Защо останахте с едно дете?

• 49 394
  • 984
  •   1
Отговори
# 885
Въпрос на нагласа и организация.
Пътуваме с децата още от първите им седмици и са свикнали от малки на гъвкав режим. Баби нямаме под ръка. Не избрахме да спрем да живеем, докато пораснат. Избрахме да сме активни. Да, без деца програмата е различна, дестинациите различни, разходите други, кефа голям, стресът малък. Но и с деца става да се пътува и почива и то без да е драма.
Баш в Лувъра сме били с тригодишно и бебе. Така се случи без да го планираме. Ами разгледахме го, какво толкова.

А бебето какво получи от Лувъра? И стоя ли кротко докато се наслаждавате на някой обект за по-дълго?  Изобщо колко време издържа вътре?  Та ако имахте възможност да сте без детето нямаше ли да е по-добре и за двете страни?
Да, но възможност да оставим бебето другаде нямаше. И желание за това нямаше.
Бебето получи това, което щеше да получи от разходка другаде. Беше отдавна и не помня драми. Вероятно съм го накърмила по някое време там.

# 886
Скрит текст:
Е има някой и целогодишно стоят, даже имам такива роднини. В 90% от времето е до 20 години е изкарала при баба и дядо.
Майката няма угризения разбора се, ако е имала  нямаше да го направи.
Изобщо не коментирам дали някой оставя и колко децата си, искат,   могат, оставят.

За пореден път пиша, че са ми и интересни  тези, които се оправдават пред себе си и приятелите си, че тяхната е най-трудна, особено ако са с повече от едно дете.
Едва ли не трябва да ги съжалява човек, какъв зор виждат, все едно някой друг им в планувал и правил децата.
Случвало ли се е някога да се оплачеш от нещо, АлексСлав, и от какво?

# 887
  • Paris, France
Е има някой и целогодишно стоят, даже имам такива роднини. В 90% от времето е до 20 години е изкарала при баба и дядо.
Майката няма угризения разбора се, ако е имала  нямаше да го направи.
Изобщо не коментирам дали някой оставя и колко децата си, искат,   могат, оставят.

Разбира се, че няма угризения. Направила е най-доброто за детето си. Моята майка имаше тежка физически и психически, мръсна, трудна и отговорна професия. Работеше на няколко места, пътуваше, въртеше гаджета. Естествено е да е изнервена и да няма време за детето си. Най-спокойните ми спомени са от живеене и ваканции с баба и дядо.  В гимназията отидох една година да живея с тях. Екстра беше и благодаря на мама, че ми го осигури. При избор избирам баба и дядо.

Като завърших гимназия заминах и от тогава ходех при мама само за да и мятам децата 🤩. Защо да влага време във връзка с човек, с когото няма да живее и да е близка? Сега е минала 80те и е сама, като не съм ходила да я видя от 2016г. Пътува си, излиза с приятели и така.

Сами си гледахме децата, но не беше лесно. Не се оплаквам и не съм очаквала различно.

Черна станция, непрекъснато водехме децата в Лувъра като е студено. Сменят средата, виждат изкуство, ядат сладолед в центъра Лувър, купувахме книги, моливи от магазините до Лувъра. Като е горещо ги водехме нощем до шадраваните ма пирамидата. Още помнят и едното ми дете ходи там поне 2 пъти месечно и кибичи цял ден из залите.

# 888
Защо да влага време във връзка с човек, с когото няма да живее и да е близка? Сега е минала 80те и е сама, като не съм ходила да я видя от 2016г.
Извинявам се за въпроса, но този човек, в който не е било нужно майка ти да влага, в случая ти ли си била или внуците й?

# 889
  • France
Набляга се тук как не било почивка за родителите, но май не отбелязваме, че приключението за родителите често е абсолютно мъчение са децата. За първи път чувам, че тези родители, които мъкнат едногодишни по 20 км трекове, по 20-часови полети и на екскурзии в държави от Третия свят, са някакви раздаващи се родители-алтруисти. Другите, които си "зарязвали" тодлърите при баба и дядо, са егоисти. Виж ти.
Точно това щях да напиша. Абсолютен тормоз към детето, който нямам сърце да му причиня. Защото знам от опит какво е 20км трек (че и повече) и презокеански полет. Да не говорим, че често за последния ти трябват определени ваксини, които не са лесни за понасяне. Но нейсе.
Поне разбрах, че радетелите за почивка с децата имат възможност да си почиват от тях през останалото време. Еми...
Иначе сега съм на стартовата линия за 800км пътуване с двете Монстърчета. С два вида транспорт. Толкова сме обръгнали, че с ММ за 30 мин оправихме багажа. Но пак повтарям - по-лесно и отпочиващо е без деца. Пък нека някой там да мърмори, че не ми били приоритет. Гроздето било кисело.

