Дискова херния - 20

• 88 072
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Аз напоследък не издържам на болката  и опитвам  да не е всеки ден , но през 2-3 дни  взимам по едно прахче Кетонал . От него  първоначално  ми се гадеше , но май му свикнах . Сутрин пия Нолпаза  за всеки случай , защото иначе заминава стомахът .
Иначе тази тревожност я имам , защото вече съм страшно изнервена .

# 436

Някой може ли да ми помогне в разчитането. Другата седмица имам час за неврохерург, заради едни тръпнения по лицето и тялото, който ми каза предварително да направя рентгенова снимка. Но не мога да разчита нищо от това китайско писмо. Благодаря предварително.

# 437
1) Изгладена лордоза в Долна половина, леко стеснено дисково пространство м/у  С-5/6. Субхондрозна остеопороза на фасетните стави.
2) Т 4-2  S отворът .........

Аз разчетох до там Grinning Ами не е страшно сякаш.

# 438
2 - Тh-2: Scoliosis (сколиоза) с левоконвексна девиация c punctum maximums Th11

# 439
Предстои ми да приемам Преднизолон Ф и инжекции дексаметазон, интересува ме как да приемам Омепразол?

# 440
  • Бургас
Предстои ми да приемам Преднизолон Ф и инжекции дексаметазон, интересува ме как да приемам Омепразол?

Аз пих диклопрам, на 4тия ден реших да вземам и омепразид. Взимах ги заедно и никакви проблеми

# 441
А заедно ли да ги приемам или омепразида няколко часа преди дексаметазона?

# 442

Омепразола - 20 мг 1 час преди закуска. Винаги интервал от време преди дразнещите стомаха лекарства.

# 443
  • Бургас

Омепразола - 20 мг 1 час преди закуска. Винаги интервал от време преди дразнещите стомаха лекарства.

А ако дразнещото лекарство се приема по време на хранене, пак ли дразни?

# 444
Зависи колко ти е здрав стомаха, но по принцип е хубаво да се застраховаш, за да не се стига до проблем. Някои хора го приемат и пак стигат до проблем. Омепразола няма да го усетиш като ефект. Просто спира производството на стомашно-кисел сок, при което лигавицата се предпазва от раздразнение.
Можеш да пробваш колко дни ще ти издържи стомаха без омепразол.
При мен рекордът е 5 дни. След това не мога да продължа с противовъзпалителните без омепразол. По-добре от ден 1 си пази стомаха, че не се знае колко курса противовъзпалителни може да ти се наложи да приемаш.

# 445
Да, ще се презастраховам. Притеснява ме този Преднизолон много, не знам за 10 дена може ли да се развие в пълния си блясък странични ефекти като косопад и акне, че преди съм пила месец и всичко това се случи...

# 446
  • София
Наскоро приключих 9дневен курс с преднизолон. Намах никакви странични ефекти. Не взимах инхибитори на протонната помпа за защита на стомаха. От тях ми се повишава неистово апетита за хляб. Ако моят опит ще ви успокои, няма от какво да се страхувате.

# 447
Ами ще се престраша и аз за 10 дни. Сега съм на инжекции с Дексаметазон, но пак си приемам Омепразол.
А да ви питам, момичета, какво мислите за Баклофен, т.к. чета много страшни и спорни мнения за това лекарство. Изписаха ми и него, но също съм пред голяма дилема.

# 448
  • София
Ами ще се престраша и аз за 10 дни. Сега съм на инжекции с Дексаметазон, но пак си приемам Омепразол.
А да ви питам, момичета, какво мислите за Баклофен, т.к. чета много страшни и спорни мнения за това лекарство. Изписаха ми и него, но също съм пред голяма дилема.
Тия кортикостероиди не само, че ще ти навредят за в бъдеще, но и няма абсолютно никаква полза от тях

# 449
Напротив, при сериозни кризи помагат и още как.
Понякога на човек му се налага да избере между адската болка и кортикостероид.

Общи условия

Активация на акаунт