От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 60 158
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
И аз ползвам куриера на ГГБГ за доставка , на мен ми излиза 3 лева, взависимост от зоната ,в която е адресът.Досега никога не съм ходила до офиса им.

# 361
Еми както споменах моята зона е най-скъпата в таксуванеро. Скъпо е с Еконт, скъпо е и стехния куриер. За някои поръчки си заслужава, но за тази която визорам конкретно не.
А относно че е малък град София.... В сравнение с Ню Йорк, да. Но иначе съвсем, съвсем не е.

# 362
  • София
За 35 лева по-малко и без да имате гаранция и право на сервиз???
Без да ми се обиждате, но с такива тънки сметки после само проблеми ще си имате. И го казвам като специалист оптик с над десетилетие опит. Особено за Рей Бан дето Оптикласа предлага напрактика всички модели и сега заради кризата има супер отстъпки и прочие, аз не бих си правила главоболие от чужбина точно заради тях. Ако беше Валентино или нещо което го няма в БГ и е супер уникално, да ама пък точно за Рей Бан....
Meн пък ми казаха да избягвам от тук да си купувам, а и каква гаранция на... очила?! И то Рей-бан. Все пак не купувам часовник от илиенци. Ако се счупи нещо в Леонардо ми казаха - за стъкла = 100лв, или нещо подобно.
Ако са дефектни (в което се съмнявам) ще ги върна. Но стока закупена от Франция ми звучи по-добре от стока внесена за България.

# 363
Еми както споменах моята зона е най-скъпата в таксуванеро. Скъпо е с Еконт, скъпо е и стехния куриер. За някои поръчки си заслужава, но за тази която визорам конкретно не.
А относно че е малък град София.... В сравнение с Ню Йорк, да. Но иначе съвсем, съвсем не е.

Наистина зависи от поръчката.
Намерих нещо, което ми хареса, дава ми 5 евро доставка до МОЙ  адрес, а аз не съм в София. Естествено че ще го пусна с директна доставка, не с превозвач. Ще дойде и по-бързо, защото превозвачите не си чупят краката да пращат по еконт веднага. Ценово ще ми е съвсем същото.

# 364
  • Sofia
Meн пък ми казаха да избягвам от тук да си купувам, а и каква гаранция на... очила?! И то Рей-бан. Все пак не купувам часовник от илиенци. Ако се счупи нещо в Леонардо ми казаха - за стъкла = 100лв, или нещо подобно.
Ако са дефектни (в което се съмнявам) ще ги върна. Но стока закупена от Франция ми звучи по-добре от стока внесена за България.

Специално по отношение на слънчевите очила (за други стоки не мога да твърдя същото с такава убеденост), мога да ти гарантирам, че на 100% качеството в България и в чужбина е едно и също. Не ме питай откъде знам, защото е много дълго за обяснение, а и мястото на такава дискусия не е в тази тема, така че приключваме.

# 365
Оригинални стъкла за рейбан даже са и 200 лв. с доста отстъпки, които ползвам. Сменяла съм в доверена оптика, имат официален вносител тук.
 100 лв за стъкла на очила независимо какви слънчеви, за компютър или диоптрични клони към евтино. И там където са го предложили със сигурност не са били Луксотика стъклата. Проверявала съм и в чужбина цени на стъклата им - няма цена от 50 евро за две стъкла.

За разлика до 100 лв предпочитам оттук да си купувам и рамка ще ти изправят, ако изкривила, винтчета и други дребни ремонти си вървят безплатно от оптиката  от която са купени.

# 366
Умирам си да се смея. Аз казвам като човек от кухнята как са нещата, другата страна вика не, не е така щот на мен някои си ми рекъл еди си какво. Както каза коментара по горе в България има легитимни на 100 % Рей Бан и с гаранция и всичко. Потвърждавам казаното по-горе от коментарите напълно 1 към 1.

Вие какво искате като си счупите рамката или стъклата по ваша вина да ви ги сменят безплатно ли? Това не съм сигурна че го има дори в чужбина. Гаранцията не е за заплеси дето си размятат вещите като милионери, а всъщност се чудят от къде да си купят Рей Бан с 35 лева по-евтино.
Само ми обещайте че няма да ходите да занимавате колегите по оптиките като си батисате очилата, защото такива тегави клиенти-философи като вас никой не иска.

# 367
  • София
Скрит текст:
Умирам си да се смея. Аз казвам като човек от кухнята как са нещата, другата страна вика не, не е така щот на мен някои си ми рекъл еди си какво. Както каза коментара по горе в България има легитимни на 100 % Рей Бан и с гаранция и всичко. Потвърждавам казаното по-горе от коментарите напълно 1 към 1.