# 890
  • nowhere
По-лесно не е непременно това, което прави всеки щастлив. Аз съм щастлива да пътувам с децата си, макар и да е по-трудно. Нищо няма да им стане от един презокеански полет. Не разбирам това постоянно пазене да не се преуморят, да не настинат, да не им е скучно.

# 891
  • София
По-лесно не е непременно това, което прави всеки щастлив. Аз съм щастлива да пътувам с децата си, макар и да е по-трудно. Нищо няма да им стане от един презокеански полет. Не разбирам това постоянно пазене да не се преуморят, да не настинат, да не им е скучно.
След като ние отговаряме за тях и определяме какво да правят, защо да не ги пазим, доколкото е възможно?
Пълно е с родители, които смятат, че в мола или хипермаркета за децата е много забавно (изключвам детските кътове). А може просто единият да ги пази или забавлява, докато другият пазарува

# 892
Набляга се тук как не било почивка за родителите, но май не отбелязваме, че приключението за родителите често е абсолютно мъчение са децата. За първи път чувам, че тези родители, които мъкнат едногодишни по 20 км трекове, по 20-часови полети и на екскурзии в държави от Третия свят, са някакви раздаващи се родители-алтруисти. Другите, които си "зарязвали" тодлърите при баба и дядо, са егоисти. Виж ти.
Точно това щях да напиша. Абсолютен тормоз към детето, който нямам сърце да му причиня. Защото знам от опит какво е 20км трек (че и повече) и презокеански полет. Да не говорим, че често за последния ти трябват определени ваксини, които не са лесни за понасяне. Но нейсе.
Поне разбрах, че радетелите за почивка с децата имат възможност да си почиват от тях през останалото време. Еми...
Иначе сега съм на стартовата линия за 800км пътуване с двете Монстърчета. С два вида транспорт. Толкова сме обръгнали, че с ММ за 30 мин оправихме багажа. Но пак повтарям - по-лесно и отпочиващо е без деца. Пък нека някой там да мърмори, че не ми били приоритет. Гроздето било кисело.
Да, за едни родители е тормоз да водят децата си на мол, да им дават 12 часа дневно телефон, таблет докато се яде, да се взима с количка до 5 години и т.н., а други го правят с радост и си мислят, че така е правилно.
Има други, които както казах водят децата и бебета на другия край на света и си ги носят на трекове, има специални стойки, ама надали си виждала такива.

Та мнения много, ама се хвана за 20те часа полет и 20те километра, ама това е пример, ако не разбра.
 И на 2-3 часа полет в Европа същите, които не взимат деца, няма да ги вземат, нищо, че до мореТО в Бг е повече от 3 часа, ама там някои ходят всяка  седмица.
За ваксините няма да говоря, нито те пращам в Африка или в джунглата.

И точно това правят масово родителите, хвърлят ги, за да си почиват хората, ама после са горди, че имали две деца, нищо, че някои дори едно не могат да изгледат сами и на 90% са подпомагани от родата.
Е има и от другите, които поне си признават, че го хвърлят и си веят байрака, да ти кажа тях повече ги уважавам, защото не търсят някакви идиотски оправдания, защо не си гледали и взимали децата.

# 893
  • София
Alexslav, и какво толкова, ако има рода, навита да помага?
Какви са тези талибански разсъждения - само в черно и бяло?
По различни причини не всички пенсионери у нас са като чужбинските. Не ходят само по круизи и една от все по-малкото им радости е да се грижат за внуците известно време.
Къде ги хвърлят - в кофата или от 10 етаж?

# 894
  • France

Като тази стойка ли? Сладур, ще пробутва на краставичар краставици Joy

# 895
Аз съм от тези, които не са се отделяли от скъпоценното наследство и един ден от раждането му, по почивки, пътувания, балет, концерти, музеи и т.н. - навсякъде с нас, ако вдигне температура, самолетът излита без нас, не го пращаме при баба и т.н. Но ми е непонятна тая настървеност срещу хората, които живеят по друг начин и по никакъв не ти пречат на теб лично.

# 896
  • France
Или просто са изказали различно мнение... Или просто усещат нещата различно...

# 897
Четене с разбиране му се викало. Теемата е точна и ясна," Защо останахте с едно дете?"
Нарочно подчертавам бройката, че последните 10 страници се размятат едни 2-3 бебета.
Не разбирам тези потребители, за брой мнения ли пишат, щото явно не е по темата.

# 898
Аз съм най-ужасната майка, не се бийте за приза, моля. Когато детето беше на 1 година и 3 месеца го оставихме за 14 дена на баба му и дядо му и си развявахме ..... 14 дена сами на море. Сигурно затова сега ходи сам с гаджето по почивки... връща ни..... Ако дай Боже се появят внуци с кеф ще ги гледаме, докато родителите им си развяват....
 2 седмици някъде....само внуци да има и ние да можем.

# 899
  • France
Блазе ти...

Общи условия

Активация на акаунт