От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 60 140
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Хм, при мен в e-mail-ите от английския Amazon за успешна доставка никога не пише нищо повече от "Your parcel has been delivered to reception." – сега погледнах 4-5 от тях.
В самия сайт на Amazon не знам къде гледате, защото аз не намирам никаква информация за самата доставка, но ако ме упътите, ще погледна и там. Уточнявам, че последната ми поръчка е от 2020 г., нямам по-скорошни.

# 346
  • софия
Ако кликнеш на бутона Track package излиза и името на кого е дадена. Това е в немския и само за поръчки от тази година. За миналогодишните няма такъв бутон.
В английския не винаги има тази информация.
Скрит текст:
Стъпките по доставка ги има в процеса на доставката, след това излиза само това от скрийншота.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 12:20 от zvаnchе

# 347
  • Sofia
Мерси за пояснението. Simple Smile Да, предположих, че може да има определена разлика, именно затова споменах, че поръчките ми са относително "стари" и са от английската версия на сайта.

# 348
И под delivered излиза адреса, на който е доставено.

# 349
  • София
На сайта https://www.ups.com/track?loc=en_DE&requester=ST/trackdetails си има доказателство за доставката и там е изписано, че я е получил Живков.
Скрит текст:

# 350
Но няма написан адрес.

# 351
  • Стара Загора
Извинявам се за въпроса, клиент съм на габиели и съм регистрирана в сайта им.Ползвала съм ги само за доставки от Англия,сега за Германия къде е написан актуалният им адрес:имам този вкаран Werkstraße 5 Gutweiler, 54317
Germany и този
Liegat Log. ID 32515 Miletic Bosko
Nimrodstr. 25
Nürnberg, Bayern 90441
Germany
Phone number: ‪+49 176 26250779‬ ,но никога не съм ги ползвала.Благодаря за отговора предварително.

# 352
  • София
Това е адреса на Габиели в Германия.
Град: Gutweiler
Улица: Werkstraße 5
Пощенски код: 54317

Другият не беше ли на Габко?

# 353
Да, в Нюрнберг е адресът на Габко.

# 354
  • София
Скрит текст:
На сайта https://www.ups.com/track?loc=en_DE&requester=ST/trackdetails си има доказателство за доставката и там е изписано, че я е получил Живков.
Скрит текст:
Така, вчера с ДжиДжиБГ си поговорихме пространно относно казуса...
- първо, адаша на бай Тошо - не е там от поне седем месеца, просто куриерите си пишат само за да се отърват по-лесно от задачата...
- второ джиджи биджи, наистина карат палета на Симпли шопинг Flushed - въпросният курс за който писа и Тета по-горе е разделен на две  - има малка вероятност пратката ми да е объркала превозвача и да е във втория курс на ГГБГ,  но това ще разбера тези дни.
От Симпли шопинг - втори e-mail не получих - аджеба откъде са видяли този адрес (пича от ГГБГ няколко минути проверява товарителницата къде ли не и не видя п.код...)
Извод: Явно ще се развеждам с тях, макар че са ми на 10 минути пеш от нас.

Вчера писах на амазонци и ги помолих за детайлна проверка - кой приема там пакетите и къде е забита пратката ми - до 3дни ще имам отговор. Simple Smile
Едни протектори за тел ми се затриха с Deutsche Post, явно не ми върви.

- послепис: от Испания ГГБГ опция ли са - така и така ще трябва да ходя да си взема друга пратка от тях /младост ми е в другия край на София/
Още един офтопик: Покупка на Рей-бан. /най изгодно там ги видях/
 Понеже до Франция няма опции, имам избор между директна до БГ (8Е) или 4Е до Германия (за над 150Е е безплатна...) - или от тукашна оптика с + 35лв отгоре. От чужбина ли е по-добре и кой начин за доставка?

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 16:30 от Starrydream

# 355
  • Sofia
- второ джиджи биджи, наистина карат палета на Симпли шопинг Flushed

Какво те учудва? GGBG май карат пратките и на Leron, а Gabieli преди превозваха тези на KDShopping, по спомен. Това е често разпространена практика.
По въпроса с очилата – ако разликата е едва 35 лв., винаги бих предпочела да си ги взема от реномирана оптика в България, защото ще имам възможност да огледам конкретния чифт за производствени дефекти и т.н.

# 356
За 35 лева по-малко и без да имате гаранция и право на сервиз???
Без да ми се обиждате, но с такива тънки сметки после само проблеми ще си имате. И го казвам като специалист оптик с над десетилетие опит. Особено за Рей Бан дето Оптикласа предлага напрактика всички модели и сега заради кризата има супер отстъпки и прочие, аз не бих си правила главоболие от чужбина точно заради тях. Ако беше Валентино или нещо което го няма в БГ и е супер уникално, да ама пък точно за Рей Бан....

По темата знаете ли превозвач от Германия, който да има офис в Надежда, София? Или всички са все в Младост 1?

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 17:30 от Lale_Lili

# 357
  • софия
- послепис: от Испания ГГБГ опция ли са - така и така ще трябва да ходя да си взема друга пратка от тях /младост ми е в другия край на София/
Още един офтопик: Покупка на Рей-бан. /най изгодно там ги видях/
 Понеже до Франция няма опции, имам избор между директна до БГ (8Е) или 4Е до Германия (за над 150Е е безплатна...) - или от тукашна оптика с + 35лв отгоре. От чужбина ли е по-добре и кой начин за доставка?
На мен са ми идеални. Когато поръчвам, не бързам, не си следя тракинга и пощата час по час. Идват си нещата.
И на мен Младост ми е на другия край и за това ползвам тяхната доставка. До 2 дни след разтоварване на камиона си получавам пратката на адрес. Ако бързам или имам път натам, ходя до офиса, но това се е случвало крайно рядко.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 18:50 от zvаnchе

# 358
Да, ама ми писна да ми се оскъпяват поръчките. Все по 6 лева отгоре за Еконт. Сега искам да поръчам едни слънцезащити, дето само едната струва 6 лева и ми се оскъпява на 100%. Просто не ги внасят в БГ, а ми се иска да ги пробвам. Ако имаха офис поне в центъра, горе долу мога дори и пеша да стигна, ама при мен е точно от единия край на града до другия. Печелят обитателите на Младост. Привилегировани сте ей 😋

# 359
  • Sofia
Е, София си е сравнително малък град, всичко е на една ръка разстояние. Поне моето усещане е такова. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт