От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 59 562
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Никак! Просто като пристигне, си потърси пратката в 'Неразпознати пратки" и им пиши да ги уведомиш, че това е твоя пратка, за да ти я зачислят към твоeто ID!

# 181
Миналата седмица курсовете бяха в сряда и петък, щом са Ви я отразили в четвъртък според Вас кога ще тръгне?
Скрит текст:
Това ми е ясно. Имам десетки пратки досега, но не това беше въпросът ми.
Кой е номерът на последният пристигнал курс на Ggbg от Берлин? Отразили са ми днешна пратка, обаче не мога да се ориентирам дали днес ще тръгне или със следващия.
Ще получите е-майл, когато пратката е на път!

# 182
Да, бях се заблудила, че е петък, а то било четвъртък, та затова питах. Работата е ясна вече. Ще тръгне днес. 😁
Миналата седмица курсовете бяха в сряда и петък, щом са Ви я отразили в четвъртък според Вас кога ще тръгне?
Скрит текст:
Това ми е ясно. Имам десетки пратки досега, но не това беше въпросът ми.
Кой е номерът на последният пристигнал курс на Ggbg от Берлин? Отразили са ми днешна пратка, обаче не мога да се ориентирам дали днес ще тръгне или със следващия.
Ще получите е-майл, когато пратката е на път!

# 183
  • Варна
Здравейте,
Пуснах поръчка от next.de към офиса на Габиели в Gutweiler, но съм пропуснала да си добавя ID номера в адрес в сайта на Next. Регистрирах пратката в сайта на Габиели, но как мога да добавя ID номера към пратката, която в момента е в DHL на път за доставка. Дайте някакви идеи...
НЕ Можете да добавите ИД
Когато пратката пристигне в техният офис в Германия,им пишете,като добавите тракинг номера с кой куриер е пътувала:) и те ще я добавят към профилът Ви.
Ако не Ви отговорят,звъннете в Пловдив,там е центаралният им офис...ще ви искат отново тракинг номер,ще ви кажат в кой курс е разпределена и така ще си я получите:)

# 184
  • Бургас
аз пък имам прадка в офиса на габиели от вчера, не отразена и ми отговориха
Цитат
Възможно е колегите отще да не са обработили.  
случвало ли ви се е, като изключим времето, с ремонта на сайта им
това би трябвало да е при тях

чак днес е отразиха

# 185
Здравейте,
Пуснах поръчка от next.de към офиса на Габиели в Gutweiler, но съм пропуснала да си добавя ID номера в адрес в сайта на Next. Регистрирах пратката в сайта на Габиели, но как мога да добавя ID номера към пратката, която в момента е в DHL на път за доставка. Дайте някакви идеи...
НЕ Можете да добавите ИД
Когато пратката пристигне в техният офис в Германия,им пишете,като добавите тракинг номера с кой куриер е пътувала:) и те ще я добавят към профилът Ви.
Ако не Ви отговорят,звъннете в Пловдив,там е центаралният им офис...ще ви искат отново тракинг номер,ще ви кажат в кой курс е разпределена и така ще си я получите:)

Благодаря! Ще пиша на имейла им в Германия.

# 186
  • Пловдив
Бухтичка, над 30 евро е безплатна доставката от немския Некст, под тази сума е 3 евро.

Относно ID-то и Некст, имах подобен казус, само че аз си го бях добавила, но Некст не го бяха принтирали на етикета. Съответно пратката ми беше в неразпознати. Като видях в ДЧЛ, че е доставена, но в профилът неотразена - потърсих си я, опитах да я припозная през сайта, но все още не функционира както трябва. Звъннах в централния им офис, обясних ситуацията и те ми я зачислиха, след което вече можех да следя движението на пратката.

# 187
  • София
Аз поръчвам няколко пъти от американския Амазон до германския адрес на GGBG, до момента всичко е без проблем, въпреки обемите на пратките. Предплатени са всички такси и тем подобни, UPS се разправят с освобождаването на пратките. Ако има проблем с пратка от Амазон, бих се свързала с тях. То затова се предплащат таксите на тях, за да си спести човек разправиите с митници и прочее.

# 188
Аз не виждам Амазон какво могат да направят в моя случай, при положение, че дори и като си вляза в поръчката са ми сложили бутон Contact DHL. Въпросът е, че немски не знам толкова, че да им звъня, а онлайн се оказа мисията невъзможна да се свържа с тях.
Предполагам, че в Германия, както и в България просто си задържат някои пратки на митница за проверка на произволен принцип и това е нормална практика. Това, че си платил, не значи, че не могат да проверят пратката. Те пари не ми искат, искат ми документи и притеснението ми дойде от това, че за един от документите не разбирам какъв е, а пише да е в оригинал и са ми сложили физически адрес за изпращане.
В крайна сметка им попълних електронния формуляр с каквото имах налично и в събота изненадващо получих мейл, че им трябвал още и адрес. Пуснах си пак адреса и чакам да видя дали е възможно да се случи чудото и да я доставят или ще я връщат най-сетне.

А, още нещо информативно. DHL освобождават от митница безплатно до 4 артикула в поръчката. Ако са повече се начислява такса. Пише го в мейла ми от тях, тоест важи в Германия, а оказва се и в България е същото, четох в темата за некст.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 06:51 от Бухтичка

# 189
Здравейте,някой дали е успял да освободи пратка на митница с DHL в Германия?

# 190
Ще си позволя една забележка към първия пост относно информацията за  GGBG. Асистираното им пазаруване не работи. Преди време се опитах да се възползвам от тази опция заради един немски сайт, който ме геолокираше, че не съм в Германия и въпреки техния немски адрес ми изписваше не доставяме до България и ми отказаха.
А и както не дигат телефон и няма никаква комуникация с тях трудно би се осъществило едно такова асистирано пазаруване при желание на някой клиент да се възползва от тази опция.

# 191
  • Варна
Искам да си поръчам нещо от lookfantastic. Има ли как да го мина през Германия или UK? Принципно до адрес в UK доставката е безплатна, но като тръгна да регистрирам поръчка в сайта на Габиели не виждам опция lookfantastic, а няма опция "други". Нали ако поръчам от lookfantastic.com нещата идват от UK? Освен това поръчката ще е около 80 евро, това проблем ли е?

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 16:05 от Didi_Bidi

# 192
През немския сайт на луук и чрез превозвач поръчвам аз.

# 193
  • Варна
През немския сайт на луук и чрез превозвач поръчвам аз.
За жалост през немския сайт не го виждам продукта. През UK няма как да стане, така ли?

# 194
През UK с Габиели няма как, евентуално с ГГБГ или Доставки Англия.

Общи условия

Активация на акаунт