За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 524
  • 782
  •   1
Отговори
# 420
Изобщо не съм се зачела и незнаех че Био Амика примерно разгражда лактозата...вече сме големи но ще знам поне да посъветвам приятели или ако имам второ 😄

# 421
Ако детето е имало колики, то е малко вероятно да изчезнат толкова бързо.
Между другото пробиотиците са хранителни добавки и лекарите не би трябвало да препоръчват които и да било защото не са лекарства, или поне на запад е така. Не казвам, че не помагат, но никой лекар няма фа си сложи главата в торбата с нещо което не е лекарство и няма проведени изследвания. А в Бг както знаем, всеки лекар препоръчва това за което му плащат.

# 422
И при нас коликите изчезнаха буквално от днес за утре. Не можех да повярвам.
Относно пробиотиците,да всеки лекар масово изписва това, за което му плащат. Нашата настояваше за флора бимби (че било ефективно, било по-евтино от пандата..)... Аз давах панда от раждането, сме их го за малко с флора и коликите се влошиха.. а цената беше нещо смешно от 2-5лв разлика на месец..
Както и да е,идеята ми е, че всеки трябва да намери това, което действа на неговото дете и да не прави експерименти на по два дни да сменя. Но е факт, че поне при нас коликите се повлияха единствено от пандата и еспумизан комфорт (и много гушкане и гимнастика с крачетата).
Сега вече на почти две годинки си намерих друг пробиотик био баланс бебе, защото необяснимо за мен започна да повръща пандата когато стана на годинка.
Но без пробиотик не оставаме, защото ака трудно и има ефект.

# 423
Момичета, чувала съм, че в покълналите картофи се отделя някакво вредно вещество. Дали мога да дам на бебето малко покълнали картофи, ако ги обеля хубаво и изрежа мястото, или изобщо не трябва да му ги давам? 🤔

# 424
Съдържат соланин, който е отровен. Трябва да изрежеш много дълбоко, или най- добре купи нови картофи.

# 425
Никаква пауза ли не правите с пробиотика ?
И при нас коликите изчезнаха буквално от днес за утре. Не можех да повярвам.
Относно пробиотиците,да всеки лекар масово изписва това, за което му плащат. Нашата настояваше за флора бимби (че било ефективно, било по-евтино от пандата..)... Аз давах панда от раждането, сме их го за малко с флора и коликите се влошиха.. а цената беше нещо смешно от 2-5лв разлика на месец..
Както и да е,идеята ми е, че всеки трябва да намери това, което действа на неговото дете и да не прави експерименти на по два дни да сменя. Но е факт, че поне при нас коликите се повлияха единствено от пандата и еспумизан комфорт (и много гушкане и гимнастика с крачетата).
Сега вече на почти две годинки си намерих друг пробиотик био баланс бебе, защото необяснимо за мен започна да повръща пандата когато стана на годинка.
Но без пробиотик не оставаме, защото ака трудно и има ефект.

# 426
  • Пловдив
Като чета имам чувството, че само аз не давам пробиотик, имам усещането, че е голям хит в днешно време да се дава.

# 427
Давала съм Био гая

# 428
Като чета имам чувството, че само аз не давам пробиотик, имам усещането, че е голям хит в днешно време да се дава.
Аз само двайсе дни давах покрай коликите.

# 429
  • София
И аз не съм давала никога,дори и АБ като пият.

# 430
До годинката давах панда. След това преустанових, когато започна да й реагира. Минаха два-три месеца без пробиотик, след това започнаха проблемите с изхожданията опитах био Гая, линекс (ако не го бъркам), но ефект нямаше. Опитах и един скъпичък беше.. био култ или нещо подобно, но за сега от био баланс бебе сме най-доволни. Не мисля скоро да го спирам.

# 431
И аз не съм давала. Когато нямаше вигантол по аптеките, педиатърката каза да купим Вая д3, т.к. не се изкупва срещу ковид. В него има пробиотик. Но това беше. За коликите кърмене и гушкане, слинг, и най-вече търпение.

# 432
Давам Прокомбо бейби и май няма да го спирам скоро. Пробвах да го спра, но акото стана гъсто и пак го почнах. Лошото е че го има само в Бг. Пробвах с Биогая но нямаше никакъв ефект.

# 433
Аз също не давам пробиотик. Имам една теория, че не е добре намеса в организма, освен ако не е крайно необходимо. Ако давам постоянно пробиотик, как коремчето ще се "научи" само да се регулира, със собствени "усилия"? Това са полезни бактерии, които обаче трябва по естествен път да са налични в организма на човека.
Естествено, това може изобщо да не е вярно, така че който е решил да дава - да си дава Simple Smile

# 434
С какъв прах за пране перете бебешкото?

Общи условия

Активация на акаунт