За секциото с любов ♡

• 277 486
  • 6 312
  •   1
Отговори
# 6 195
  • София
По спомен не може да се разменят двата метода. Ако сте били с нормалното секцио по Щарк не би трябвало да може или по спомен нещо такова се коментираше.
Иначе аз съм със стандартно секцио и метода не ми е попречил да се възстановя бързо.

# 6 196
  • София
И аз имам спомен преди години да съм чела такова нещо, но бях вече на преглед при д-р Вецев, който знае за предишното ми секцио и не каза да има пречка.

# 6 197
  • Melmak
Дали има пречка, не знам. Аз съм с едно секцио по Щарк и пак възстановяването ми беше трудно, болезнено и тежко. Не виня лекарите, просто така преживявам операции явно.

# 6 198
  • 🌊
Аз искам да питам за белега. че ме сърби и понаболява понякога едно на ръка, но как мога да го подобря визуално?
Келоидизира и от там трябва да внимавам с бельото понеже става келоида става лилав и боли. Пробвах с Дерматикс, Келокот, Содермикс, не виждам някаква промяна освен увеличаване. Родих през февруари, но заради усложнения раната се затвори чак през март и след преглед от АГ започнах мазането

# 6 199
Прибвай витасин по няколко пъти на ден.
Аз оправих келоид на пиърсинг така, ама не знам на такъв белег от операция дали ще стане, но пробвай.

# 6 200
Моят го мазах еднократни пъти в началото с Мадекасол, а после не ми се занимаваше. И преди съм казвала, че сам избледня и остана малко само посредата - не разбирам защо избледнява там и после пак порозовява - абсолютно на периоди, но това е само в централната му част вече. В краищата дори не белее - въобще не се вижда нищо и трябва да дръпна/изпъна кожата и едва под определен ъгъл да се вижда белееща сянка. Но централната част продължава да си прави каквото си иска и в по-топло време все едно порозовява, но не ми пречи.

На баща ми правиха операция на гърба, супер дебела линия, сигурно половин/един пръст рана. Майка ми почти веднага след разрешение от лекар (че може да се мокри/третира с нещо) започна да го маже с Мадекасол и за 3месеца е избледняло напълно.

# 6 201
  • София
И аз имам спомен преди години да съм чела такова нещо, но бях вече на преглед при д-р Вецев, който знае за предишното ми секцио и не каза да има пречка.
На мен ми каза,че не може да направи класически Щарк, а че ми прави максимално щадяща модификация.
И аз съм с едно стандартно и едно при Вецев.
Честно казано като възстановителен период при мен нямаше разлика между двете.
Единствено с второто имах някакви гадни болки в гърба, но минаха за един ден.

За истмоцелето, имах след първото секцио.Малко беше.Бързо забременях с второто.
Вецев по време на второто секцио го коригира, обаче за беда сега пак имам .Явно си е и до тъкани.

# 6 202
  • София
Мерси, Бабъл!

# 6 203
Има ли някой от вас преминал през стандартно секцио и секцио по Щарк? Може ли да ми ги сравните? Наистина ли по Щарк човек се възстановява по-бързо и леко? Аз имам едно стандартно свкцио и хич не мине леко този период...Сега ми предстои второ секцио и се чудя има ли смисъл да избера Щарк като по-щадяща алтернатива.
След стандартно секцио второто пак е стандартно, не може да е по Щарк.

# 6 204
  • София
Вероятно сме говорили за въпросния модифициран  Щарк,защото каза "ще направим щадящо секцио", каквото и да значи. Хич не изгарям от желание! Имах надежди за ВБАК,но има медицински причини, които не го позволяват.😮‍💨 И сега се чудя къде да избера да ми е секциото.

# 6 205
Аз съм с 2 пъти секцио. Нямам представа по кой метод са правени, при двама различни лекари. Първият път имах основно болка при ставането и там ми беше най-трудно, но си беше поносимо с повече движение. Вторият път бях изумена, защото нямах тази позната болка при ставане, а по-скоро усещане за силна мускулна треска. Съответно ме раздвижиха някъде 6-7 часа след операцията и се възстанових изключително бързо и лесно. Моят съвет е да се нагласите, че всичко ще отмине бързо и лесно, независимо от метода.

# 6 206
От моя лекар знам, че дали ще е класически метод, или по Щарк се преценява в хода на секциото. И двата пъти бях стандартно, като вторият път ме боля повече. Също така ми сложиха и гел против сраствания, не знам колко е бил от помощ при възстановяването. Иначе на 4-5 ден си ставах нормално и се обслужвах, както и бебето.

# 6 207
  • София
Вероятно сме говорили за въпросния модифициран  Щарк,защото каза "ще направим щадящо секцио", каквото и да значи. Хич не изгарям от желание! Имах надежди за ВБАК,но има медицински причини, които не го позволяват.😮‍💨 И сега се чудя къде да избера да ми е секциото.
Кашмирче, аз от Вецев съм много доволна не само от операцията, но и от грижите.Иначе аз втория път нямах показания за секцио и Вецев ми предложи да пробваме нормално някъде към осмия месец бях вече, когато говорихме за раждане.Отказах му, нещо ме хвана шубето, а и цяла бременност за секцио се настройвах, то и психическа подготовка си трябва
Скрит текст:
През цялото време беше до мен, лично той ми сложи катетъра след като ми сложиха упойката и се съобрази с наааай-голямото ми желание, което е малко тъпо, но аз го моля за това от петия месец още 🤣 Махна ми серклажа в края на операцията, след упойката.Вие подобна екстра нямате,  но за мен е достатъчно това, че се съобрази с мен.След операцията лично дойде да ме преместят на леглото в реанимация и след това лично той сменяше превръзките на раната и си промиваше).
 Преди 10 години в Майчин дом докторът дойде след като ми сложиха упойката и излезна преди да е свършила операцията , шевовете ги направи втория опериращ, който беше чудесен (Сергей Славов), но все пак ... можеше да е някой стажант, нали 😁 (А серклажа ми го махнаха преди секциото някакъв абсолютно непознат за мен лекар, който се затрудни с махането).После лепенките ми ги сменяха горе на етажа акушерките ,те следяха зарастване и.т.н.Докторът дойде да ме види веднъж след операцията.Безкрайно доволна съм и от Майчин дом, нямах абсолютно никакви проблеми след операцията, дори и Вецев каза и пита по време на секциото , кой ми е правил първото , защото е било направено много добре.

# 6 208
  • София
От моя лекар знам, че дали ще е класически метод, или по Щарк се преценява в хода на секциото. И двата пъти бях стандартно, като вторият път ме боля повече. Също така ми сложиха и гел против сраствания, не знам колко е бил от помощ при възстановяването. Иначе на 4-5 ден си ставах нормално и се обслужвах, както и бебето.
Зависи от самият лекар дали го практикува и дали в болницата се практикува. То може и да може ама лекарят като не го практикува няма голям смисъл...
*Bubble* На стажанти не се позволява да пипат. Може би визираш специализанти. Те са с медицинско образование и при мен и двата пъти ме е шил както лекар така и специализант.

# 6 209
Моето секцио си е по Пфаненщийл (което наричаме класическо, но класическото е всъщност вертикалното). Когато ме раздвижваха много ме беше страх за мускулите, сестрите ме успокоиха, че вече никой не реже мускули, просто се разширяват. Така че ако някой се притеснява от това при "класическото", няма нужда.
Иначе проучванията наистина показват, че Щарк е на теория с по-бързо възстановяване, но всичко си е до организъм и навременно раздвижване според мен.

Общи условия

Активация на акаунт