Проблеми с жена ми .

• 19 430
  • 719
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Това, че адски добре се разбира с твоите родители, че даже повече от нейните са само твои предположения. Ако не се разбираше с нейните си родители нямаше при най-малкия проблем да си събира багажа и да се маха за Бургас.

Тук не съм съгласна - тропането с краче и заплашването сме ги виждали мнооого пъти, просто така за спорта, както сама сте го написала "при най-малкия" проблем. Наясно съм, че не сме в семейството и не сме обективни в съветите си, но откровено си личи пристрастието на болшинството мнения да "оправдаят" жената, просто защото познаваме подводните камъни. Сега, дали са женени/или в дългосрочна връзка все тая, но направили се тази крачка, вече ставаме едно цяло и тая  работа с "На си ти куклите, дай си ми парцалките" не върви. С разум или с чувство, взели са решение да са в Пловдив, влагат в недвижимост, поели са ангажименти. Ако захвърлят всичко и почнат от нулата, ама така ще й олекне на тая жена... ама чудно ще й се постеле.
Да, дошли са й в повече грижите, адски е натоварващо да няма с кого да си кажеш смислена дума докато обгрижваш мъник, а и кръгът й е тесен, ограниченията не помагат за нови контакти. Та значи авторе, осигуряваш на жена си 1 седмица почивка из планината (ако иска сама, с майка ти, с майка й...) да си почине и да си подреди приоритетите. Ти като ведър човек, както казваш, няма да имаш проблем да се справиш (но ти ще поемеш грижата), ще усетиш от първа ръка за какво иде реч и моооже би ще разбереш откъде й идват изблиците.

# 61
Изплащам апартсменти на зелено . В компанията има момичета ,които тя познава и са приятно настроени към нея . Почивка тя не иска да си остави детето никога . Аз хиляди пъти съм предлагал да остави детето и аз да го гледам , тя отказва казва няма с кой да се видя няма Кво да правя

# 62
  • София
Вие го обърнахте на другарски съд, но в моето обкръжение има много сходен случай. Жената не е от София, но живее тук повече от 12г, за което време няма абсолютно никакви приятели , нито от университета, нито от работа , никакви хобита, не излиза и не контактува с никого , освен с майка си, няма профили в социалните мрежи, но парадоксално 2 пъти седмично е на фризьор, изнудва мъжа си за частна ясла,скъпи почивки и при първа възможност ходи за по седмица-две с детето в родния си град.
Незнам мъжа как се справя, работи на две места, сигурно не му е лесно, затова не мога да дам никакъв съвет, но му съчувствам искрено.
Мами,  не ми казвайте, че не излизате никъде без мъжете си? Или не ги пускате на рожден ден сами или на сбирка с колеги?
Относно стоенето сама с детето, ами не е приятно, но мъжът ми дава нощни смени и редовно съм сама с детето, сега какво? Да го накарам да си смени работата ли?

Към автора
По-добре я карай периодично до Бургас за по няколко дни, хем тя ще смени обстановката, хем и ти ще глътнеш въздух. Сега вярно, че може да се връща при теб със фабрични настройки, но като че ли е по-добре от това да ти се заканва постоянно, може пък като види, че не те е плаши да е при майка си, да смени тактиката, сега ти е напипала слабото място и те върти на шиш.

# 63
Е, как - жена в подобно положение има много силни оръжия. Децата и “гледай заради теб каква жертва направих, сега никого си нямам”
Simple Smile

# 64
Не знам до колко ти е истинска историята, но мисля, че жена ти не те обича. Обсебена е от детето и нищо друго няма значение. Приятели може да си намери и време да излиза, хоби някакво, но явно тя не иска. Мисля, че трябва да потърсите специалист, защото не ми се вижда хич здравословно това поведение към детето.
За частната детска ясла/градина - не ти гарантират, че детето ти ще стане гении, но това поведение пак е продиктувано от нейните разбирания и очаквания към детето.

# 65
Е, как - жена в подобно положение има много силни оръжия. Децата и “гледай заради теб каква жертва направих, сега никого си нямам”
Simple Smile

Еми малко или много е така. Да живееш сама като кукувица с детето не е супер. А и в тая пандемия почти никой никъде не мърда. В Германия има вечерен час и забрана за излизане. Ако си с малко дете можеш да се застреляш.

# 66
Каза, че майка й се цупи, ако трябва нещо да помага, и също се цупи, ако искате да й отидете на гости. В Бургас не са родителите й, а само майка й, нали баща й е в Пловдив. Майка й никак няма да се зарадва да я види на врата изневиделица с детето.

Ако жена ти изпада в паник атаки, когато е сама, ти как ходиш на работа? В такива случаи може твоята майка да постои с нея, да се порадва на внучето, или нейният баща, който също е в Пловдив.

Детето припознал ли си го? Кажи й, че ще се обърнеш към съда за разделни родителски права и че тя няма право да не ти дава детето една година. Говори с адвокат какви са ти правата в случай, че тя отпраши нанякъде и нямаш достъп до детето.

