Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 189
  • 812
  •   1
Отговори
# 600
  • SF
Аз ще си крада идеи от тебе.
Над дивана бих сложила 3 малки графики, размер А3 или А2 с паспартуто и тънки изящни черни рамки. Няма да се съобразя със синьо-кафявата гама, а бих избрала рамките черни.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 21:12 от Esmee

# 601
И ние напредваме бавно, но славно. 😊
Най - вече заради мебелиста. Обещанията за нищо ги няма.
Поне с кухнята-трапезария - хол сме на финала.
Според мен на стаята ѝ трябва само 1 килим под холната маса и държачи (така ли се казват? 🤔) за пердетата.
Вие как мислите? 🤔
Утре сме на Икеа, да си набележа още нещо, ако трябва. 😜
Скрит текст:
Много добре се е получило. Виждам, че вашето разположение е същото като нашето, което предстои да обзавеждаме и моята идея е много подобна на това, което си направила. Много са ми оолезни снимките ти. И аз сиоредставям нещо подобно, но в други цветове.
Това е кухня и хол в едно нали? Една стая ли е. Хубаво е, семпло и с малки акценти.
Добре е станало.

# 602
  • Mediterraneo
Черните рамки ще дадат добър преход към черното в кухненската част.

# 603
Затова и се спрях на черните метални крачета на двете маси. 👌
Мис, всичко в едно е. 😬
Но поне спалните са три. Че каката и малката не могат да съжителстват заедно. 😜
И си имам собствена баня към спалнята.

# 604
stenly, според мен етажерката трябва да е "невидима", например бяла - нещо такова: https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/stands/lack-stenn … tazherka/60282186. Пространството е малко и ако е тъмно, ще стане прекалено "забележимо".
DiDi§, чудесно ти се е получило. И на мен ми бие на очи разностилието на двете лампи, като съм твърдо за твоя избор Simple Smile Бих взела друга лампа от същата серия (единичка, двойка).
ДОДО, аз бих направила така - като направите основните неща, които касаят самия ремонт (камина, подова настилка, греди, евентуално дограма, ако ще сменяте), после самото обзавеждане бих го карала постепенно и бих спряла до където ми харесва. От опит мога да кажа, че в големите помещения нещата се губят. У нас има всичко необходимо, но изглежда леко празно. На Коледа вадя огромен куп украса и дори с нея не успявам да претрупам. Така че големите помещения търпят. Винаги можеш да спреш в момента, в който ти се стори че става прекалено и почне да "задушава".

# 605

П. П. 2. Сега се сетих и нещо друго - до секцията е вратата за терасата.
Над нея няма оставена ниша за скрит корниз и няма перде там.
Дали да сложим щора например, или да го оставим така? 🤔
Скрит текст:
Имам същата балконска врата, която оставих без щори. Ако няма любопитни съседи, които да надничат не е проблем. При мен с монтирането на щора вратата нямаше да се отваря докрай и имаше опасност от удар на механизма при по-грубо отваряне. Не съжалявам, дори напротив - приятно и светло е така.

# 606
  • София
stenly , най-лесно ще е да пъхнете там една готова етажерка от този тип, обаче над нея ще се пълни яко с прах. Аз лично бих сложила монтирана на стената и "вградена" с гипсокартон, за да се получи хем със страници, хем ефектно прикрита, ама си е играчка.

DiDi§, много приятно е станало, кухненската част много ми харесва. Стената зад дивана обаче наистина иска картини, за да стане и холната част завършена. Вероятно е от снимката и смесеното осветление, но някак твърде "дюс" ми стои тази част с голата стена и пердето, въпреки прекрасния диван, затова бих вкарала по-силни акценти с картините и килима. За балконската врата - според мен няма никаква нужда от перде, евентуално някаква щора плисе, ако трябва да прикрива от външни очи вечер, ама и така си е ок.

# 607
Чак ме е срам да кажа, но на мене само сините столчета ми харесват и то не напълно. А да, всъщност черния полилей ми харесва, ако не беше черен. Не е мой тип интериор, но подкрепям за картини с черни рамки над дивана и някак по-пъстър килим. И имам въпрос - колко квадрата е помещението?

# 608
Евенце, няма проблем. Нормално, всеки харесва различни неща. 🤗
Ще питам ММ и ще пиша квадратура малко по - късно. 👍

# 609
Според мен ще е незавършено без завеси на тази врата. Но с щора няма да стои добре.
Като цяло ако аз трябваше да го правя, бих разделила завесите на две части- една покриваща вратите с чупка, и една за прозореца. Стената по средата бих ползвала за картина, или красив часовник, или 2-3 плитки рафтчета или стенен цветарник, ако гледаш цветя..
Обаче при свършен факт бих оставила вратата без нищо.
Трапезните столове според мен не пасват на масата, но сами по себе си са хубави.
Бих избрала втория килим от предложенията на Тарталета.

# 610
Нишата зад вратата много лесно се решава с нещо от типа:
мериш си размерите и отиваш в големите Баухаус/Бриколаж .... харесваш си твоя цвят и си поръчваш да ти нарежат и обкантят плоскостите ..после си ги поставяш и си уникална

# 611
Благодаря за предложенията. 🤗
Да, за съжаление няма какво да се направи с пердетата. За сега ще я оставя така. Няма директен изглед към съседите. 😜

# 612
  • SF
На вратата може да се направи фолио по размер с дизайн, който вие харесвате. Светлината не се спира, но през него не се вижда нищо. Евтино е.
Ако си сложите цветя на балкона и някакво симпатично балконско обзавеждане, вратата отваря интериора към външното пространство. И без това разстоянието от дивана до отсрещната стена не е кой знае колко голямо и ще ви бъде приятно да имате гледка.

# 613
На вратата може да се направи фолио по размер с дизайн, който вие харесвате.

Къде се прави подобно фолио?

# 614
  • SF
Поръчваш си го в агенция. Ако имаш интерес, пиши ми, ще ти кажа една. Може и аз да ти направя дизайна и да ти го оразмеря.

Общи условия

Активация на акаунт