Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 438
  • 779
  •   1
Отговори
# 300
  • Somewhere beyond the moon and stars
Аз никак не съм привърженик на панелите, имат много минуси пред тухлените сгради.
Ако, обаче, локацията е хубава (както е в случая) и нямаш шанс да си позволиш тухла в същия квартал, то панел в хубав квартал ще е по-добра инвестиция от тухлена сграда в по-непрестижен квартал.

Струва ми се, обаче, че ти сам не си убеден на 100%, че това е подходящия за теб имот; което е достатъчна причина да продължиш търсенето.

# 301
Какво бихте казали за тази обява? Може ли да се очакват някакви подводни камъни от факта, че жилището очевидно е било използвано за офис?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16119148157219 … k=6cq9cd&f1=2
Има теч в кухнята на тавана.

# 302
# 303

Нямам ФБ да го огледам добре, но си мисля, че някой си прави майтап - 100 000 евро за това???

# 304

Нямам ФБ да го огледам добре, но си мисля, че някой си прави майтап - 100 000 евро за това???

195 000 евро

# 305

Добра локация за център, хубава улица за тоя район, не е нужен основен ремонт, какво повече, някой само да иде на място да види дали си оставят чехлите пред вратата Smile

# 306

Добра локация за център, хубава улица за тоя район, не е нужен основен ремонт, какво повече, някой само да иде на място да види дали си оставят чехлите пред вратата Smile

С тези шкафове в банята, разпадащи се, и с дървената дограма от миналия век... викаш добре е. Само чехли ти трябват.

# 307
  • София
Да, изобщо не бях убеден, но документите ме разубедиха съвсем.  Simple Smile То и цената си беше пазарна, не е било някоя мега оферта. Беше ми интересно какво мислите за панелките. Не бях се вманиачил по конкретния имот, убеден съм, че и по- добро ще излезе. Дори да не мисля за този "срок на годност", просто изглеждат и се усещат зле, поне ако са като този дето гледах. Няма да ги отписвам, ходя да гледам каквото мога. Гледам и над бюджета, стига да ми хареса и да си заслужава.

Реално от цялата работа кварталът е приятен, самото жилище също. Блокът отвън е доста гаден, особено някои апартаменти имах чувството, че все едно са разбили и самия панел, с изкъртена дограма и т.н. Около блока беше бая мръсно с котешки чинийки и гозби (имаше хвърлен матрак даже пред самия блок), но да речем, че се абстрахирах от това. Не мога да имам кой знае какви претенции.  Повечето хора в блока пазят панелките за децата си, иначе те си живеят на село като е хубаво времето. Така ми казаха съседите, което ме навежда на мисълта, че трябва да се смени поколението, за да се оправи блокът.

Благодаря  за ценните мнения!

# 308
Смяната на поколенията отнема известно време. Чинийките за котките и живеещите на село през лятото пенсионери не е добре. А ти живееш тук и сега, искаш сега да ти е добре, а не в бъдеще.
Но както каза и сам - не отхвърляй априрори панелките, зависи от случая, но може някоя да е твоето жилище.

# 309
  • София
Някоя по-капризна млада дама, само един път да я прекараш през котешките чинийки и матрака, може никога повече да не стъпи там. И да не ти каже от какво е. Ти да се чудиш дали не си я обидил нещо.
Външната обстановка също има значение, и също е част от собствеността, в която живееш и която си ИЗБРАЛ.
Нали и една лека кола да вземеш, едно е 30г изгнила и очукана барака, друго е 2-3 годишна свежарка. Дори вътрешно и 2те да са ок. Като им смениш тръбите (на парното).

Шкафчето в банята е най-лесното нещо за смяна. И не е скъпо.
Плочките бяха ок, макар и демоде.
Апартаментът е доста голям, но изобщо не ми се вярва да е 135кв чисто. По-скоро около 110-115.

# 310
Зависи какво разбираш под "чисто". 80 квадрата дневна плюс спалните, кухня, бани и коридори и си става ЗП както си пише по н.а. Говорим за старо строителство и площта по н.а. си е ЗП, дори до един момент (в началото на 80-те гг.) балконите влизат само с 1/2 от площта. Ако площообразуването е по модерните методи на НС, за тази ЗП на СС при НС ще е 250 квадрата, поне.

И разбира се жилището си има нужда от сериозен ремонт, а с тази площ парите за това хич няма да са малко.
Говоря все за онзи апартамент в блока на бившото БОДК.

# 311
  • София
Аз говорех за апартамента от фейсбука, 2 спални + хол и кухня със съборена стена. Център, до Сливница. Кооперация, някъде около 2000та или по-рано. Очевидно, преди закона за включване на общите части, но след демокрацията.

Иначе, БОДК или както му викате, нямаше никакви снимки на стаите. Няма как да знам дали е реалистичен размера.
За него, не е лошо, но наистина малко скъпичко ми се вижда.
Ако паднат с 10% на 400к Е, ще стане около 2250Е на кв.
След това ако махнем едни 20% заради това, че няма общи части в квадратурата ще отиде на 1750Е на кв.
Не мога да кажа дали и това е много. Не съм специалист по района. Според мен, пак е с една идея малко много.

# 312
Тези работи се случват непрекъснато, със (може би) всички брокерски агенции. Има правило. Докато не си дал капаро, апартаментът е свободен. С 2 евра кеш няма да ти опадат джобовете. На огледи се ходи готов. И по възможност с половинката.
За атрактивните апартаменти има борба. Никой няма да те чака.
Освен това, от личен опит, пускаш оферта апартамент (под наем).
Обаждат се , 1,2,3, брокера. Стекираш ги през половин час.
След това се обаждат още брокери и започват да се молят, ама много ви моля, не можем в еди колко си, бързаме, не знам какво.
И започваш да уплътняваш, може и през 15 мин. Или преди другите.
Възможно е за тия 20 мин да са имали оглед с някого, докато сте чакали. А може и просто да са закъснели.
Да бе, безмилостната борба за апартаменти. Още малко и с наддаване ще кажете, че стават нещата. Като не стане този, ще се появи друг, голяма работа. Истината е, че вероятно потребителката е била прекалено развълнувана и се е издала, че й харесва супер много и брокерите са решили да играят циркове да я издоят още малко. Това е, вероятно след няколко дни обявата ще бъде пак качена с по-висока цена, както беше споменато.
Най-лошото е, че вероятно даже продавачът не знае за това и че е загубил потенциален сериозен клиент заради лакомията на брокерите... Те се надяват да отидат и да кажат на продавача "ето ти исканите пари за апартамента, ние го продадохме на малко повече, разликата си е за нас, честно". Тези паразити трябва да се махнат от пазара, за да върви по-гладко.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 09:55 от Fuckforlife

# 313
Съвсем реална е обявената квадратура на апартамента на Кюри. Даже мислех, че там са с няколко квадрата повече - по 180 кв.

# 314
Жилището от ФБ е било изтрито, докато погледна. Така че не знам за какво става дума.

Общи условия

Активация на акаунт