Вие какво искате като си счупите рамката или стъклата по ваша вина да ви ги сменят безплатно ли? Това не съм сигурна че го има дори в чужбина. Гаранцията не е за заплеси дето си размятат вещите като милионери, а всъщност се чудят от къде да си купят Рей Бан с 35 лева по-евтино.
Само ми обещайте че няма да ходите да занимавате колегите по оптиките като си батисате очилата, защото такива тегави клиенти-философи като вас никой не иска.
[/quote
] и аз смея тука... какви глупости си изсмуквате от пръстите?
Досега не съм виждал проблем, като отида някъде да ми ремонтират очилата срещу съответната сума (стига да може). За някои марки - няма такава опция. За това се спрях на РЕЙ-БАН!

# 368
Момичета придържайте се към темата. Кой какви "боклуци" си купува си е негов проблем и отговорност. Аз поръчах очила и пристигнаха с ГГБГ, последните ми бяха на Армани, тези са по - скъпи от тях. И си пристигнаха цели и като гледам са по - добри от Арманито, което беше от Zalando. И все пак,  идеята на подобен "тип" превозвачи, не е да си поръчвате стъклени рамки и прочие супер чупливи неща. Аз съм поръчвал и съм бил доволен, но винаги има риск и то доста голям. Всеки сам си го мери. Като се има в предвид колко "куриера/ръце" Ви сменя пратката, е наивно да се "оплаква" човек по форумите, понеже винаги има риск и трябва за годините, които този тип превозвачи функционират вече да сте го осъзнали.
Понеже моите обеми са по - големи от Вашите. Навремето поръчвах DHL/UPS директно до България и трябва да споделя, че е имало натрошени и смачкани пратки. Също от UPS ми бяха дали пратка за съвсем друг човек, която щеше да се води загубена, ако не я бях върнал. Тоест риск винаги има. Когато искате 100% гаранция, отивате в магазина и си купувате на живо. Ако ползвате такъв тип превозвач винаги си имате едно на ум, понеже те мъкнат и бурканите на съседа Ви, и неща за по 5хил лева, и неща за по 5 лева. Както знаете 99.99% от пратките не се отварят, превозвача, дали е ГГБГ, ГабиЕли, Габко и прочие няма как да знае какво имате вътре. ГабиЕли въведоха допълнителна застраховка, но тъй като сканират пратките с някаква автоматична система, често се случва вече описана пратка да се добави пак, и застраховката Ви реално е тотално безмислена, понеже на позицията на Вашия запис няма нищо, а те си правят нов за същата пратка. Като цяло съм имал минимални проблеми и с ГГБГ и с ГабиЕли, макар че на моменти и двете компании доста са ме изнервяли. Винаги се работи по леко с компания, която има офис във Вашия град, иначе по телефона си приказвате едни неща и после може да се окажат други.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 10:14 от Lab Wolf 692858

# 369
Има ли емотикон за размахнат пръст? Забравил си да го добавиш 😂😂😂😂😂

# 370
Здравейте! Знаете ли за колко дни пристигат поръчките от немската Сефора с превозвач до бг? Кой превозвач доставя най-бързо от Германия? Никъде не намирам време за доставка...

# 371
Мога да кажа за GGBG...не е бързо, няма обявено никъде в сайта им за колко време идват.
Поръчка от немския амазон, разделена от амазон на две части, беше при тях на 30 и 31 март, заведени са и двете при тях на същите дати, в профила ми. Въпреки че тръбят че зачестяват курсовете си от Германия, поръчката ми не тръгна на 1.04, за която дата бе обявен курса им. Тръгна чак следващият петък. Беше в склада им на 12.04.
Аз я получих по еконт едва вчера, 16.04.

Тоест - две седмици от както е доставена на техен адрес в Германия.

# 372
  • гр. София
Аз нямам оплаквания от ГГБГ - товарят ми ги веднага щом е възможно.

# 373
Питането е за скоростна, бърза доставка обаче.
GGBG се подмотват и товарят когато на ТЯХ им е удобно. Не гледат интереса на клиента.
Не мога да гарантирам на дамата, че ще са бързи. За това не ги препоръчвам в този конкретен случай.

# 374
  • гр. София
Скоростна и бърза доставка никой превозвач не може да гарантира вече. Има много проверки по границите и тн. По-бързо е доставка до адрес в БГ, но не знам предлага ли се от Сефора и колко струва.

Общи условия

Активация на акаунт