За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 23 829
  • 782
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Като родих ми го дадоха да си го погушкам, 4 часа по-късно вече беше при мен за постоянно.

# 46
При бебетата, които нямат колики, изобщо ли отсъства плача?
Моето е на месец и половина и след хранене се скъсва от плач. Вече не знам дали да колики, защото не си свива крачетата.
Ние сме на почти 3 месеца и нямаме колики.
Плаче рядко.
Гледам да му е добре и не давам да плаче

# 47
  • Бургас
И трите ми деца чак на третия ден бяха при мен. Първите две раждания бяха нормални, но големия ми син не изплака веднага и беше на кислород 2 дни. Малкия пък трудно се адаптира и също беше на кислород и под наблюдение 2 дни. Дъщеря ми, въпреки че се роди най-малка от тримата, беше най-жилава и нямаше нужда да стои в неонатологията. Но третото ми раждане беше секцио заради куп проблеми и след него 2 дни едва заставах на краката си. Кръвното ми от високо рязко падна 80/40, хемоглобина още повече се срина и при всеки опит за ставане ми прималяваше.
Та и трите ми деца първите 2 дни от живота си не бяха до мен. Но след това си наваксахме с гушкане, кърмене и т.н. За мен това не е било драма.

# 48
  • София
Със синът ни толкова се измъчих ,че като излезе и ми го сложиха им казах да го махат.Акушетката ми вика,ее песни ще му пееш после.Викам да да,но сега го разкарай.
Чак на другия ден по обяд го взех.

# 49
Със синът ни толкова се измъчих ,че като излезе и ми го сложиха им казах да го махат.Акушетката ми вика,ее песни ще му пееш после.Викам да да,но сега го разкарай.
Чак на другия ден по обяд го взех.
Колкото и да ти е лошо
Колкото и да не ти е добре защо ще казваш да го разкара бебчето.
Аз родих със секцио по медицински причини взех сина си следващият ден следобяд защото беше на система бебчо.
Трудно ставах трудно лягах но  постоянно си го взимах за да е до мен защото знаех че има нужда от мен от мама.

# 50
Танче,всеки е различен и се чувства по рсзличен начин.На мен ми я донесоха като се събудих от упойка,сложиха я върху мен и също поисках да я вземат.Нямаше как да я гушна,ръцете ми бяха на системи и апарати.Лоша майка ли съм?Не!След раждането сме хормонални бомби все пак.От следващия ден като ме вдигнаха сме неразделни .

# 51
  • София
Защото 12 часа чаках разкритие,два часа обикалях коридори със система и още два се напъвай да излезе.Е писна ми,първо раждане без упойка,бебе 4 кг с лицето нагоре.
Нещо друго ?

# 52
Родих секцио.Не са ги слагали върху мен, долепиха ми ги до лицето, целите увити в чаршавчета. Бяха 24 часа на термолегло, донесоха ми ги на следващия ден в стаята.

# 53
  • Германия
Моята беба я сложиха веднага върху мен. След това я взеха за няколко минутки да я претеглят, след това ми казаха да я слагам на гърда. Взеха я първата нощ, защото нямало да мога да се грижа за нея и трябвало да се наспя. Да ама не. 6часа сутринта съм тичала да си взема бебето. Изкъпаха я в деня на изписването.

# 54
Танче,всеки е различен и се чувства по рсзличен начин.На мен ми я донесоха като се събудих от упойка,сложиха я върху мен и също поисках да я вземат.Нямаше как да я гушна,ръцете ми бяха на системи и апарати.Лоша майка ли съм?Не!След раждането сме хормонални бомби все пак.От следващия ден като ме вдигнаха сме неразделни .
Живи и здрави да бъде малката принцеса

# 55
На мен по-скоро не ми хареса, че веднага след като излезе от мен бебето й отрязаха пъпната връв. Не се забавиха и с две секунди. 🙄 А иначе първо я прегледаха и увиха в кърпа и я сложиха до мен за няколко секунди. После чак на следващия ден. Ама и да ми я бяха донесли веднага, аз бях пълен нок аут. А за психиката няма да коментирам. Grinning

# 56
В нашата болница го карат спартански! Grinning
Раждах секцио, показаха ми го за 2 секунди и акушерките го поеха. После ми го донесоха за 10мин в реанимация вече повит и нагласен за снимки! Grinning
Не бях сигурна, че искам да го взема, защото не знаех как и ме беше страх да не му направя нещо.
Чак на следващия ден в присъствието на акушерка и нейните наставления го гушнах и то супер плахо. Абе изобщо първите 2-3 дена предпочитах бебето да си лежи в креватчето, докато аз се сдобия с някаква увереност. Flushed

# 57
  • Германия
Не бях сигурна, че искам да го взема, защото не знаех как и ме беше страх да не му направя нещо.

Горям цирк е с първото дете. 😀😅 Чаках един час да дойде някой да смени наакания памперс. Не възприемах, че това е мое и аз трябва да се грижа за него. Питах мамата в стаята аз ли трябва да и сменям памперса, ами да, кой друг. Ама аз незнам как😀. И като се разплака помислих, че съм и счупила краченцата. 😀😀

# 58
Раждах секцио с пълна упойка.
Бебка ми я донеса готова за снимки.Стоя 10 мин с мен и ММ и я взеха.
На другата сутрин,след като ме раздвижиха и преместиха в стаята ми я донесоха.
Вечерта пак я взеха да е при тях.Следващите 3 дни и нощи си беше при мен,но сестрите я вземаха да я къпят и да й сменят памперсите.По всяко едно време можех да им звънна и да я оставя при тях,за да сляза например малко на въздух или да изпия едно кафе.

# 59
Докараха ми я и на мен вече официално и тя се наака и като ревна ...хаха и а те ми казаха да ги извикам да ми покажат как се сменя памперс и т .н.та носете си м.кърпи за бебето аз бях придвидила по-скоро за мен кой да се сети че не дават ама пак бяха от лекции малки пакети

Общи условия

Активация на акаунт