Честно казано, аз не познавам нито жени, нито мъже, нито даже маймуни, които да разсъждават така, както описваш разсъжденията на жена си. Или фактите са изкривени, за да изглежда жената по-зле, или тя има тежки психически проблеми и има нужда от лечение.

Бих ти предложила, ако питаш за съвет, да се постараеш да опишеш обстоятелствата, каквито са, а не да се стараеш да предизвикваш съчувствие с "редактирани" факти. Иначе съветът, който ще получиш, няма да е адекватен.

# 67
Не знам до колко ти е истинска историята, но мисля, че жена ти не те обича. Обсебена е от детето и нищо друго няма значение. Приятели може да си намери и време да излиза, хоби някакво, но явно тя не иска. Мисля, че трябва да потърсите специалист, защото не ми се вижда хич здравословно това поведение към детето.
За частната детска ясла/градина - не ти гарантират, че детето ти ще стане гении, но това поведение пак е продиктувано от нейните разбирания и очаквания към детето.
Права сте откакто се появи детето е обсебена на 100% . А всичко друго е на заден план

# 68
Вие го обърнахте на другарски съд, но в моето обкръжение има много сходен случай. Жената не е от София, но живее тук повече от 12г, за което време няма абсолютно никакви приятели , нито от университета, нито от работа , никакви хобита, не излиза и не контактува с никого , освен с майка си, няма профили в социалните мрежи, но парадоксално 2 пъти седмично е на фризьор, изнудва мъжа си за частна ясла,скъпи почивки и при първа възможност ходи за по седмица-две с детето в родния си град.
Незнам мъжа как се справя, работи на две места, сигурно не му е лесно, затова не мога да дам никакъв съвет, но му съчувствам искрено.
Мами,  не ми казвайте, че не излизате никъде без мъжете си? Или не ги пускате на рожден ден сами или на сбирка с колеги?
Относно стоенето сама с детето, ами не е приятно, но мъжът ми дава нощни смени и редовно съм сама с детето, сега какво? Да го накарам да си смени работата ли?

Към автора
По-добре я карай периодично до Бургас за по няколко дни, хем тя ще смени обстановката, хем и ти ще глътнеш въздух. Сега вярно, че може да се връща при теб със фабрични настройки, но като че ли е по-добре от това да ти се заканва постоянно, може пък като види, че не те е плаши да е при майка си, да смени тактиката, сега ти е напипала слабото място и те върти на шиш.

За какво му съчувствате искрено? Че жена му няма профили в соц. мрежи, според вас няма хоби, и си позволява да ходи на фризьор, видиш ли я нахалницата!?
Толкова ограничено мислене, че... Нагледала съм се на такива с профили в соц. мрежи, които си публикуват снимки на чиниите и книга не са отваряли от основното си образование, и то задължителните.

# 69
Говорят си,но стане ли нещо на въпрос да се видят или да и помогне с нещо или да дойде да я види дотук или да дойде дотук да гледа детето  - тя тотално отказва (майка й) . Ако трябва да им отидем на гости - майка и се цупи също

НИКОЙ НЕ ИМ Е ДЛЪЖЕН НА БАБИТЕ, ДА ИМ ГЛЕДА ВНУЦИТЕ. Joy

# 70
То няма такива лигли. Тая не можела да остава сама с детето вечер, другата не можела. Ама през деня може, нали? Не знам как сте оцелявали сами преди да се омъжите и мъжете ви да ви пазят страх.

# 71
Жената ще тръгва на работа от есента, доколкото разбирам. Като започне да се среща с хора, може да стане по-малко депресарка и психарка.

# 72
  • Варна

Към автора

За какво му съчувствате искрено? Че жена му няма профили в соц. мрежи, според вас няма хоби, и си позволява да ходи на фризьор, видиш ли я нахалницата!?
Толкова ограничено мислене, че... Нагледала съм се на такива с профили в соц. мрежи, които си публикуват снимки на чиниите и книга не са отваряли от основното си образование, и то задължителните.

Хм, малко избирателно четене...

# 73
То няма такива лигли. Тая не можела да остава сама с детето вечер, другата не можела. Ама през деня може, нали? Не знам как сте оцелявали сами преди да се омъжите и мъжете ви да ви пазят страх.
Може майка и преди това да я е пазила. След 17 часа вече става тъмно и страшно. Знае ли човек.
Ама на мен ми се струва нереално да не иска да остави детето на бащата/бабата, пък с готовност да го прати на ясла/градина при непознати.

# 74
  • волно калдъръмче
Жената ще тръгва на работа от есента, доколкото разбирам. Като започне да се среща с хора, може да стане по-малко депресарка и психарка.
Ама тогава други проблеми ще се отключат.

Доколкото ми стана ясно, двамата си имате диаматрално противоположни разбирания за живота. Тебе те влече навън, докато тя си иска къщата и семейството. Няма да мелите дълго така.

Общи условия

Активация на акаунт