Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 446
  • 779
  •   1
Отговори
# 315
Входът не е ужасен, но не е хубав. Гаден си е, не е особено поддържан, но не е и пълен с боклуци или мръсен. Таблото със звънците е ръждясало, асансьорът си е стар и малък. Самата козирка на входа също има нужда от ремонт, защото е напукана, гледам на останалите входове са си ги пооправили. Не изглежда хубав блока, но стара панелка как да изглежда. Милитана, наоколо е супер, с много градинки и място между блоковете, наистина. Не е далеч от Южен парк и изложенията ме устройват, защото има южен хол, където се прекарва по- голяма част от времето, в крайна сметка. Според мен би бил идеален един ден да се дава под наем, защото мястото е много комуникативно, но не знам как ще изглежда блокът до тогава. Ще го мисля, тъй като ми се искаше да не се притеснявам след 10-20 г. какво ще го правя този имот, при положение, че ще вложа всичко в него и да го направя приятен за живеене. Искаше ми се да е по- сигурна "инвестиция" от панел. Не съм се вкопчил за него, със сигурност ще излезе и друго, но все пак  е първият, за който имам по- сериозни намерения.
Разходи се и виж как изглежда сега блокът срещу 73-то училище, стара панелка (243 се води май). Нищо общо с преди. Организираха се и го ремонтираха по програмата за панелните блокове. Ремонт се прави, но локация и изложение не се сменят, за никакви пари.
https://www.google.bg/maps/@42.6635115,23.298142,3a,75y,221.91h, … e0!7i16384!8i8192

Но ако имаш съмнения, не го вземай, чакай нещо по-добро. Изборът си е твой.
Айде бе не се сменят за никакви пари?
1. Най-лесното е да продадеш и да си купиш другаде с друго местоположение и изложение (разбира се става с пари).
2. Днес е модерна една локация, утре Столична община налива пари в друг квартал и става квартал-бижу, с нова топ локация. Т.е. пак с пари се променя и това нещо.

# 316

Айде бе не се сменят за никакви пари?
1. Най-лесното е да продадеш и да си купиш другаде с друго местоположение и изложение (разбира се става с пари).
2. Днес е модерна една локация, утре Столична община налива пари в друг квартал и става квартал-бижу, с нова топ локация. Т.е. пак с пари се променя и това нещо.
Като човек купувал и продавал доста пъти, ще ти кажа, че си в дълбока заблуда за лесното. При това не се е налагало да продавам жилище, в което живея, и да купувам с тези пари, което е допълнителен стрес. Предпочитам 10 ремонта пред една покупко-продажба. Но пък всеки си е в правото да има друго мнение и да пробва да продаде имота, в който живее, и с тези пари и доплащане да търси по-хубав или в по-добър квартал. Мога само да му съчувствам на оптимизма 🙂

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 10:34 от Анонимен

# 317
  • София
Те се надяват да отидат и да кажат на продавача "ето ти исканите пари за апартамента, ние го продадохме на малко повече, разликата си е за нас, честно".
Абсурд!!!
Нито съм виждал, нито съм чувал за такъв случай!
А и силно се съмнявам, че продавачът ще се съгласи.
А и това не може да се скрие от купувача.
Изобщо, как ги пишете тия работи, крайни фантазии. Да се изразя по-меко.

# 318
Договорка между брокер и собственик за делене на горницата над исканото от продавача може да се осъществи. Ако има съгласие, естествено.

# 319
  • София
Брокерите много са се напарили от неплащане на техни комисионни.
Затова и много държат всичко да е написано и дори да се плати предварително.
Кога по-точно ще се извърши това доплащане от продавача към брокера!?
14 дена след подписването при нотариуса, когато продавачът си е получил парите!?

Значи правят оглед в 11 сутринта. 1 час по-късно брокерът вече се е наговорил с продавача за 2к отгоре, подписали са си тяхно споразумение, подпечатано с печат от брокерската фирма. Обаждат се по телефона на купувача и започват да го изнудват.
Да, бе, да!!!
Хайде да сме, поне малко реалисти.

# 320

Нямам ФБ да го огледам добре, но си мисля, че някой си прави майтап - 100 000 евро за това???

195 000 евро

Пишеше 195 000 лева. Но вече я няма.

