Житен режим на учителя Петър Дънов -13 тема

• 40 865
  • 517
  •   1
Отговори
# 135
И на мен захранването ми е трудно, защото трудно се удържам да не хапна и от това малко, и от другото. Всяко нещо с различен вкус е хубаво.
След 10 дни жито и ябълки ангелската супа ми е супер вкусна - от варени картофи и магданоз я правя и пак е деликатес. Чакам я с нетърпение.

Миналата година на първия ден от захранването си сипах купа. После си викам, айде още една... все пак само картофи... След това с лъжицата се завъртях около тенджерата, уж за още една, две лъжици и си откарах над нея. 😕 Преядох и ми стана зле.
Дори не е да ме блазнят някакви храни странични от режима и пак проблеми. 😜

# 136
  • Pb
Честно казано и аз вече си мечтая за картофената супичка и съм сигурна, че ще е трудно с удържането и ще искам да изям света.
Днес продължава да ме преболяват главата и кръста, което ме прави нервна на моменти.
Започнах да си капвам лимон във водата, за да мога да изпивам поне литър (като камила съм, мога въобще да не пия вода).

# 137
Поздравления за новата тема! Радвам се ,че отново има споделяне и тук.Преди години от този форум започна развитието на Житния режим.Вече има много подробна информация за всеки ден от режима / 30 дни/.Въпреки някои противоречия,добре е ,че вече се прави от доста хора. За по-мобилните от вас -ето приложението на сайта ни: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.panisoft.wheat_regimen.Успех на всички! Бъдете здрави!

Бъдете внимателни при болки в жлъчката и бъбреците!Често се дължи на камъни,които ''тръгват''.

# 138
Каква е идеята да започне захранването точно с тази така наречена "Ангелска супа"? Ако е пилешка например какво ще стане?
Шести ден вече съм на режима, чувствам се добре. Не съм имала главоболие или някакво друго неразположение. Вода по принцип не пия много, но сега заради режима пия много повече. Не знам дали има 2 литра на ден, но пак е повече, отколкото по принцип пия.

# 139
Идеята е да не се минава рязко на храни, които не са постни и да не започне да се яде по много, защото стомахът е свикнал на друг режим.
Варените храни по принцип са по-щадящи. Не съм се поинтересувала, защо точно картофи, но те се ядат при доста диети по здрсвословни причини, когато други храни не се препоръчват.

Духовната страна могат да я обяснят по-запознатите. Като цяло, смисълът е да покажеш воля и желание да се откажеш от благинките и да засвидетелстваш благодарност и към простичката храна, която те засища.
Но вече всеки си знае с каква цел го прави. Съответно, ако нямаш проблем със стомаха, нищо не ти пречи да ядеш каквото ти харесва.

П. П. Аз 2 литра не мога да изпивам. Литър, най-много и половина. Ако е само воден ден - да.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 23:04 от MondoCane

# 140
  • София
Днес на шестия ден започнах със захранването. Започна много да ме боли стомаха. Аз по принцип си имам проблем, но все си надявах, че няма да имам проблем с режима. Сега дори от супата ме а страх да хапна. От следобяда съм само на вода. Не съжалявам, че направих подготовка и успях, макар и само до днес. Като изключим проблема ми, чувствам се леко. И някош навици ще се опитам да запазя. И в бъдеще ще започвам деня с топла вода, ще се храня по-често с малки порции. И ще си наложа да правя един разтоварващ ден. Човек все пак се замисля за някои неща, след като е преминал режима. Имам само един въпрос. Мога ли да включа тиква в захранването?

# 141
Да, може тиква, тя е лека. Но не от първия ден. Спазвай схемата на подготовката в обратен ред - картоф, ориз, булгур, елда и т.н. съветвам те да не ядеш сурови зеленчуци и дори плодове, ако те боли.
Между другото аз имам проблеми със стомаха, но този режим учудващо ми е ок.
Вчера имах лечебни кризи на нови места, които напоследък са ми проблемни. Особено ме боля една операция от преди няколко месеца. Килограми май нямам видимо свалени, макар тази година да имам излишни.
Не остана.

# 142
  • София
Благодаря!

# 143
Жена, прогнозите ми се сбъднаха - захраних и веднага съм 7-800 гр надолу.
Явно бързо съм влязла в плато и сега като задвижа метаболизма тръгна надолу.
Изядох и 2 маслини снощи..)

# 144
  • София
Добро утроо житенкиии🤗
Удържате ли фронта☺ Има ли изкушили се или всички продължаваме напред☺
Как сте с болежките, имате ли минуси☺
Споделяйте☺ за малко стимул, че вчера бях на косъм да си хапна малко сиренце и пастет, но устоях☺За сега имам едно прегрешение в сряда от няколко пуканки🙄 нищо друго☺Но не ми се яде това жито, гади ми се от него Sad

Браво на теб Angel_wrig☺
захраних и веднага съм 7-800 гр надолу.
Аз надали ще свалям при захранването😏

# 145
Жена, прогнозите ми се сбъднаха - захраних и веднага съм 7-800 гр надолу.

Супер, и аз искам Stuck Out Tongue Winking Eye
Мен подготовката ме уби, яко въглехидрати. Повече няма да я правя така.
А ММ се е стопил, даже е леко изтерзан. А аз съм си свежа и пухкава Joy

# 146
Да се запиша и днес.... осми ден и за сега удържам фронта, но да ви кажа житото хич не ми върви. Едвам хапвам по 1-2 супени лъжици на ден, 1-2 ябълки и шепа орехи. Болката в бъбреците тази сутрин пак се обади. Вчера се насилих и изпих около 1.5 литра вода за деня и бях по-добре. Днес пак ще наблегна на водата..
Не остана още 2 дни... и идва захранването 😊😊

# 147
  • Карлово
Аз днес не съм ОК. Паднало ми е кръвното 110 х 50. Много вяла и инертна съм. Може и утре да мина на захранване.2,5 кг съм надолу, но видимо не виждам разлика.
Бъбреците ми се обаждаха преди няколко дни, но вероятно пясъците са се пораздвижили и излезли, то толкова вода аз в нормалния си живот не пия.

Хубав ден.

# 148
  • София
Аз си се чуваствам добре, подут ми е коремът, но беше ясно, че с жито ще стане така.

Честно казано, не усетих засега истинско пречистване, светлина или каквото бях чела при други хора.
Може би и защото съм правила и други ограничаващи режими, въпреки че последният беше преди 6 месеца, но не ми е сложно на житото. Ям си го цялото, не гладувам, ям обаче по една ябълка и 6 ореха.
Очаквах да ми е по-трудно, да имам колебания дали да се отказвам, пък то - не. То като се накисне хубаво житото и покълне, си става относително меко, не е на дъвка, както бях чела и очаквах да стане.

За протокола, свалила съм 2 кг дотук. Захранването мисля да го почна от ден 11.

# 149
  • Русе
Привет и от мен!
Вчера, че и днес ще ям по 2 пъти. Против правилата е, но... спя до 10,30 ч. - няма как да се случи да ям 3 пъти.
Не съм гладна, нищо не ме блазни. Преди малко правих милинки на децата. Само малко си мечтая за сиренце и кашкавал. Миналата вечер си взех Сеждамер, че беше на промо в Кауфланд. Да имам за когато е позволено. Grinning
Килограмите са -3,5.

Общи условия

Активация на акаунт