Ако ви кажат, че носите увреден плод, ще го махнете ли?

• 18 852
  • 306
  •   1
Отговори
# 105
  • ГО
Така...пропускаме нещо важно.
За какво увреждане става дума?
...нещата са много...много различни.
Едно дете с Даун или ДЦП в лека форма е едно....дете на легло, което не може да комуникира...или такова със сериозни физически проблеми...е съвсем друго.

Не може да съдите хората.
Всеки сам преценява какво би могъл да понесе!
Много си права,да.Подкрепям това,което си написала.
По принцип да си призная,ако открия сериозно увреждане на плода в ранен етап,бих го махнала.Колкото и тежко да звучи,отглеждането на едно такова дете е мъка за детето и за родителите и за всички близки.
Говорим обаче за дете с много тежки увреждания.

# 106
Много болезнена тема...Не толкова за децата колкото за родителите.Това е огромна мъка за родителите и в двата случая.Присъединявам се към мнението на Щастливка напълно.И аз съм с missed и с две последвали проблемни и кошмарни бременности по чудо завършили успешно и за двете страни,за което благодаря на Бога.Не знам дали щях да имам силите да понеса болката ,ако децата ми имаха някакъв проблем.След всичко,което изтърпях,това щеше наистина да ме съкруши.Всеки ден Му се молех точно това да не ми го причинява....Смятам,4е си поемаме кръста още в момента когато решим да ги имаме децата.Не бих абортирала,ако не става дума за тежко уродсрво.....

# 107
  • София
Да, бих го махнала. Няма никакъв смисъл да раждаш обречен човек. Нали създаваме децата си, грижим се за тях, възпитаваме ги така, че да бъдат щастливи един ден. Защо трябва да обричаш един човешки живот... Мисля, че би било егоистично и нехуманно да родиш едно такова дете.

# 108
Да, бих го махнала. Няма никакъв смисъл да раждаш обречен човек. Нали създаваме децата си, грижим се за тях, възпитаваме ги така, че да бъдат щастливи един ден. Защо трябва да обричаш един човешки живот... Мисля, че би било егоистично и нехуманно да родиш едно такова дете.

не съм съгласна с нито една дума в това мнение.
без да съм злобна, искам да кажа, че е егоистично да не го родиш, защото не знаеш предварително дали е обречено това дете и дали няма да е щастливо дори и в краткото си детство. а като вземеш решение да не му разрешиш да се роди, ти го обричаш да не живее изобщо

# 109
  • Кори Селести
Без да искам да звуча менторски, ще ми се отново да наблегна на това, че никой няма право да осъжда когото и да било за решение ДА или НЕ за раждане дете с проблеми.
Нито пък има право да осъжда родител, който е оставил детето си в дом след раждането.

НИКОЙ!

# 110
От увреден до увреден има огромна разлика, едно леко увреден, а съвсем друго тежко увреден. Прочитайки въпроса всеки си представя едно тежко увредено дете, което ще се мъчи, а няма да "живее".

дали няма да е щастливо дори и в краткото си детство. а като вземеш решение да не му разрешиш да се роди, ти го обричаш да не живее изобщо

Бих те попитала така, ти ако имаше избор дали би избрала да се родиш с тежък недъг и да "живееш" кратко , но "щастливо" - не би ли предпочела изобщо да не се раждаш? Защото аз бих предпочела да не се раждам, но това си е мой избор . И както е казала Реза, нямате право да упреквате никой за избора му.

# 111
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Никой не знае колко щастливи са тези деца, колко трудно порастват, дали имат детство- банди, компании, влюбвания, раздели........как понасят факта, че са различни, когато ги сполети  пубертета........колко им коства да се опитват да се интегрират в нашия свят, който с нищо не показва, че ги иска.........как намират сили да учат, работят, мечтаят.........

На родителите при всички случаи им е по- лесно.......колкото и  да носят на мъка

# 112
  • с/у ОколоМръсТното
Преди няколко месеца най-верочтно нямаше да знам как да отговоря, но сега вече заявявам: твърдо ДА, защото знаете ли какво е да се погребе бебе?

# 113
  • На края на вселената!
 Cry Cry Cry Praynig

# 114
Да ! На 100 % , нямаше да се колебая дори ... не бих могла да понеса мъката на детето си ...

не съм съгласна с нито една дума в това мнение.
без да съм злобна, искам да кажа, че е егоистично да не го родиш, защото не знаеш предварително дали е обречено това дете и дали няма да е щастливо дори и в краткото си детство. а като вземеш решение да не му разрешиш да се роди, ти го обричаш да не живее изобщо

Съгласна съм с Lara

Защо да е егоистично , да не го родиш , егоистично е обратното .
И Шани много правилно пита - " представяте ли си какво е да погребеш детето си ?" Sad

# 115
да колкото и да не искам по добре детенце да е щастливо Peace

# 116
Защо да е егоистично , да не го родиш , егоистично е обратното .

това е индивидуално усещане, аз имам едни ценности, ти - други

# 117
  • София
Хубаво е, че изразяваш мнението си по въпроса, но остави ме и аз да имам свое  Peace
Мисля, че да родиш едно такова дете е чиста проба страх да поемеш отговорността да решиш дали ще е нещастно, или не. За това казах, че е егоистично! Ако съм те засегнала извинявай, не съм имала никого конкретно предвид.
Мисля, че Шани сложи край на малкия ни спор  Sad

# 118
Оххх, че сложен въпрос.... Да не дава Господ на никоя майчица да се случва, но за съжаление такива неща се случват....  Cry
Зависи какво е увреждането... Зависи доколко бебето би било жизнеспособно... Така сега не бих могла да отговоря. Ако ми кажат, че има шансове да живее, с някакво увреждане бих го запазила. Ако ми кажат (и се потвърди със сигурност!!!) че увреждането е такова, че няма да преживее дори 2 дена... То тогава сигурно ще направя аборт, който не искам и да си представям как бих понесла... Но иначе ако си родя детенце с увреждане ще му дам цялата си обич, любов и грижи на които съм способна, както го правят много майки и бащи за своите специални дечица...

# 119
Интересна и трудна е тази тема. Аз не бих дала прибързан отговор "Да" - много отговори доказаха, че лекарите не могат със сигурност да докажат, че детето е с увреждане.
Второ - ние не знаем какво се случва в сърцето на това дете. Не можем да сме сигурни, че то няма да е "щастливо" или че животът му няма да има някаква ценност - за някого - независимо от "сексуалния му живот" (както казва secret garden) - не че това не е важно, но не е единственото, животът е по-богат от това...
Харесвам отговора на Йепе - ние сме податливи на грешки, уви! Хареса ми и онзи отговор, който най-чистосърдечно си признава, че би го махнала заради "собствения си егоизъм, че не би могла да понесе ужаса" - като да погребе бебе, например! Това е искрен отговор! Не искам и да си представям! 
Така че просто бих искала да е "Не", или... да мога да взема правилното решение, ако, да не дава Господ, това ми се случи!
(Май под "да го махнете или задържите" не става дума за аборт вече точно)

Общи условия

Активация на акаунт