За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 401
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
.. Мога ли предварително да си приготвя сос бешамел и например да го използвам след няколко часа? В хладилник трябва да съхраня предполагам?..
Никакъв проблем.

# 136
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Въпросът ми е следният: Ако знаете къде в София продвават
ръчно точени кори като тези в Турция.
Само че не вакумирани като в магазините, а на бройка или на килограм, не съм сигурна точно.
Скоро четох в една от групите във фейса, но не си записах.
Благодаря ви.

# 137
Според мен, ако правиш тестото за кекса по-гъсто няма да ти се получава така. Ето една от рецептите за кексове със стафиди, които правя аз и такива проблеми нямам: Пухкав какаово-бананов кекс
И с гъсто тесто пак не се получава. А и аз питам за едри парчета орехи из кекса, не счукани. Следващият път ще пробвам и твоята рецепта. Благодаря!

Ами дай да я видим твоята рецепта, да разберем защо така ти се получава.
С различни рецепти се получава. Въпросът беше защо падат на дъното, но очевидно отговор няма да намеря. Просто ще спестявам ядките в кекса 😆

# 138
Само че не вакумирани като в магазините, а на бройка или на килограм, не съм сигурна точно.
Благодаря ви.

Не съм виждала турските кори, но купувам ръчно точени на кг, които са на бройка. Има ги в различни магазини, напр. на пазар Ситняково ги купувам от магазина на Равно поле, мисля, че ги има в още един магазин. На Красно село ги има в магазина на Калея.

# 139
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Благодаря ви.

Не съм виждала турските кори, но купувам ръчно точени на кг, които са на бройка. Има ги в различни магазини, напр. на пазар Ситняково ги купувам от магазина на Равно поле, мисля, че ги има в още един магазин. На Красно село ги има в магазина на Калея.
Poni69 благодаря за бързата реакция.
Спорен ден.

# 140
  • волно калдъръмче
Здравейте, имам един въпрос, може би леко глупав Grinning . Мога ли предварително да си приготвя сос бешамел и например да го използвам след няколко часа? В хладилник трябва да съхраня предполагам? Харесала съм си една рецепта за Султан кебап за гости, но тъй като не ми се занимава да ставам от масата за да приготвям сос бешамел, идеята ми е да си приготвя кошничките с плънката през деня (да ги държа в хладилник), да направя сос бешамела също и после само да ги залея и да пусна в фурната. Дали ще се получи или само си фантазирам ? Grinning
Само го покрий плътно със стрч фолио, залепено върху бешамела.

# 141
  • София
Благодаря момичетааа за бързите отговори! Ще пробвам тази рецепта и ще покрия бешамела със стреч фолио, така да го покрие, както казахте Heart

# 142
Кори на килограм продават и в млекарниците на Млекаря 75.

# 143
Не ядем от ронливите рогчета у дома, купуваме на баба ми и дядо ми и то не всеки ден. Ще направя снимка, когато мога, и ще пусна тук.
от къде ги купуваш?

# 144
Моля предложете рецепта за солени мъфини, бисквити, крекери, солети които да си вземат децата в кутиите за храна. Аз ползвам лимец, предполагам трябва да увелича малко набухвателя и да намаля течността спрямо рецептите?

И сладки също предложете.

Напоследък правя ореховки, шоколадови мъфини, бананови сладки, но гледам, че им омръзна.

# 145
  • София
Моля предложете рецепта за солени мъфини, бисквити, крекери, солети които да си вземат децата в кутиите за храна. Аз ползвам лимец, предполагам трябва да увелича малко набухвателя и да намаля течността спрямо рецептите?

И сладки също предложете.

Напоследък правя ореховки, шоколадови мъфини, бананови сладки, но гледам, че им омръзна.

Бананови кифлички

Щрудел с ябълки

Пури от готови кори, сирене и яйца

Курабии от тефтера на мама

Пръхкави соленки с кашкавал

Ябълкови бисквити с грис

# 146
  • Под звездите
Моля дайте ми идея,какво да направя с изостанали бисквити чаени,фурми,сушени кайсии,и два презрели банана.

# 147
На мен ми звучи като за торта.
Моля дайте ми идея,какво да направя с изостанали бисквити чаени,фурми,сушени кайсии,и два презрели банана.

# 148
  • София

Бонбони *Орехови фурми*

Пасха с тиква, морков и сушени кайсии

Пухкав какаово-бананов кекс

Бисквитите можеш да ги използваш за чийзкейк.

# 149
нещо такова, търпи всякакви импровизации https://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html

Общи условия

Активация на акаунт