Защо останахте с едно дете?

• 49 398
  • 984
  •   1
Отговори
# 900
Под 2 г. ги водя с нас заради кърменето; 2-12 при баба, а аз ние се развяваме веднъж годишно. Над 12 г. се развяваме заедно с тях, защото така на всички ни е приятно. В резултат съм 10 екскурзии напред спрямо, ако не бях се развявала, а децата нямат спомени да са били изоставени в този период.

# 901
Е някой не сме кърмили до 2 години, даже и до 1 не сме.  Някой и 1 ден не успяват... И те ли трябва да се чувстват лоши майки?
Филомена, като ми оставят внуче за гледане, тогава вече ми завиждай 😜

# 902
  • France
Смятам, че е изключително здравословно да се пътува от време на време И без деца. Просто за да сме наново като млади влюбени.

# 903
Не само да се пътува, а и да се излиза без деца, на първо място преди детето са родителите, за да е добре и то. 4г.не се бях отделяла от детето, никой не ни е помагал. Едва сега прекарвам време без него, защото сме разделени с БНД и го гледаме споделено.
Дърта съм вече за бебета, таман си подадох главата от водата 😀

# 904
Е някой не сме кърмили до 2 години, даже и до 1 не сме.  Някой и 1 ден не успяват... И те ли трябва да се чувстват лоши майки?
Филомена, като ми оставят внуче за гледане, тогава вече ми завиждай 😜
Далеч съм от такава мисъл. Даже могат и от по-рано да пътуват, ако искат/имат възможност.

# 905
  • Paris, France
Защо да влага време във връзка с човек, с когото няма да живее и да е близка? Сега е минала 80те и е сама, като не съм ходила да я видя от 2016г.
Извинявам се за въпроса, но този човек, в който не е било нужно майка ти да влага, в случая ти ли си била или внуците й?

И аз, и внуците. В моето семейство след завършване на гимназия всеки си е хващал чукалата и е заминавал да си живее живота. Децата, рано или късно, отлитат.

# 906
  • Пловдив
Абе недей, че твоите май не искат да отлитат.

# 907
Черна станция, непрекъснато водехме децата в Лувъра като е студено. Сменят средата, виждат изкуство, ядат сладолед в центъра Лувър, купувахме книги, моливи от магазините до Лувъра. Като е горещо ги водехме нощем до шадраваните ма пирамидата. Още помнят и едното ми дете ходи там поне 2 пъти месечно и кибичи цял ден из залите.

Това няма нищо общо с моя случай, когато отиваме за на екскурзия за пет дена.

# 908
  • Paris, France
Ама ние и на екскурзии от по пет дена ги водехме по музеи. Обиколили са половината лондонски галерии и Британския музей.ю, както и много други. Какво, като вали дъжд няма да кибичим в някой парк, я!

Абе недей, че твоите май не искат да отлитат.

А, да си седят! Пълнолетни и ваксинирани не ни пречат. Ей сега синът ме попита кво ще ядем. Викам му да не се притеснява и че каквото и да ни наготово, ще го ядем 🌞. Сега вари боба за такос. Нали съм миличка, предложих да ида да купя каймата 🤩.

# 909
Под 2 г. ги водя с нас заради кърменето; 2-12 при баба, а аз ние се развяваме веднъж годишно. Над 12 г. се развяваме заедно с тях, защото така на всички ни е приятно. В резултат съм 10 екскурзии напред спрямо, ако не бях се развявала, а децата нямат спомени да са били изоставени в този период.
Само един въпрос, след 12 години с удоволствие ли ходят  с вас? Защото моето дете от както стана на 11 е кошмар като тръгнем нанякъде, всичко й е скучно, всичко е безинтересно. Като малка беше готино на почивките с нас, разбира се имало е и много случаи да се разболее, но прекрасните моменти бяха повече. Сега ако имаше желание да си ходи с дечица на лагери, щях да я пращам и нямаше да се мъчим взаимно на почивка, но тя не желае и все пак гледам поне веднъж годишно да я заведа някъде, да я откъсна малко от устройствата.

# 910
  • Sunshine state
Само един въпрос, след 12 години с удоволствие ли ходят  с вас? Защото моето дете от както стана на 11 е кошмар като тръгнем нанякъде, всичко й е скучно, всичко е безинтересно. Като малка беше готино на почивките с нас, разбира се имало е и много случаи да се разболее, но прекрасните моменти бяха повече. Сега ако имаше желание да си ходи с дечица на лагери, щях да я пращам и нямаше да се мъчим взаимно на почивка, но тя не желае и все пак гледам поне веднъж годишно да я заведа някъде, да я откъсна малко от устройствата.
Не е към мен въпросът, но ще отговоря, понеже и нашето е същото - скучно й е, тъпо й е всичко от 10 нагоре. Миналия месец ходихме на дълъг уикенд в Маями, точно на Оушън драйв, дето хората си умират да бъдат, еййй омрънка света, че иска да се прибира. На следващото ходене просто я оставихме за една вечер у приятели, та да не ни развали ходенето. Какво да кажа.. тийнове. Wink
Като си е у нас или иска да си е в стаята сама, да си рисува, свири на китарата или да кара навън колело и скейт, няма интерес да излиза с нас по заведения и екскурзии грам. Масово около нея са така също и не се притеснявам.

# 911
  • на село
Така и така разговорът вече не е много по темата, аз да си кажа от страната на баба, че гледам разпращате деца по баби, за да се ходи на почивка Grinning
Това при мен е абсурд, аз да гледам дете, малко и палаво, какъвто е внукът ми, за да ходят мама й тати да си веят...
Моята лепта съм си я дала, внуци гледам когато мога и ако се налага.

Дано желаещите за почивки без деца имате по- благосклонни баби Blush

# 912
Какви екскурзии, какви пътувания, какво чудо се изписа за тях. Не съм пътувала, когато бях без деца, нито пътувам, когато съм сега с деца.
И преди нямах възможност, пък за сега да не говорим.
Преди, обаче, имах свободно време, а сега всичко е само ангажименти.
Така че с деца, и без деца ..има хора, които си стоят у дома..

# 913
Lyatno vreme, идват с удоволствие и са много любопитни за света, искат да видят възможно най-много забележителности.
НелиСА, права си, че не са длъжни бабите. Ако нашите не бяха склонни (че и ентусиазирани) да ги гледат, едва ли щяхме да отидем където и да е. Но те през другото време въобще не ги виждат, не е като да са при тях всеки уикенд. Отделно, че те почти не са си гледали децата и сега преоткриват чудото на общуването с малко дете.
Хелинор, коментарите за пътуванията дойдоха от там, децата били пречка за пътувания, за развитие, за развлечения и какво беше още.

# 914
Така и така разговорът вече не е много по темата, аз да си кажа от страната на баба, че гледам разпращате деца по баби, за да се ходи на почивка Grinning
Това при мен е абсурд, аз да гледам дете, малко и палаво, какъвто е внукът ми, за да ходят мама й тати да си веят...
Моята лепта съм си я дала, внуци гледам когато мога и ако се налага.

Дано желаещите за почивки без деца имате по- благосклонни баби Blush

Е, на мен пък много ми се гледат внуци, ама няма...

Общи условия

Активация на акаунт