За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 541
  • 782
  •   1
Отговори
# 375
Мамчета кога се започва захранването. Педито ли ви каза кога да започнете? Дава ли някакъв списък с кои храни да се започва и по колко да се дава ? Ние сме вече на 4 месеца, изцяло на кърма. Иска ми се да започнем вече захранване, с това кърмене по цял ден на поискване не сме за никъде. Вашите бебоци свикнаха ли бързо със захранването? Трудно ли е ? Ако може някой да ме ориентира как вървят нещата😁 благодаря🙏🏻
И аз бих те посъветвала да не бързаш. Прочети повече за ползите от екслузивно кърмене до 6 м. Дори и да захраниш сега, няма веднага да заместиш хранене, защото и захранването е процес.

# 376
Щом имате кърма и бебчето се развива добре изобщо не бързайте със захранването. Нашата педиатърка дори ни посъветва да е към средата/края на 6-я месец, а сина хич не хареса идеята за странните вкусове и по-скоро му омазвах устата, колкото да тестваме за алергии. Реално захранването при нас стана след 7-я месец.
Късното захранване е важножно, за да се избегнат проблеми в последствие, свързано е с пропускливостта на червата.
Знам че ви е трудно сега, аз се цедях, защото моя пък така и не успя да суче, но не съжалявам за усилията.

# 377
Просто бебка иска да суче доста често, което не ни дава много въЗможност за разходки и т.н .. дали ще е така до 6тия месец или ще намалее кърменето до няколко пъти на ден?

# 378
Дайте идеи за регулиране на червата и редовно изхождане, освен пробиотик. Давам био гая, но ака на 3 дни, гъсто като пластелин. Много се мъчи и е неспокоен.
И да питам нормално ли е като се наяде и го обърна по корем на гърдите ми да си огъва врата назад и заспива така - с висяща назад глава Grinning

# 379
Аз започнах да захранвам дни преди 5м с идеята,че ще пробвам,а ако не иска няма да настоявам.Тя беше много нередовна в яденето,с големи паузи и малко хапваше.Но добре прие твърдата храна,създаде си режим и почна да се изхожда по-често.

# 380
Дайте идеи за регулиране на червата и редовно изхождане, освен пробиотик. Давам био гая, но ака на 3 дни, гъсто като пластелин. Много се мъчи и е неспокоен.
И да питам нормално ли е като се наяде и го обърна по корем на гърдите ми да си огъва врата назад и заспива така - с висяща назад глава Grinning
На колко е?

# 381
На колко е?
1 месец

# 382
Благодаря ви за мненията за водата момичета

# 383
И дъщеря ми беше нередовна с акнето и големи мъки...първо ни изписаха клизмички ...ама не стана после сироп Лактулоза 😇 и всичко се оправи все пак питайте педиатъра да ви изпише нещо

# 384
Мими, благодаря! Педиатърката твърди че не е проблем. Но да я викна у нас да види какво гърчене и напъване пада.. Grinning
Вчера след 3 дневен запек, изходи огромно количество... И реших, че повече няма да го мъча. Ще питам за този сироп.

# 385
Yan, правиш ли масажче на коремчето редовно?
При нас само това помагаше.

# 386
Не дава, все плаче и рита. Казаха да му вдигам и свалям крачетата, понякога успявам.
Иначе педиатърката каза никакъв сироп. Нищо не можело да му давам... Само термометър с мас като се запече много и така Confused ужас, той се мъчи, аз не мога да помогна..

# 387
Без термометри, моля. По-добре Мелилакс клизма. Ние захранването го стартирахме със запек и на мен не ми се искаше да ползвам клизми. Ама тия са с мед и не водят до привикване. С термометър е опасно.. при смяна на памперса правете упражнения. Свиване на краката към корема, каране на колело, масаж на стомаха.
Био гая при някои бебета действа запичащо. Може да се прекрати приема и да се види дали няма подобрение в изхождането. Ако държите на пробиотик, питайте за друг, който не съдържа симетикон.

# 388
Ох леле... термометър с мас... Вие си знаете, но аз не бих... и педиатърката не бих слушала..

При моето помагаше да й хвана крачетата за свивките н коленете и да ги притискам продължително към коремчето. Или ако детето държи главата стабилно помагаше да я държа продължително в поза за изпишкване. Така както майките държат момиченцата по парковете, за да се изпишкат.

# 389
Това за термометъра не е точно така както си представяте Stuck Out Tongue Winking Eye. Трябва само леко да докосне с върха на термометъра дупето и това стимулира функцията за акане Simple Smile. Не става дума изобщо за пъхабе на термометъра. Обикновено ако на детето му се ака, то то ще се изака до 10-15 Мин след стимулиране на дупето.

Общи условия

Активация на акаунт