ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 27 704
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • софия
Просто_майка, няма нищо срамно. Когато идваха момичетата вкъщи, аз бях дала моя телефон без да ми го искат, да го дадат на родителите си. Една от майките ми се обади. Сега ще ходят с преспиване на рд на едно от момичетата и неговите родители поискаха да им дадем телефон (явно не са го били запазили или не знам какво е станало).
Съвсем естествено е да имаш телефони за връзка. Не се познавате с тях. Няма да злоупотребяваш, а и така децата имат малко едно на ум Wink
Аз имам телефоните на нейните приятелки. Не съм им звъняла, никога и не бих го направила, ако няма сериозна причина. На приятелката ѝ от старото училище съм звъняла няколко пъти, когато моята не си чуваше телефона (все е на безшумен режим да не вземел някой да ѝ звънне в час).
Нека са ни добри, нека са разумни, но нека и ние имаме възможност да реагираме, ако се налага.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 17:10 от zvаnchе

# 721
  • у дома...
5.25 за срока общ успех! Излишно е да споменавам реакцията на Царя. Аз пък съм доволна като за първи срок в ново училище.

# 722
  • sofia
И аз имам въпрос - по часовете с нейтив спикър, които са 2 часа седмично, поставя ли се оценка?
Не мисля, защото бях чела, че се води като ФУЧ  и там поне ако се пише оценка, тя не участва в успеха. При нас няма оценки, но този човек всеки път им дава групови проекти, правене на логота и много различни дейности, заради което има моите адмирации.

# 723
  • у дома...
При нас часовете при нейтива са ИУЧ и имат и текущи и срочни оценки.

# 724
  • Между гори и планини
Тук явно сме събрани майки на доста ученолюбиви деца. Средният успех на групата е много добър, към отличен. Или нашите нерви си заслужават, или децата ни са супер и ние само мрънкаме как блеят 🤣
Мисля по този повод да пия една чаша вино за успешния завършек на първи срок 🍷😜

# 725
Според мен искат да видят какво ще се случи и тогава ще решават за след 17.03.
                Така,както е тръгнало, не се интересуват какво ще се случи и няма да има присъствено след 17.03. Изборииии .....и всички у дома.Дано съм лош пророк,но.....май ще позная.Толкова лесно се манипулират определени групи с недоказани факти,че съмнение ,поне аз, нямам как ще откарат децата до май с ДО.Моите родители треперят да не ни затворят,но там съм сигурна ,че няма да стане.Няма да си провалят изборите с оставането на малките в къщи. Yum

# 726
  • sofia
Искам да ви попитам какво разбирате под следната заповед: https://www.mon.bg/upload/25059/zap290_290121_vazstanovjavane_uch-proces.pdf? Отново ли сме на ДО, или този път не сме превнърнати в маймуни за разиграване.

# 727
Искам да ви попитам какво разбирате под следната заповед: https://www.mon.bg/upload/25059/zap290_290121_vazstanovjavane_uch-proces.pdf? Отново ли сме на ДО, или този път не сме превнърнати в маймуни за разиграване.
Не. Няма нищо ново. Просто са включени и датите от 01.2 и 02.02.
Ето какво са разяснили МОН в поста си във фб:
Скрит текст:
Министърът на образованието и науката издаде заповед, с която в системата се прилагат разпоредбите на МЗ по отношение на графика за възстановяване на присъствените занимания в училище и се регламентира образователният процес за класовете в неприсъствена форма на обучение.
Със заповедта се допускат присъствените учебни занятия и за учениците от 5-и до 12-и клас при спазването на определен график. За да продължи обучението в електронна среда от разстояние за учениците, които в определения график и седмици не са присъствено в училище, е издадена съответната заповед на министъра на образованието и науката.
От 4 февруари (четвъртък) в клас освен учениците от начален етап, се връщат за две седмици и 7,8 и 12 клас по заповед на министъра на здравеопазването. Останалите продължават обучение от разстояние.
От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5, 10 и 11 клас, както и начален етап. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап – 6, 7, 8, 9 и 12 клас, ще бъдат в обучение от разстояние.
От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в начален етап и учениците в 6, 9 и 12. клас. Останалите ще се обучават от разстояние в електронна среда.

# 728
Моят завършва срока само с една петица, по математика. Хич обаче не го смятам за ученолюбив. А и тази година имат пет предмета на кръст. Английският до момента му е лесен. На втория учебник са, който се води А2 май. По БЕЛ учителката му е разкошна. Информатиката и ИТ-то са си "негови" предмети и не учат нищо сложно все още, което да не го знае от преди. По философия си нямам и идея дали въобще е отварял учебник, но явно много си паснаха с учителката и за мен е важно, че участва активно в часовете.
Зорът ще е догодина. Отсега изпадам в тиха лудост.

# 729
                  Тази заповед аз разбирам,че се отнася за тези,които не желаят да се върнат присъствено и на тях трябва да им се осигури алтернатива.И при нас се опитаха родители на две деца /не желаят присъствено/ да искат ДО,ама няма как да стане и как да ме задължат.За големите обаче явно на база тази заповед ще стане.Вероятно ще са с включена техника за да могат и тези у дома да "участват" в урока.

# 730
5.25 за срока общ успех! Излишно е да споменавам реакцията на Царя. Аз пък съм доволна като за първи срок в ново училище.
И при дъщеря ми положението е абсолютно същото, завършва срока с една четворка по физика, другото е 5 и 6, доволна била от себе си,ми аз съм доволна, не съм максималистка, важното е да има знания и да е щастлива.

# 731
Аз съм много притеснена от оценката по български. Другото ми се вижда в реда на нещата, но тази четворка по БЕЛ ме влудява. По доста причини ..
По френски има 5 по задължителния, 6 по ИУЧ.
Браво на Ния за олимпиадата по БЕЛ, браво и на всички ученолюбиви и целеустремени деца.

# 732
  • София
Остава с 5ца по математика. Дано втория  срок се събере повече, но познавайки го не ми се вярва. Японският продължава да е мистерия. Да е здрав, пък другото - когато, тогава.

# 733
  • гр.София
Вече си пийвам полека ликьор.

Не знам ученолюбива ли е,не улавям добре мотивацията й. Някаква старателност .Страст към учението няма.Няма и досада. Догодина ще си проличи съвсем . От друга страна,щом преборва математиката така успешно,значи не е само старание ,нещо щрака там в мозъка.
 Иска ми се да има страст по някой предмет, освен физическото-)

Браво на всички набори,които преминават нагоре на олимпиадите!

А,да, не виждам срамно да се поиска тел на родител. За момиче съм си предпазлива.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 19:21 от blanc

# 734
Аз финален успех все още не мога да споделя, тъй като няма срочни оценки по история и химия.
Историята ще бъде с елемент на изненада (надявам се приятна) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт