Защо останахте с едно дете?

• 49 432
  • 984
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Като се каже, че 2 са за другарче, и масово се дават примери как братя и сестри не се поглеждали. Да, но става дума за вече възрастни хора. Докато са деца, ми се струва чудесно да си правят компания, да се забавляват заедно, в по-късна възраст да имат общи познати и компании
Синът ми направо си казваше, че иска още едно момченце, та да си играели Simple Smile Моите деца са с 16 години разлика и не са си никаква компания. Така съм преценила - така съм направила

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 14:08 от Cuckoo

# 796
Пък моя като го пита някоя нахална баба не искал ли братче/сестричка и казва "о не, не ми трябва бебе, те само реват и няма да мога да спя" Joy от тригодишен е наясно с нещата Joy

# 797
И моят големия не искаше,но пък и не сме го питали.Страх го беше,че бил малък като се роди,после ревнуваше,но вече си играят доста.Четири години и половина им е разликата.Иначе малкият го обожава,като го види и засиява.Ако го няма обикаля по стаите и ходи в неговата и вика бате,бате.
Не съжалявам,че се решихме на второ,споделих си мисленето по въпроса иначе преди време тук.Преди години не исках деца въобще и аз като на Мая момчето мислех че само реват и няма да мога да спя 🤣.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 18:40 от лещичка

# 798
  • Sunshine state
Аз се радвам, че сме с едно и не се навихме на второ с аргумента, че и ние сме хора. Ей го наближаваме 40, детето е вече достатъчно голямо и се оправя самостоятелно, а ние си гледаме почивката след работа. Друго си е, голямо улеснение. Не си представям да дундуркам бебе или да се разправям с някое 2-3г. 😁

# 799
Останах с едно дете, защото първото го загубихме 3 дни след раждането. Оказа се, сериозен сърдечен проблем. За шока няма споменавам.
Следващата бременност беше добре планирана, след много изследвания. Синът ми вече е на 18 г.
Много исках още едно дете. Забременях лесно, но направих спонтанен аборт.  Тогава се отказах. Наскоро шефа ми каза, че не е очаквал да остана с едно дете, понеже все съм си държала на своето.
Синът ми израстна сам.Дори и първи братовчеди няма покрай него. Моят брат е несемеен.На ММ сестра му е в чужбина .
Връзката между мен и брат ми е много силна.Аз съм по-голямата и всеки ден се чуваме и виждаме. Спорове за имоти няма. ММ и сестра му може да не се чуят с месеци.

# 800
Останахме с 1 дете, защото не можахме да имаме повече. Загубих 2 бременности в 2 поредни години. Надявам се да не сме изпуснали шанса ни и да ни е писано Rolling Eyes След няколко месеца синът ни заминава да живее в друг град и ми е още по-мъчно.

# 801
  • София
Толкова мога да гледам, затова едно. Респект към хората с повече деца, имам приятелки няколко с по три, но това откровено не е за мен. Мисля, че е добре човек реалистично да си преценява възможностите.

# 802
Току що ми попадна едно видео на американка, родила 10 деца за 10 години, и показаха с какво ги храни.

Май не съжалявам, че останах с едно дете.

# 803
Винаги съм искала само едно дете,  въпреки че имам брат, защото не мога втори или трети път да минавам през всичко- бременност, гледане, болести,  безсъние и т. н. Просто си преценявам, че това не е за мен..... Сега детето ни е на 15 години  и си гледаме живота с мъжа ми. Не мога да си представя сега да имам още едно или две по - малки и да трябва да се занимавам и с тях. Обичам себе си и живота и не мога да се превърна в жена, която ще си стои вкъщи няколко пъти по 2 - 3 години да гледа бебета,  да чисти, готви, пере и всички тези задължения плюс деца и мъж......
Сега на 42 години с пораснало дете е рай- кеф почивки, кеф ресторанти,  барове, без да се съобразяваме.
Това са моите разбирания защо останахме с 1 дете. Не ги налагам на никого, както и аз не питам защо някой има 2 или 3 деца!

# 804
Какво стоене вкъщи 2-3 години. Joy
Тук в щатите, майчинствата са максимум 12 седмици...и работодателя не в длъжен да ти го дава цялото. Sweat SmileSweat Smile

# 805
Какво стоене вкъщи 2-3 години. Joy
Тук в щатите, майчинствата са максимум 12 седмици...и работодателя не в длъжен да ти го дава цялото. Sweat SmileSweat Smile

Любопитно ми е, след тия 12 седмици, какво се случва? Колко от жените реално се връщат на работа и колко напускат и остават на издръжка на мъжа си, докато детето поотрасне?
Ако жената се върне на работа как става гледането на детето? Целодневни ясли ли има, достъпни ли са, държавни или частни, или всеки сам си търси детегледачка?

# 806
Напълно подкрепям мнението на Нина1204. И аз съм човек , да се развивам, уча, да се грижа за себе си, да пътувам, да се забавлявам. Още едно или повече деца просто ти отнемат младоста и времето. Страшни егоисти сме, ама някой трябва и това да го каже.
Имам приятелка с три. Виждам какво е. Мръсно и разхвърляно вкъщи, постоянно безпаричие, все някой болен, за най-малкото нещо се правят огромни планове и графици. За здравословното и състояние не ми се говори - постоянно тъпчене на нездравословна бърза храна в резултат затлъстяване... Сигурна съм, че ще ми дадете пример за перфектните майки/жени/любовници със страхотна кариера и с три деца, ама аз бих била от другия вид запуснати и нещастни жени.

# 807
  • Пловдив
И без деца хората, които са лоши домакини и не чистят ще са си същите. Няма нищо общо с децата. Моите деца днес ще ги оставя сами цял ден за да отида на обяд с приятелки. Можеше и да изчистя, нали?

Напълно подкрепям мнението на Нина1204. И аз съм човек , да се развивам, уча, да се грижа за себе си, да пътувам, да се забавлявам. Още едно или повече деца просто ти отнемат младоста и времето. Страшни егоисти сме, ама някой трябва и това да го каже.
Имам приятелка с три. Виждам какво е. Мръсно и разхвърляно вкъщи, постоянно безпаричие, все някой болен, за най-малкото нещо се правят огромни планове и графици. За здравословното и състояние не ми се говори - постоянно тъпчене на нездравословна бърза храна в резултат затлъстяване... Сигурна съм, че ще ми дадете пример за перфектните майки/жени/любовници със страхотна кариера и с три деца, ама аз бих била от другия вид запуснати и нещастни жени.
Нищо от това не е свързано с децата. Аз какви майки на 2-3 деца познавам. Опънати, нагласени, у тях е подредено като по конец, изблизано.

# 808
Как точно децата пречат на пътуването, развитието и забавлението? Или второто все бебе ще си стои? Моето е на 7.5 години и не ми пречи за нищо. И не, никой не ми го гледа. Ходи при бабите през лятната ваканция за няколко дни за да се видят и да се разнообрази детето, а не за да е в помощ за нас. През останалото време от годината си е с нас. Излизаме, пътуваме където искаме, то след като навърши 4-5 години все едно нямаш дете. Чак такова заробване...айде няма нужда.
А това, че някой в безпаричие е решил да направи 3 деца пък какъв пример е? Мои близки са с 3 деца с разлика от по 2 години между всяко. И пари си имат и не са се спрели от излизания. Само за болестите съм съгласна ама това не зависи много от бройката, ние и с едно като сме все някой е болен, особено в периода на детската градина.
Покрай мен масово хората с бебета и с по -2-3 деца се спукват от пътуване, включително и в чужбина. Тези дето живи да ги ожалиш пак са само във форумните фантазии...

# 809
  • София
Много са ми трудни на мен пътуванията с двегодишния, чакам да видя кога ще стане по-лесно. 🤣

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 13:17 от sea.sea

Общи условия

Активация на акаунт