Къде в Бургас? 58

• 51 590
  • 755
  •   2
Отговори
# 660
Момичета, може ли да препоръчате техник за ремонт на перални, снощи моята отказа, а е най ползваният уред в къщи. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 661
Най-добре потърсете техник за вашата марка перални. Вижте в гаранцията телефон на сервиза, кажете, че ще си платите, няма да да ви откажат, дори и да е изтекла гаранцията.
Момичета, може ли да препоръчате техник за ремонт на перални, снощи моята отказа, а е най ползваният уред в къщи. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 662
  • Бургас
викала съм за ремонт на пералня Добри - 0889 809 382

# 663
Здравейте!
Знам , че не много по темата Simple Smile
Но може ли мнения за ИТ училището в М.Рудник (Пгкпи)? Дъщеря ми се е насочела към него, но се чудя дали ще е подходящо за момичета. Благодаря Ви предвариелно

# 664
  • Бургас
Не знам дали е критерий, но за тези 2-3 години откакто съществува училището много деца са го напуснали преждевременно по собствено желание. Много родители не са доволни. Учебната програма е цял ден. До 15-15.30ч. Не може да си тръгнат по-рано. Директорката е някаква супер амбициозна и гърча е голям. Освен ако детето не гори от желание да учи точно това и ако му се отдава програмирането с лекота, аз не бих си закарала там детето ако тепърва ще ги учи тези неща.

# 665
Ами те и децата в другите гимназии свършват училище в толкова - в 14,35ч., ако трябва да сме точни, когато имат по 7 часа на ден, а толкова имат всеки ден /след тях пък отделно започва занималня за подгответата в езиковите и разните извънкласни занимания/. Само че в гимназията в Меден рудник нямат домашни за вкъщи - или поне така беше обявено първоначално - т.е. следобедните им часове в училище са за подготовката за следващия ден. А на другите ученици, като се приберат скапани в 15ч. от училище и починат за час-два, ученето и домашните им продължават до малките часове на нощта.
Освен това, в другите гимназии имат само едно голямо междучасие от 30 минути, което е единствената им възможност да хапнат нещо. А в ПГКПИ между сутрешните и следобедните часове имат голяма почивка с обяд в хубава столова. Това пак, според първоначалната идея за ПГКПИ - имаше дни на отворените врати за училището и оттам ги знам тези работи, лични впечатления нямам и не знам доколко са така в действителност нещата.
И трето - амбициозната директорка е най-хубавото нещо за едно училище и "гърча" изобщо не зависи от нея.
Така, че и на мен ще ми е интересно някой да сподели лични впечатления, а не такива ЕЖК.

# 666
  • Бургас
Само че в гимназията в Меден рудник нямат домашни за вкъщи - или поне така беше обявено първоначално - т.е. следобедните им часове в училище са за подготовката за следващия ден.

Да, така беше обявено, но де факто се оказа, че не е така, а си имат домашни за в къщи и то по всички предмети. Прибират се в 16ч и тепърва започват да пишат домашни. Това, с което са ви омайвали на отворените врати после се оказа че в действителност не е така. Иначе как ще обясните големия брой напуснали по средата на годината деца.
Но по-добре наистина да се включи някой, чието дата учи там. Аз съм виждала само недоволни родители и учители.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 22:19 от Irene Adler

# 667
  • у нас
Ами те и децата в другите гимназии свършват училище в толкова - в 14,35ч., ако трябва да сме точни, когато имат по 7 часа на ден, а толкова имат всеки ден...
Е, не всички свършват толкова късно. Само Английската са рекордьори да свършват по това време май.

# 668
  • София
Рязко ще сменя темата - къде в Бургас има веган бургер? И изобщо заведение с интересни веган/ вегетариански предложения? ( липсва ни сатсанга ... )

# 669
Рязко ще сменя темата - къде в Бургас има веган бургер? И изобщо заведение с интересни веган/ вегетариански предложения? ( липсва ни сатсанга ... )
Спагети бар - веган бургер имат, около 10лв мисля че е цената
Аз да попитам за Младост ресторанта - мнение, цени, обедно имат ли

# 670
  • Бургас
Скоро познати посетиха ресторанта и са останали мн доволни. Всичко било мн вкусно ,а цените напълно нормални. Препоръчаха !
Спагети бар - веган бургер имат, около 10лв мисля че е цената
Аз да попитам за Младост ресторанта - мнение, цени, обедно имат ли

# 671
Sinara
Скрит текст:
въобще не са само те. Във форума много пъти сме коментирали натоварването на децата - проблемът е, че независимо от специалностите и програмите, в 9-ти, 10-ти и нагоре класове все им ги докарват по 7 часа на ден, което при задължителните 45-минутни часове е 6ч. 30м. /заедно с междучасията/. Единственият начин да свършат по-рано е да започнат училище преди 8 часа или както се оплакваха майките от някои софийски гимназии - да им намалят междучасията, което е още по-лош вариант. Изминалата учебна година Немската и някои други намалиха часовете на 40 мин, но това беше инцидентно - уж като мярка заради ковида - и едва ли ще им разрешат много време да продължат така.

micra, в Subway предлагаха някакви фалафели или нещо друго подобно, което наричаха вегански кюфтета и с което можеш да си направиш вегански бургер. Но не съм влизала в Subway отпреди пандемията и не знам дали още ги има.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 14:57 от GG_BG

# 672
  • Бургас
...Освен ако детето не гори от желание да учи точно това и ако му се отдава програмирането с лекота...
Моето отговаря на 200% на тези критерии и наистина ще се радвам някоя майка да сподели реални впечатления. Изобщо не се трогва, че ще е цял ден, просто иска това да учи. Не че вече не знае повече и от десетокласниците там... Реденето на желанията започва в понеделник и няма време. А дилемата дали да не научи още един език, а програмирането да доучи в Софтуни и подобните е голяма.
Лошото е, че са изминали едва три години и реално няма завършил випуск и трябва да се съди по кориците.

# 673
  • у нас
GG_BG, някои гимназии започват преди 8 часа часовете. И седмият час приключва към 13 часа. Но, да, натоварването е голямо, не само след 8 клас, но и преди това. Основно училище с начален час 8 часа за първия час, приключват в 13.45 ч. седми час. Доста е.

# 674
За мен най важен е езика, само в гимназия си напълно свободен да го учиш по цял ден. Всичко друго може да се научи със съответното висше образование. Моята завърши английската, сега учи МИО, излиза с втори език с държавен изпит.

Общи условия

Активация на акаунт