# 321
  • Somewhere beyond the moon and stars
Брокерите много са се напарили от неплащане на техни комисионни.

Ако пробват с малко по-нормални комисиони, може и да установят, че хората са по-склонни да ги плащат.
За моята покупка стандартната брокерска комисиона излизаше към 15к лв., което за мен са Х на брой месечни заплати. Хайде да сме поне малко реалисти.
Извинявам се, че не съм подскачала от радост да ги платя, защото някой е дошъл да присъства, докато продавачът ми отключи вратата (при условие, че още отначало бях наясно, че имотните проверки и подготовката на сделката ще си ги правя сама, така че буквално за това става въпрос).

# 322
  • София
Викаш, като в съседната тема. Хем мразим държавата, хем строим къщи незаконно.
Та и тук, хем мразим брокерите, но ги ползваме, хем да не им плащаме комисионна.
Аз не съм брокер, нито съм им фен. Но видя ли някакво явно несъответствие и двоен аршин, много обичам да го разобличавам. Simple Smile

# 323
Танграта, нямам никакво желание да ползвам брокер при покупко-продажба, но тъй като продавачът по сделката ми имаше такъв, трябваше да платя същата комисионна и на него, ако искам имота. Тоест два пъти като на практика брокерката непрекъснато защитаваше интересите на продавача, добре че мога сама да се пазя при подобен тип сделка. Но и аз питам за какво се искат подобни суми и то от двете страни по сделката? За да присъства на отварянето на вратата от собственика? Значи адвокатът може да ти направи всички проверки и да осигури правни гаранции за около 1000 лв, а брокерът отключва срещу 15 000?

# 324
  • София
Аз също смятам, че сумите са големи, да.
И че е неправилно да се защитават 2те страни от 1 брокер.

Дори ако можеш да ги избегнеш, можеш. Част от "играта". Реално точно от там тръгна последната дискусия. Бях написал, че брокерите са свикнали да ги избягват, под път и над път, следователно е малко вероятно да правят такива тайни уговорки, да делят някакви горници.
Не съм писал, кой крив, кой прав. Просто анализ на правдоподобности.

# 325
Викаш, като в съседната тема. Хем мразим държавата, хем строим къщи незаконно.
Та и тук, хем мразим брокерите, но ги ползваме, хем да не им плащаме комисионна.
Аз не съм брокер, нито съм им фен. Но видя ли някакво явно несъответствие и двоен аршин, много обичам да го разобличавам. Simple Smile
Опа, удобно обаче пропускаш, че те изкуствено са застанали на входа и изхода, правейки невъзможно да бъдат заобиколени. И докато преди 30 години, когато не е имало интернет, са били в полза на обществото да свързват купувачи и продавачи, то те днес са излишни.

# 326
  • София
Аз винаги си пускам частна обява. Но ни 1 търсещ не ми се обажда. Брокери със стотици.
Явно, че има някаква полза. Особено при наемите.
Винаги го има и човешкия фактор.

Виж, за продажби, там е по-малко, защото няма последващи отношения. Не е фатално ако не си допаднат купувача и продавача като хора. И пак има неориентирани хора, които ако не ги заведеш насила в някой апартамент, няма да се досетят, че точно това им трябва.

# 327
Тангра, преди 30 години имаше вестник "Софийски имоти", веднъж седмично излизаше. Не беше тип "обади се", а съвсем структурирано по видове имоти - 1-стаен, 2-стаен, и т.н., и във всяка от тези рубрики по азбучен ред на кварталите. И след кварталите - по улици. От агенции бяха обявите. Отделно някои агенции си плащаха рекламни карета. Много удобен беше, поне за мен.

# 328
  • Somewhere beyond the moon and stars

Ако имах какъвто и да е вариант да контактувам директно с продавача и да не ги ползвам, щях.
За продажбите е почти невъзможно да се избегнат, особено за ново строителство в София.

И пак има неориентирани хора, които ако не ги заведеш насила в някой апартамент, няма да се досетят, че точно това им трябва.

Съвсем не съм на мнение, че трябва насила да накараш някого да си купи нещо, камо ли апартамент.

Иначе и аз давам под наем, пускам обява като частно лице и с изрично посочване, че нямам желание да работя с брокери - 95% от обажданията са от брокери.
От това единствено мога да си направя извод, че има много брокери без работа.

# 329
Ама тогава май нямаше фалшиви и набирателни обяви.

Общи условия

Активация на акаунт