ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 165
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • София
В лабораторни условия ще пускам изследването  със сигурност.НО се чудя в коя, тъй като  се оказва че има различни тестове, с които не съм много наясно.Идеята ми е количествен тест да направя все пак.Ще ми се и плазма да даря в някакъв момент, но не съм давала никога кръв и  малко ме е шубе от неизвестното....

# 241
  • София
Благодаря, Мария!
Нашите би трябвало да са втора смяна втория срок, ако не измислят нещо различно.
Вече има първата срочна оценка - по БЕЛ. Вижда му се краят на първи срок.

# 242
Нашите са оформени само по ФВС.
До 29- ти трябва да са ясни всички срочни оценки.

# 243
  • Между гори и планини
Имам чувството , че тоя първи срок е безкраен!
При нас цялото училище е първа смяна само. До 12кл включително има и следобедна занималня, заради факта, че много от учениците живеят извън града и тр да пътуват .
Стивън прави проект по английски. Учат за най-малките страни в Европа. На него му се е паднал Люксембург.

# 244
  • София
Малкият, 5 клас, е оформен по всичко. Писах вчера на учителката по математика, че не е много мотивиращо да му каже в едно съобщение, че има 1 грешка от 6 задачи в писмено изпитване за повишаване, но в дневника се появява 4ка за домашна работа, защото имала само 1 домашна при положение, че аз ги снимам и пращам и знам колко домашни е изпратил. Писала му и че втория срок ако иска по-висока оценка да пишел редовно домашни. Куриозът е, че той точно по математика е най-редовен и няма пропуск.

# 245
При Ния всичко без математика (очаква още 3 оценки) и философия (и там очаква още 3 оценки) е ясно, но не е формално нанесено в графа срочни. По-любопитна съм за олимпиадите. И тях ще разберем тази седмица или на 01.02 най-късно.

# 246
  • София
По въпроса за смените, нашата госпожа е казала, че ще са 2ра смяна, без значение дали са ДО, или ПО. Ще видим дали няма да има промяна на информацията тази седмица.

# 247
  • София
Green, не е зле да се намесваме, когато трябва. Аз не обичам особено да се обаждам на учителите, но скоро звънях на класната на малката, 3 клас. Тя е много свита и притеснителна , рядко участва в часовете по свое желание, дори и да знае уроците идеално. И сега в края на първи срок госпожата прочела няколко имена, които имат само по една оценка по основните предмети и трябва спешно да ги изпитва, за да приключат срока. И нашата се прибира разстроена, че са прочели нейното име по МАТ и по ЧО и се е почувствала виновна... А аз още на последната родителска среща обърнах внимание на класната, че при МАТ пет часа седмично, Ани има само 1 оценка и ако се налага, да я изпита. Категорично смятам, че е задължение на учителката да следи кой има десет оценки за участие в час и кой не става по желание, а се налага да бъде изпитан. Естествено изпитаха я тази седмица и се приключи, но защо трябва да става по трудния начин? Децата са различни и подходът трябва да е различен.

# 248
  • София
Стаматов е пуснал в профила си становище, че директорите настояват за автономност при връщане на учениците. От схемите, които е пуснал, е изключен 8 клас...

# 249
Чета ви за смените .. и си разсъждавам..Стаматов донякъде е прав
Във Варна са ОУ и гимназия в една сграда обикновено ако се касае за две училища в една сграда. Сградата сутрин се ползва от едното училище, след обяд от другото.  т.е гимназиите ще имат цяла сграда за 2 випуска
При нас ЕГ има собствена сграда и връщането на 2 випуска от 5 не е никакъв проблем, а ако се размести и програмата може в обратната смяна да са останалите 3.  Да му мислят учителите, които влизат във випуски от първа и втора смяна, ще са на работа от сутрин до вечер.
СУ имат собствени сгради и там лесно могат да въртят смените на класовете , но пък за да спазват изискване 40% пълняемост на сградата ще трябва да имат випуски на ДО
Но пък в държавата ще настане една лудница (не че сега е малка)  кое училище кой випуск кога е ПО, кога ДО ..

# 250
  • Някъде в Европа...
Наборът е оформен само по Компютърна Математика - има 5.
Аз си мисля, че училищата, които са на двусменен режим, ще си останат, както им се пада...Нали ако оставят първа тези, дето им се пада да са втора смяна, след две седмици остават вкъщи...и тогава пък тези дето са вкъщи от втора, трябва да стават първа...предполагам, че има учители преподаващи и двете смени, едва ли ще си въртят програмата на две седмици, за да може ходещите ПО да са все първа смяна...

# 251
Какво представлява компютърната математика?

# 252
  • Между гори и планини
Какво представлява компютърната математика?
И на мен ми е интересно.
Времето при нас беше прекрасно топло и слънчево. Детето 3 часа обикаля с кучето . От обяд е седнал и прави проект за Люксембург, имам чувството, че документален филм ще представи 😜
Аз от няколко дни не съм на център, много ми се вие свят и искам да съм в хоризонтално положение.

# 253
Мария, това по план е следното
• Заложено е изучаването на динамичен
математически софтуер и система за компютърна
математика.
• Предполага се онагледяване на математическите
обекти, стимулиране на изследователския подход в
обучението.

На мен ми прилича на изучаване как се работи с mathLab и/или geoGebra.  Залагам на mathLab, обаче времето му не е в 8 клас (лично мнение)

# 254
  • у дома...
Доня втори ден съм така - ниско кръвно и на моменти с много учестен пулс.
Девойката заби още една шестица при нейтива. Ама пък за сметка на това рева като упражняваше формулите на Виет. То не може предварително да кажеш "нищо не разбирам", без да научиш урока. Вдига ръце и това е. И аз се нервирам...

Общи условия

Активация на акаунт