Отговори
# 2 010
  • Пеликания
Пускам на студено за около минута две и вече се е оправило.
Взех си спрей против замъгляване на стъклата ама още не съм се наканила да го пробвам.

# 2 011
  • София
Има спрейове на sonax , wurth и много други. Филтъра на купето също трябва да е в добро състояние.

# 2 012
Как се справяте с конденза на предното стъкло?
Знаеш ли как да си пуснеш вентилатора/парното/климатика да духа към стъклото?

# 2 013
  • София
Как се справяте с конденза на предното стъкло?
Знаеш ли как да си пуснеш вентилатора/парното/климатика да духа към стъклото?

Да.

# 2 014
Ами като влезеш сутрин, пускаш да духне силно, ако трябва пускаш и демистера (може да е отделен бутон с един извит правоъгълник и три стрелки нагоре) да загрее стъклото, би трябвало да се изсуши. Има и едни специални гъби за стъкло на кола, или микрофибърна кърпа за по-бързо ако е много зле. Ако пускаш климатика редовно, той ще изсушава въздуха вътре и по няма да се образува конденз. Има и спрейове ако ти се дават пари редовно.

# 2 015
Има спрейове на sonax , wurth и много други. Филтъра на купето също трябва да е в добро състояние.
Пробвала съм на Sonax спрея на старата ми кола, обаче при мен не подейства. Уж следвах инструкциите. Тя нямаше филтър за купето и при дъжд през пролетно и есенно време, когато не е нито за парно, нито за климатик, беше много неприятно.

# 2 016
  • София
При мене подейства , но беше друг спрей. Трябва да видя каква марка беше. Разбира се ефектът беше временен, но пак беше добре. И аз така изпълних инструкциите.( Отне си малко време )

# 2 017
  • София
При мене подейства , но беше друг спрей. Трябва да видя каква марка беше. Разбира се ефектът беше временен, но пак беше добре. И аз така изпълних инструкциите.( Отне си малко време )

Спреят , който ползвам е на MOTIP. В интернет съм гледал разни клипчета и бяха демонстрирали, че измиване на прозорците с пяна за бръснене има не лош ефект против запотяване. Пробвал съм го върху огледалото в банята и имаше ефект, макар и временен Simple Smile))

По принцип ползвам филтър за купето с активен въглен. Има си голямо значение, ако караш зад някоя кола с много изгорели газове. В много случаи това помага. За моята корейска кола такъв филтър не успях да намеря, но си приспособявам от друга кола. В София на 6 месеца виждам, че трябва да го чистя за съжаление или направо да го сменям.

# 2 018
Благодаря, javor1980!
Предишната ми кола нямаше филтър на купето. Не че аз не съм искала и съм го махнала, модела няма. За това и беше тегаво при дъжд, студено за климатик, но топло за парно.
Иначе вкъщи огледалото в банята мажа с паста за зъби. Не се запотява, макар че се къпя с мнооого топла вода и нищо не се вижда. Но иска много търкане  а стъклото на колата е голямо и нямах нерви да се занимавам.
Допълвам се, че пропуснах. Ще имам предвид филтъра с активен въглен за новата кола. Дано има и за моята такъв.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 22:45 от Minnie.Mouse

# 2 019
На мен ми помага и да оставям съсвем леко някое от страничните стъкла свалено, да кажем 1 см, за да може да излиза влагата, ако има такава (Примерно, карала съм по-дълго, колата е доста затоплена, оставям 1 см отворено, за да охлади и излезе топлината и влагата).
Това обаче върши работа, когато навън не е влажно. Даже е доста добро при минусова температура, защото студът дърпа влагата. Че ми се е случвало да замръзва и отвътре, което е ад.

# 2 020
  • София
Аз използвам един трик за потене на стъклото, в багажника имам есни топчета за събиране на влага /силикагел/. Подменям ги всяка зима и вършат работа, но задължително сменям филтъра за купе, моя също е с активен въглен. Обаче на дъжд нищо не спасява, запотява страничните стъкла и ме дразни. Купих си въздухобрани, за скромните 89 лева, леко отварям прозореца и също спасява положението.
Искам да ви се оплача, тръгвам на дълг път-проверила съм, гуми, масло, анрифриз, течност за чистачки всичко е наред и изведнъж светна лампа за крушка. Спирам на бензиностанция, почвам габарити, фарове - дълги - къси, за мъгла, стопове... Ми не всичко свети та свети, имам резервни в багажника, ма коя да сменя като няма изгоряла. Откачих, докато ида и се върна тая лампа ми избоде очите на таблото. Най се притеснявах да не е фар, че се наложи да се прибера днес по тъмно, а без фарове не си е работа. Сега станах слизам с моя мъж и той гледа, вика жена луда си, тая лампа сега не свети 😠😠😠. Обаче аз снимах, сега разглобява фарове и стопове за да види къде има дефект, за мен по скоро някой датчик да дава ефект. 🤔
Едит, намерихме проблема, едната крушка на заден десен габарит е нагоряла, от там дава грешката.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 16:07 от Didolinaaa

# 2 021
На предишната ми кола ми беше светнало и на мен, че ми е изгоряла крушка. Почнах и аз да я обикалям колата и да търся проблема, че трябваше да пътувам на дълъг път. Гледам- всичко свети. Наблизо е моя майстор и веднага отидох. И двамата се въртим, пускаме светлини, няма проблеми. Казва ми- карай, няма страшно. Качвам се аз и тръгвам, а след няма и минута ми звъни майстора и ми казва- разбрах коя крушка не свети- тази, която осветява задния номер. Та, и ние двама човека обикаляхме колата, докато разберем, че и тая крушка на номера може да дава грешка.

# 2 022
  • София
Kmalik22 е напълно ме уби, факт, че само това не се сети дори и моя мъж. Точно това се оказа проблема 😀😀😀.
Днес си го признава, бе жени жени...ама някаква логика имате. Доста се посмя за моя/наша сметка. Знае, че познавам колите, наясно е като КРЕЩЯ, че колата има проблем, търси варианти.
Дадох ви просто идея момичета..

# 2 023
  • Пеликания
Понякога може и да е тази за задна скорост Grinning

# 2 024
На един ГТП на предишната кола се заядоха, заради тази крушка, та оттогава си знам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт