За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 390
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
  • София
marcheva14 и тези ще ги пробвам обезателно. Рецептата ми е следната:
160гр захар
2 яйца
180мл готварска сметана
40гр какао
Бакпулвер
100гр масло
И брашно,но ...колко не се знае.
Другия път ще го направя на око

Следващия път опитай със 120-130 г.

Едната рецепта, по която правя брауни е тази и в нея няма сметана: Шоколадово брауни с кафява захар.

# 181
  • София
Момичета, направих тесто за пица с мая и зехтин, но стана огромно количество. За какво друго мога да го използвам? Доколко от него може да станат някакви печива?

# 182
Мекици.
Момичета, направих тесто за пица с мая и зехтин, но стана огромно количество. За какво друго мога да го използвам? Доколко от него може да станат някакви печива?

# 183
Мекици, пърленки, дори малки хлебчета примерно като за бургер - то си е на практика хлебно тесто. Не му пречи и още ден-два в хладилника да стои, така че не е нужно да се употреби наведнъж и на момента.
От такова тесто познати правят закуски, макар че на вкус си е според мен като хляб - кренвирши завиват и тем подобни в него, като не понамажат и поръсят отгоре пак не са зле.

# 184
Може ли да бъде замразено, примерно?
Мекици, пърленки, дори малки хлебчета примерно като за бургер - то си е на практика хлебно тесто. Не му пречи и още ден-два в хладилника да стои, така че не е нужно да се употреби наведнъж и на момента.
От такова тесто познати правят закуски, макар че на вкус си е според мен като хляб - кренвирши завиват и тем подобни в него, като не понамажат и поръсят отгоре пак не са зле.

# 185
  • Sofia
Ако втаса, слагаш в съд или намазнен плик - достатъчно голям и в хладилника. Можеш да ползваш поне до седмица (толкова съм пробвала, за повече не знам), като си късаш колкото ти трябва например. Виж и моето любимо тесто за пица, може да ти е полезно - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_21.html.

Може ли да бъде замразено, примерно?
Може.

# 186
Лично аз не съм пробвала да замразя но мисля че съм срещала и това да се споменава. Сигурно ще се включи и още някой по този въпрос, в последните години вкъщи тесто има само за гости и със сигурност не съм се чудила какво да го правя - прави се и се изяжда от тях и не го мисля до другия път.

# 187
  • Sofia
Лично аз не съм пробвала да замразя но мисля че съм срещала и това да се споменава. ...
А аз мноооооогократно.... покрай кутията с обяд на щерката - омесвам тесто, втасва и разделям на дози, които замразявам. Вечерта вадя като ми трябва и на следващата сутрин ползвам - за хлебче, пърленка, тортила.

# 188
  • София
Във връзка с идеята за пърленки, как точно се пекат на керамичен плот? Директно върху керамичния котлон ли или има друга технология?

# 189
  • Sofia
Аз съм на газ и пека или на сух тиган, или директно на огъня.

# 190
  • София
Във връзка с идеята за пърленки, как точно се пекат на керамичен плот? Директно върху керамичния котлон ли или има друга технология?
На керамиката  - на сух сгорещен тиган.

# 191
Скъпи кулинари, моля дайте интересна рецепта за цяло пиле, или такава която считате за много, много вкусно ...?

# 192
  • София
Скъпи кулинари, моля дайте интересна рецепта за цяло пиле, или такава която считате за много, много вкусно ...?

Задушено пиле със зеленчуци и подправки

# 193
  • под тепетата
Аз съм правила това на Аелис със сиренето, хареса ми.
https://www.bg-mamma.com/?topic=552781

# 194
  • In transit
За мен това е най-вкусното пиле. От години го правя само по-този начин.

Общи условия

Активация на акаунт