Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 6

• 59 124
  • 969
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
В Пощенска за да си намалиш срока се плаща 150 лв. такса,а намаляне на вноската е безплатно при предсрочно погасяване.

# 91
  • Пловдив
Защо се плаща такса?
Щот си им дал едни пари предсрочно ли? Че това е безумие!

В Уникредит ми намалиха срока без да ми искат такса. Даже сами предложиха този вариант за по-добър от двата т.е. да намалят срока, а не вноската при предсрочно внасяне.

# 92
В Пощенска за да си намалиш срока се плаща 150 лв. такса,а намаляне на вноската е безплатно при предсрочно погасяване.
ужас, това законно ли е? Предполагам говорите за намаляване при извънредна вноска - би трябвало и двата начина да могат да бъдат избрани от клиента - намаляване на вноската или намаляване на срока.

# 93
lady_mel, довечера ще го изпратя на лично съобщение.

Иначе относно таксите, някои банки искат такса при предсрочно погасяване във връзка с намаляване на срока. Все пак така губят доста голяма част от лихвата. За жалост, банката на която се спряхме има такива такса,само за намаляване на срока, но тя е процент от сумата, която погасяваш. Не е твърда такса. Другите банки ме увериха, че нямат такси , нито при намаляване на срока, нито на вноската.

# 94
При мен е без такса, ако погасяваната сума е по-голяма от 6 главници. И това е описано в договора ми за кредит. Ако е по-малка от 6 главници - и аз имам такса. До сега 2 пъти съм внасяла, но аз исках да е сметка на вноската, а не на срока, защото трябваше да вкарам вноската в размера на майчинството за втората година Simple Smile Сега мисля пак да започна такива внасяния - вече за сметка на срока. Банката си има стандартна бланка за такива случаи, където се отбелязва за сметка на какво е.

# 95
  • София
В ДСК ми казаха, че след първата година нямат такса за пълно или частично предсрочно погасяване.

# 96
И ОББ нямат такса след първата година за предсрочно погасяване.

# 97
Колко е месечната вноска за Застраховка „Живот” на кредитоискателя и съответно Застраховка "Имот", т.е. колко се оскъпява месечната вноска?

# 98
  • Варна
Няма как някой тук да ви отговори на този въпрос. И двете застраховки са процент от теглената сума и пазарната оценка .

# 99
bella_la, за 160000 лв., Живот на е около 70лв на месец, а имущество около 200лв на година.

# 100
Благодаря и за двата отговора! Тези застраховки, много оскъпяват. Още го мислим.

# 101
Има банки, при които застраховката живот е безплатна, не знам дали е кампанийно или си е практика при тях. За това трябва да се искат оферти и погасителни планове от няколко банки и да се сравнява.

# 102
  • Сф
Аз също мрънках срещу задължителните застраховки, но сега сама правя годишна за апартамента. Толкова пари си вложил, всичко се случва, дори съседът да те наводни и веднага се изплаща застраховката. Мен най- много ме е страх от заметресения и пожари, там почти винаги са големи щетите и без застраховка оставаш на улицата.

# 103
При нас сумите са така: 142 к евро, 41 евро застраховка живот месечно и 75 евро имущество за година, като банката настоя при техен застраховател да направим застраховка на апартамента, аз отказах и стигнахме до моя оферта от друг застраховател, която този на банката прие.

# 104
Нямам застраховка живот към кредита, но обмислям дали да не си сключа. Как е по-добре - към застрахователя, с който работи банката /където е за жилището/ или друг, независим? По принцип обмислям идеята за такава застраховка, а не само заради кредита. Всичко се случва.

Общи условия

Активация на акаунт