Защо останахте с едно дете?

• 49 451
  • 984
  •   1
Отговори
# 735
Аз също обичам да ми е чисто и подредено. С две малки деца е трудно да е идеално, но се старая да е приятно за обитаване. Мърлявщина не обичам и колкото и деца да имам, винаги бих се старала да поддържам. Още повече, когато в дома има малки деца, които постоянно сядат по земята, крият се под масата, по ъглите и къде ли не, е абсурдно да седи мръсно. Така че тези модернизми да сме над нещата, не ги разбирам.

# 736
И аз съм чистофайник, не обичам да е мръсно, гледам да поддържам дома. Но в случая на господина е малко нагло да има претенции към майката, като не се прибира по половин година и в тези месеци майката е и майка, и баща. Та чиниите на моменти е нормално да стигат и до тавана, като няма помощ от никъде и не може да остави малкото дете и за секунда. Не мога да го съжаля, че изтърсвайки подаръците от багажника, почва да чисти. Ми ще чисти, жената не е прахосмукачка-робот, и тя се уморява, и тя има нужда от почивка.

# 737
  • Пловдив
И аз съм чистофайник, не обичам да е мръсно, гледам да поддържам дома. Но в случая на господина е малко нагло да има претенции към майката, като не се прибира по половин година и в тези месеци майката е и майка, и баща. Та чиниите на моменти е нормално да стигат и до тавана, като няма помощ от никъде и не може да остави малкото дете и за секунда. Не мога да го съжаля, че изтърсвайки подаръците от багажника, почва да чисти. Ми ще чисти, жената не е прахосмукачка-робот, и тя се уморява, и тя има нужда от почивка.
Аз чаках мъжът ми да си дойде от работа за да ми помогне. Нищо, че се прибираше всеки ден. Та на господина няма да му окапят ръцете, ако помогне. И изобщо какво помагане - като си е вкъщи домакинската работа се дели. Не той да помага когато и колкото иска.

Аз се интересувам връз какво са седнали пиляята. Бутилки ли?
Чаша - https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/271844683_1283 … A&oe=621C980E

Няма гарнитура. Салата - айсберг, краставици, домати, лук, сос винегрет.

# 738
Останахме с едно дете, тъй като с две или повече е много по-трудно. Дори с едно комфорта се нарушава. А и честно казано трудностите са ужасно много, да не говорим за детските години и постоянното боледуване и нерви по градини, ясли и училища. Все пак не сме инкубатори, имаме нужда и от време и за себе си. Преди да роди една жена постоянно и казват колко е хубаво да си майка, а като роди вече не се крият и правят коментари от рода на " сега ще видиш кон боб яде ли" и пр. Хората лъжат и крият. Ние искахме само едно, но когато родих преди години и видях какво е затвърдихме, че повече не искаме да минаваме през това.

# 739
  • София
Ами за мен е много хубаво да си майка, да. Лично мен, който ме е питал- нищо не съм спестила. 🤣

# 740
Явно не съм попадала на искрени хора като вас. И аз откривам радост, но повече трудности. Мъжа ми приема родителството по-трудно от мен и това също изигра роля и повлия и на мен.

# 741
Хората може и да са искрени, но да имат различни усещания за родителството от вас с мъжа ви? И това е вариант.

# 742
Естествено, че ако ме пита някой, ще кажа, че да си майка е най-хубавото нещо на света. И това няма да бъде лъжа, а самата истина. Всичко останало са подробности.

# 743
Щом едно ви идва в повече и имате други приоритети и желания,по добре не раждайте второ вместо да го пренебрегвате и да ви "губи" от времето за вас си.Това че на мъжа ви му е тежко и не помага си е негова загуба.Моят се включва във всичко,в началото със страх,но пък има желание за грижи и внимание,затова и се решихме на второ въпреки че нашият е от трудните,изискващи цялото внимание само за себе си,без помощ отникъде пак се справяме,колкото и да ни е трудно на моменти.

# 744
Българщина.... къде писах, че не помага.... помага си и то много.

# 745
Аз бих казала, че да си майка е най-голямата радост, но и огромна отговорност, промяна и трудности. И всичко ще бъде истина. Simple Smile Само романтизиране или само демонизиране на майчинството са крайности, а реалността е по средата, има си и хубавите, и отрицателните емоции и всеки си преценява за себе си от коя страна иска да бъде. Simple Smile

# 746
Между хубаво и лесно има разлика. Не виждам противоречие в това нещо да бъде хубаво и същевременно да не е лесно.
Хората с деца бързо се научават да не изпадат в прекалени подробности, защото често остават неразбрани от отсрещната страна - споделянето се възприема или като мрънкане, или като заявка за великомъченичество. А неразбирането е съвсем в реда на нещата - няма толкова богато въображение, което да те подготви за конкретните измерения на ситуацията, а и две еднакви няма. Така че да, едва след като и събеседникът стане родител има някаква основа, потенциал да се разберем за какво говорим.
Иначе според мен с родителството лъсват и големи различия в мисленето на хората - между близки, приятели, между поколенията. Човек се разкрива за себе си и за останалите в ново, допълнително измерение и за добро или лошо, изненади не липсват.

# 747
  • France
Абсолютно подкрепям последните 2 мнения. Да бъда майка е най-най-най трудното приключение. В най-различни аспекти. Но и е най-красивото и велико преживяване. Бих дори потретила ако имахме малко помощ. Ей, така - да можем да излезем само двамата, да имаме един следобед спокойствие... просто да се видим наново като двойка.

# 748
Аз се радвам, че дъщеря ни пораства и след 4 години ще е в колеж/ университет, а ние ще имаме времето за двама ни само.
Знаех, че тези 18 години поне трябва да се съсредоточим върху нея основно и съм изключително доволна, че сме били винаги до нея.

Чета една книга в момента, в която се набляга на 18тте лета с децата ни и как да не ги пропускаме и осъзнах, че реално живеехме така, че това да се изпълни.

# 749
Всяка семейна двойка трябва да реши за колко деца има финансов,  физически, психически и емоционален капацитет. Отговорът на този въпрос може да е различен през годините. Никой не е длъжен да дава обяснения и да се оправдава. Аз имам три дъщери и полу на шега им казвам преценката си, че нямат потенциал за повече от 2 деца. Една от причините за многото семейства с едно дете  според мен е станалото правило до се ражда  за пръв път след 30 - та или даже 40 - та година. Колкото и да е напреднала медицината, природата не може да се излъже, често се случва, че е трудно да забременееш, трудно да да родиш, трудно да гледаш малко дете. И силите стигат само за едно дете.

Общи условия

Активация на акаунт