За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 008
  • 782
  •   1
Отговори
# 60
Чак на изписването ли я изкъпаха ? Колко дни лежа ?
Моята беба я сложиха веднага върху мен. След това я взеха за няколко минутки да я претеглят, след това ми казаха да я слагам на гърда. Взеха я първата нощ, защото нямало да мога да се грижа за нея и трябвало да се наспя. Да ама не. 6часа сутринта съм тичала да си взема бебето. Изкъпаха я в деня на изписването.

# 61
Mimi, при нас консумативите бяха направо на световно ниво. От болницата осигуриха всичко за мен и за бебето.
Имаше една количка в коридора, между стаите, която беше зареде а с памперси, мокри кърпи, спирт, памук, кремчета, резервни дрешки и тнт.
Само биберон ни бяха помолили да носим.
На изпроводяк ни подариха доста неща + сребърна плочка с името, датата и часът на раждане на малкия. Heart Eyes

# 62
Щерев ли ? Коя болница и колко струваше престоя и раждането ?
Mimi, при нас консумативите бяха направо на световно ниво. От болницата осигуриха всичко за мен и за бебето.
Имаше една количка в коридора, между стаите, която беше зареде а с памперси, мокри кърпи, спирт, памук, кремчета, резервни дрешки и тнт.
Само биберон ни бяха помолили да носим.
На изпроводяк ни подариха доста неща + сребърна плочка с името, датата и часът на раждане на малкия. Heart Eyes

# 63
Сложно е, болница "Тракия" в Стара Загора. Simple Smile
900лв ми струваше всичко, като аз бях планово секцио. Simple Smile

# 64
И при нас всичко беше осигурено.Нищо не съм носила.
Дори сестрите сменяха памперсите и къпеха бебчетата.

# 65
Къде ? На мен в списъка ми искат пелени , памперси , мокри кърпи , общо взето май само козметика не искат ?
И при нас всичко беше осигурено.Нищо не съм носила.
Дори сестрите сменяха памперсите и къпеха бебчетата.

# 66
В Ниамед,Стара Загора.
Платих 1400лева (1000лв за секцио и 400лв за самостоятелна стая).

# 67
Ехе , вие и двете сте от там . Аз уж ще съм във АГ Варна на ВИП етажа , на който няма особена разлика с долния . 1200 лв е избор на екип с пет дневен престой в самостоятелна стая с телевизор и климатик , в затворено отделение . Така и не успях да видя нагледно и да направя информиран избор за етажа . На сляпо .

# 68
  • Германия
Чак на изписването ли я изкъпаха ? Колко дни лежа ?
Моята беба я сложиха веднага върху мен. След това я взеха за няколко минутки да я претеглят, след това ми казаха да я слагам на гърда. Взеха я първата нощ, защото нямало да мога да се грижа за нея и трябвало да се наспя. Да ама не. 6часа сутринта съм тичала да си взема бебето. Изкъпаха я в деня на изписването.
Даа, аз забравих да вметна, че съм в Германия. Тук не ги къпят веднага. Три дена лежах.

# 69
Имаше памперси, дрешки, бибки само м.кърпи нямаше хаха
Също 900лв секцио и по 10 лв на ден за бебето 😃

# 70
За нас също имаше памперси, шишета, дрехи,мокри кърпи, мляко. Секциото беше към 1400, така че би следвало да осигуряват тези неща. Взимаха ги всяка вечер за баня и на сутринта ми ги връщаха със същите сплескани и мръсни коси и една специфична миризма (не на хубави изкъпани бебета). Накрая питах педиатъра има ли причина да не им мият косите 😄 Отоговра беше, че ги къпят всяка вечер, но нямало как да се измият остатъците по косичките от веднъж. Е, на първата баня в къщи бяха като чисто нови.

# 71
Къпеха ги сутрин и миришеха мн сладкооо мисля че на хип олиото ммммм

# 72
Със синът ни толкова се измъчих ,че като излезе и ми го сложиха им казах да го махат.Акушетката ми вика,ее песни ще му пееш после.Викам да да,но сега го разкарай.
Чак на другия ден по обяд го взех.

На мен след раждането (без упойка) искаха да ми го дадат, а аз точно си седях  в собствената си кръв и ръцете ми трепереха. И казах, че не искам да го взема сега. Акушерката и мъжа ми се държаха, все едно съм най-лошата майка на света.
После толкова ме беше страх да го взема, че всички акушерки на етажа ми се смееха. А памперсите чаках те да ми ги сменят, и затова се подсече бебето за първи път. И не се е подичал от тогава. Ужас, много зле съм била.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 12:11 от Little heart

# 73
Да питам, на вашите бебчета кога им се "изправиха" крачетата?
Моят е на 7++ и все още са му леко криви в долната част. От раждането има значително подобрение, но се чудех кога да очаквам да станат правички.

# 74
  • София
След година.

Общи условия

Активация на акаунт