Любители на кучета - 113

• 30 617
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • о`майна лунна нощ е
А аз почти винаги казвам и името му, което в повечето случаи предизвиква усмивка и ги отпуска.
Днес ни пристигнаха противопаразитните каишки и съм хепи, защото в Пловдив вече има кърлежи. Миналата седмица ни налазиха в Лаута.
Поръчах няколко и за мои познати, та ги пратиха в малко кашонче. Гледам - дали е моята пратка. НЕ. На кашона пише - "За Швепс". Само за протокола бяха сложили и Веселинка, че да може да ги плати от името на негово височество.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 16:43 от `ТуиГ

# 391
  • София
Някой да е ползвал такъв вид каишки и да даде отзиви
http://www.moiazona.com/bg/catalog/id/3568.html
2-3 години слагам лятото каишки на Беафар,доволна съм,но не пречи да опитам и други.

# 392
  • Пловдив
Аз моите деца съм ги плашила много, но не и с животни. Да са живи и здрави Бабата Яга, Циганина с колелото, Чичко полицай и Крана с куката - в голяма помощ са ми били. Trollface

Цяла зима не съм обезпаразитила външно Шошото, последно края на август. Ама щом са тръгнали кържелите в нашето село Пловдив - ще му капна една пипета Адвантикс.
Към Вектра 3Д направи алергия последно - дръгна се два часа след пипетата.
Вътрешно давам Диронет.

# 393
Обичам животните котки и кучета,нооо както ми скочи немска овчарка като разхождах болонката ни едно време,че и бременна бях...нямам вяра  на куче вече.Протягам ръка и гледам как ще реагира  кучето.А за разминаване моята е винаги на повод,е все едно винаги в нея се навират,а тя обича да души всеки и става приятел да я погалят.Като видя дете да тича се спирам и повода на късо до мен плътно,нооо  .Мрази да тичат деца и викат,почва да лае като луда,не знам защо.Ако знаете как да я от уча хаха  .Малка злоба си е тя,ама си я обичам.А вилицата ,като яде никога не я докосва,така взема храната ,че внимава.Та кой какво мисли ...ами наша си е .
Днес цял ден на двора  бяхме,напича се на слънце и се галиха с котката.

# 394
  • София
По темата с чиниите, нищо че не е баш кучешко Joy

# 395
  • о`майна лунна нощ е
Другарко, тире майко, объркА мезето! Един възмутен Швепс

ПП - то си знаете, ама снимката е вчерашно вечерна. Тази сутрин отново дръпнахме едно кафе на крак по калните алеи.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 08:54 от `ТуиГ

# 396
  • под тепетата
Тамън да хлъцна, че е ден на майстора - да, ама ме хвърли в размисъл. Кое е по-стимулиращо сутрин - биричка или кафе?
Ма и питието си объркала - Шнапс трябва да е до това мезе Smile

# 397
  • Пловдив
Пъ Швепс-ът такиви нища яде ли?

Аз да дам отчет - Шошото си пие вечер антибиотика. Сутрин пробиотика. Яде гранули (вечер гастро, сутрин-неговите си). Добре е. Тези дни не го водихме на клетката, защото там харчи много енергия, но днес вече се замислям да го заведа. Пощръкля вкъщи. За неговите измършавели 16-17 кг стандартните борби с 30-50 кг кучовци сега ще му дойдат малко в повече.
РК - гастроентестиналната храна явно е толкова вкусна направена, че Дон Томазо ходи да я яде, а Саско отстрани реве. Smiley Трябва да се намесвам и да раздавам правоядене, тоест правосъдие.

# 398
Става въпрос за йерархия - на него дават нещо, което не дават на мен. Чувствам се принизен и се оплаквам шумно от тази несправедливост. Ако му дадете малко ще кротне може би.

# 399
Момичета, топи се това куче, яде големи дажби TOW, но просто започна да се изхожда по 2 пъти на ден, нищо не и се лепи.. давам рибено масло, бирена мая, готвих-едно хранене да е месо с ориз, не ще! Имам чувството, че е свалила до състоянието в което я взехме, не знам какво да направя.. ветеринарят пък се квфи, че е мусколеста и казва, че си е ок, ама не е нормално това

Кожа и кости, тазът и изпъква, страшна е направо. Яде всичко, омита за секунди, но нищо не остава по нея, обезпаразитена е, пъскахме изследвания когато я взехме-не е болна.

# 400
  • о`майна лунна нощ е
И на мен ми изглежда болезнено слаба. Защо така? Апетитът и активността са признаци за добро състояние, но тия кокаляци ... Плашат ме.

# 401
Aко кучето е активно и няма някакви ендокринни заболявания (хормони) - няма основания за тревоги. Минете на по-често хранене и увеличете леко дозите.

# 402
Ама трвоги има, не е нормално да и е изпъкнал тазът и да можеш да и преброиш ребрата от три метра. Много е активна, да, чудя се дали да не им намаля движението, ама то и това си е мъчение за нея...
Давам и дажба гранула за 27кг, а тя е 23кг, колко повече? Просто повече изхожда, това е резултатът, гранулата е висок клас, не знам какво да правя вече. Ако трябва да съм честна е по-страшна и от снимките, не личи колко е слаба..

# 403
  • Пловдив
Хибискус, сигурно трябва малко време. Аз бих дала кучешка бебешка храна за някакъв период. Саско като прояде бебешката на Wolf of Wildeness укрепна. Но тя има картоф.

Знам, че дават котешки гранули също. Имаме едно куче Бобо в клетката (смес между каракачанка и дизайнерско), прибраха го от дворно, защото щяха да го застрелят (собственикът починал). Много слаб Бобо, със сплескан гръклян от дърпането с веригата. Вече над половин година го оправят. Знам, че го храниха и с котешка храна.
Аз на Саско също давах в здраво състояние, но само за награди. https://www.zooplus.bg/shop/kotki/kotki_suha_hrana/wild_freedom/742808 - бебешката kitten
препоръчвам я, той по принцип е с чувствителен стомах, няма проблем - има дни до 50 гр + кучешките гранули е ял.

# 404
Кая е с много чувствителен стомах и изобщо с котешка гранула не бих правила експерименти, даже докато сменях вкусовете на тейста и смесвах две седмици пак имаше леко разхлабване. Удари ли я на разтройство съвсем ще се стопи, а от бебешката няма ли просто да започне да изхожда много, както малките кученца? Имам 2 чувала по 12кг, ама ако трябва още ще купувам.. ще отворя един зоомагазин накрая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт