За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 541
  • 782
  •   1
Отговори
# 360
Аз бебешките дрехи пера на 60 градуса, независимо какво пише на етикетите. До сега нищо не е имало остатъчна миризма.

# 361
Аз пера на 40 градуса почити всичко, даже тези дрехи, на които пише 60 градуса.
След това пускам в сушилнята, но там вече не знам колко са градусите на отделните програми.
При нас проблем с миризмата няма.

# 362
  • Германия
Момичета дайте ми съвет, как да разпределя храненията на детето. Събужда се в 8-8:30 закусва в 9-9:30. В 12:30 обядва, за да легне в 13:00. Но тя не огладнява като за обяд. Нещо не мога да се опиентирам. Ако яде в 13:00, трябва да я слагам в 14:00 да спи, но ще спи до 16:30 17:00, така ще се измести и нощния сън.

# 363
Мен няма кой да ме чака 1 час да правя закуска. Рамките на 15мин от ставането трябва да сме на масата, защото иначе ще ми изяде ушите Grinning Става около 8 и до 8:30 е закусила, обяд към 12, следобедна закуска към 15:30, вечеря към 18 и последно към 20:30-21 давам каша.
При нас тази схема работи вече 4-5 месеца.

# 364
Meliii, на колко часа хапва детенцето?
Може да минава на 4 хранения на ден.
Така ще имате закуска към 9, обед 13, следобедна закуска 17:00 и вече към 20-21 вечеря?

# 365
Моето дете се събужда в 7и30. Закусва към 8,8и15 наййй късно, че иначе става лошо 😁 Обяд в 12, заспива в 12и30 до 14. След това СЗ в 15и30, вечеря супа в 17и30 и АМ преди сън в 19и30 и сънчо. На 1 година и 3 месеца е.
Правете закуската по-рано и така ще изместите часовете.

# 366
  • Германия
Аз приготвям закуската преди да се е събудила ама тя не ще веднага. Иска първо да поиграе, да се разсъни и чак тогава. Иначе яде четири пъти.

# 367
Аз приготвям закуската преди да се е събудила ама тя не ще веднага. Иска първо да поиграе, да се разсъни и чак тогава. Иначе яде четири пъти.

Ами щом е 4 пъти може тази схема, която посочих - 9, 13, 17, 20

# 368
При нас е схемата посочена от Рокет,но с 30 мин по-рано.8.30 ,12.30 и така до 19.45 когато яде в леглото вече.Но тя сутрин чака,да не хич не търси храна Ставаме,пия кафе ,храня я и излизаме .

# 369
Мамчета кога се започва захранването. Педито ли ви каза кога да започнете? Дава ли някакъв списък с кои храни да се започва и по колко да се дава ? Ние сме вече на 4 месеца, изцяло на кърма. Иска ми се да започнем вече захранване, с това кърмене по цял ден на поискване не сме за никъде. Вашите бебоци свикнаха ли бързо със захранването? Трудно ли е ? Ако може някой да ме ориентира как вървят нещата😁 благодаря🙏🏻

# 370
  • Пловдив
Аз ще започвам да захранвам след 20 дена, тогава ще е на 5 месеца. Ще следвам тази схема като ще я посъбера да не е талкора разтегната във времето

# 371
Ако няма медицински причини, захранва се от 6 месец.

# 372
Да, 5 месеца е много рано... 6 месеца е супер. Кърменето на поискване си остава. Даже в началните месеци на захранването бебетата търсят и повече особено вечер и нощем да сучат. Моето чак в 9 месец качи количествата твърда храна и намали сученето през деня. Има деца и след годинка даже качват количествата. При зъби или неразположения зарязват твърдата храна и пак минават изцяло на кърмене понякога и така Simple Smile

Моето на 11+ месеца е със следния режим

7 30 става и се кърми средно обилно
9 закусва
10 и нещо й предлагам да суче, някой път иска, някой път пропуска
10 30 до към 12 спи
13 30 обядва
15 и нещо й предлам да суче пак
15 и нещо до 16 и нещо спи
17 яде следобедна закуска, която последния месец като количество и качество се обърна в обилна вечеря...
19 и нещо суче много, правила съм й контролни и над 200мл суче
19 30 -20 заспива

Тя яде по този метод водено от бебето и сама качва количествата.

# 373
Мамчета кога се започва захранването. Педито ли ви каза кога да започнете? Дава ли някакъв списък с кои храни да се започва и по колко да се дава ? Ние сме вече на 4 месеца, изцяло на кърма. Иска ми се да започнем вече захранване, с това кърмене по цял ден на поискване не сме за никъде. Вашите бебоци свикнаха ли бързо със захранването? Трудно ли е ? Ако може някой да ме ориентира как вървят нещата😁 благодаря🙏🏻

Педиатърът ни казва, да. По-добре изчакайте още един месец, да навърши 5 месеца.Първоначално бебетата се чудят какво става, избутват с езиче пюрето и почти нищо не хапват. Но постепенно свикват, при нас след около месец започна истинското хранене.

# 374
Педиатърката не съм я слушала за захранването. Тя искаше от 2ри месец да давам сок между храненията с мляко, а за първо пюре на 3 месеца ми предложи картофче с малко масълце и сол/захар!
То още малко подправки ако беше добавила и щеше да стане картофена яхния направо! Grinning
Захраних на 5 месеца с чисто пюре от пащърнак по съвет на Бобчита. Simple Smile Heart
След това четях и във форума и в книги и в интернет, наблюдавах малкия и лека полека го нагласихме захранването. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт