално до колкото помня). Така или иначе емоцията беше велика особено като чух бебето да изплаче. Предполагам, че всичко се е следяло и ако е имало нужда са щели да сложат.

# 5 822
И аз много треперех, не вярвах, че е както съм чувала/чела. При мен беше спешно секцио и се радвам, защото съм една мислителка и нямаше да спя следващите вечери ако ми бяха казали да си ходя и да чакам. Цялото нещо от прегледа, приема  с документация и кръвни изследвания, настаняване в стаята, системи, катетър, влизане в операционната, слагане на упойката, самата операция и зашиването бяха около 2:30ч.
През цялото време си повтарях да дишам дълбоко и да мисля само за бебенцето. Когато акушерката си сложи ръце на раменете ми, за да ме постави в правилна позиция за спиналната упойка си повтарях да се концентрирам върху допира й. Някак се успокоих тогава.
После сигурно час от упойката и от емоции треперех.
Съвет от мен, вземете си одеало, връхна дреха, мен поне през нощта следващите дни ме втрисаше яко, макар и да родих в средата на август.
Също и шише, с мундщук (да може да се пие от всякакви позиции на шишето) или сламки меки за водата, на мен ми беше трудно да се надигам и си пречупвах сламката, за да пия. Преди операцията си приготвих до леглото всичко, телефона в зарядното, книгата до мен, вода.
Не са ми слагали успокоително или поне не знам. След операцията ми пуснаха окситоцин и после имах парацетамол. Обикновено и свещички, но аз не мога да ползвам и три дни ми правиха обезболяване венозно.

# 5 823
Азара, какво обезболяващо ти вливаха венозно?

# 5 824
Аз също бях от треперещите при слагането на упойката. По време на операцията ми сложиха нещо, но защото се паникьосах и много ми падна кръвното, но дълбокото дишане много помогна. Като цяло сестри, анестезиолог и лекари си те наблюдават и при нужда се реагира, а аз гледах да им казвам дали ми е лошо, дали нещо ми има и т.н.
Иначе си носих чорапи, защото също ми беше студено в реанимация, а и на операцията бях с тях. След това пък бях с ужасни горещи вълни целия престой и бих пускала климатика на студено, ако кошарата и леглото не бяха пред него.
При нас след операцията (до час и нещо) ни разрешаваха да ядем черен шоколад.
За реанимация си бях подготвила един малък несесер - няколко шишета вода от спортните бутилки + бебешки шишенца на Девин точно да ми е удобно да пия, черен шоколад, дъвки, дълъг кабел за зарядно, защото не знаех къде ще има близък контакт. При нас в болницата ни искаха бельо/следродилни превръзки още за изправянето от реанимация, та и тях си бях подготвила вътре, слушалки, капки за нос, защото алергичният ринит ми беше обострен, Еутирокс, който пия всяка сутрин. Имахме право на 3 обезболяващи - първото не ме питаха и директно вляха като ме преместиха в реанимация и повече като ме питаха не исках, защото нямах кой знае каква болка, но вечерта казаха, че ще ми бият за всеки случай да не ме заболи през нощта. Според мен беше, защото си слушаха турския сериал и въпреки че ги бях викала преди това не ме отразиха, та да се презастраховат да не ги извикам вечерта директно ми биха. Expressionless
Такова ми беше несесерчето, доста удобно ми побра всичко нужно, включително водата
Скрит текст:

# 5 825
Честно, не помня…
Знам първо, че беше парацетамол, ама после..
първия ден след секциото слагаха сутрин и вечер, после беше по желание, остана още 1-2 вечери по моя молба.
Така успявах вечер да събера сили и да поспя спокойно.
За свещички иначе или профенид (вече май няма) или волтарен казваха.
Предполагам и нещо подобно е било венозното.

# 5 826
  • София
Аз се бях шашнала малко преди операцията, първа в живота ми, но на самата операция ми мина. То честно казано малко скучно. Лежиш, знаеш че нещо ти правят, ама не усещаш. Вързан си с някакви системи и апарати, та не можеш да мърдаш много. Единствено чаках да извадят бебето за да видя, че е добре и после буквално скучах докато ме шиеха (което е и по-дългата част). Емоцията, че вече имам бебе я почувствах по-късно, в онзи момент ми беше малко нереално. Иначе си имаше жена, която постоянно ме питаше как съм, само за миг леко се замаях по едно време, не знам вляха ли ми нещо, но бързо размина.

Хората си знаят какво да правят, всякакви случаи са им минали. Знам, че е много трудно, когато човек е притеснен, но реално няма от какво.

# 5 827
  • София
Мен единственото ми притеснение е дали ще усетя нещо и то, защото съседка ми маза как всичко усещала и се наложило да я приспят… И от там ме вкара във филмите… А нямаше за какво

# 5 828
Здравейте. Само при мен ли във болницата не позволяваха да се внасят лекарства. Те слагаха венозно техни. Аз стоях 10 дни но първите незнам 3/4 дена да са слагали обезболяващи.

# 5 829
  • Sofia
Аз си носих лекарства - Еутирокс за щитовидната, свещички Профенид и инжекциите Фраксипарин. Никой нищо не ми е казал.

# 5 830
  • София
Носих си Профенид аз. Ако ги чакам тях щях да си пукна от болка. Не знам позволяват ли не съм ги питала. Те също имаха ама им се свидят…

# 5 831

На мен ми вливаха аналгин.

# 5 832

Аналгин не се прилага венозно, а единствено мускулно и през устата.

# 5 833
  • В.Търново
Носих си Профенид аз. Ако ги чакам тях щях да си пукна от болка. Не знам позволяват ли не съм ги питала. Те също имаха ама им се свидят…
На своя глава не трябва да вземате лекарства, за да не направят реакция с някои, които Ви поставят.

# 5 834

Аналгин не се прилага венозно, а единствено мускулно и през устата.

Значи може да е било мускулно.

Общи условия

Активация на акаунт