Тренировки в домашни условия - 108

• 35 437
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Ани, как си разпределяш макросите? Сигурно си писала, но съм го пропуснала.

Колко протеин на прах пиете? Имам един от ММ, но мерителната лъжичка я няма и не мога да преценя една лъжичка от колаген колко протеин събира.

Аз тренирам различно на ден. Взех да правя винаги 10-15 минутна йога след тренировка. 30мин ми идва малко, но тренировките от програмата Round 2 на Фит на ФБ ми бяха по- тежки от 80до и съответно ми се виждаха много дълги, а бяха 50-60мин.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 11:39 от Дъждец

# 241
На пакета на моя пише 35гр. за една доза, може да измериш с везната.

# 242
Пробвах с везната, но ми се вижда страшно много отмереното. Струва ми се, че везната ми не хваща толкова малко количество.

# 243
  • Бургас
Благородно завиждам на тези от вас, които успяват да отделят време за ежедневни тренировки. Аз тренирам 60-80 мин. през ден. Много ми се иска в другите дни да мога поне 30 мин. някакво кардио да направя, но времето все не ми стига.
За тази седмица правих:
понеделник - Heather Robertson горна част, последвана от 30 мин. кардио. Тренировката не ми хареса никак, даже линка не запазих. Хедър ми допада, но нито една от нейните трен. не, опитах няколко пъти, но не са моите и това си е.
сряда - долна част с  Caroline Girvan, също не ми хареса. Беше ми много лека и кратка, повторих я два пъти, но не се усетих тренирала.
петък - https://www.youtube.com/watch?v=HXJGdvRkinE&list=PLGrNEQBGjk … el=MrandMrsMuscle, после https://www.youtube.com/watch?v=qVZIDJ7zxf0&list=PLGrNEQBGjk … el=MrandMrsMuscle и 10 мин. корем. Много ми хареса, но аз харесвам почти всичките тренировки на този канал.
За довечера си избрах пилатес https://www.youtube.com/watch?v=vlWQmMTr6eM&list=PLVdC1bJlTl … el=JulietteWooten

Каква е идеята да се тренира два пъти дневно, примерно сутрин кардио, вечер силова? Не, че имам време за такива тренировка, но ми е интересно.

За протеина - сегашния ми е 2 мерителни лъжици и наистина изглежда много, но това пише на опаковката. Ако везната не го хваща, пробвай с кухненски мерит. лъжици, ако имаш. Би трябвало да съответства на брашно, като тегло.

# 244
Пробвах с везната, но ми се вижда страшно много отмереното. Струва ми се, че везната ми не хваща толкова малко количество.
Току-що пробвах  с обикновената ми везна от левчето и си измери точно 35 гр. протеина, то не е малко количество, все пак е на прах, няма да тежи много Simple Smile Запълни си доволно 1/3 купа от супа.

# 245
  • Бургас/Пз

Колко протеин на прах пиете? Имам един от ММ, но мерителната лъжичка я няма и не мога да преценя една лъжичка от колаген колко протеин събира.
В момента съм на около 2000. Понякога се случва, че успявам да направя макросите, но калориите не, а друг път обратно - калориите ги стигам, но макросите не. Не мисля, че е фатално, защото вече съм в ниво, където повече се храня по усет Simple Smile. На тези калории задържам и не качвам. Ако реша да чистя преди лятото, може би ще ги намаля с 15%.

Протеин пия след тренировка. Като не тренирам не пия. Ако ще ям веднага след тренировка, пак не пия.
Виж на опаковката в колко грама сухо вещество, какво количество протеин има.  Примерно на моя пише, че в 32г има 24грама протеин.
Ако можеш да се ориентираш - 1суп.лъж. е 10г в моя случай

# 246
  • 1st floor
Отчитам ден 5 със Сидни - Glutes and jump rope. Плюс добавка - 30 мин кростренажор. Изморих се доста, едва изчистих къщата след това.
В петък почивах,  вчера преход по платото на Витоша. Голям кеф, почти нямаше хора заради силния вятър. Крачки отчетох 30 000, но на места имаше голяма борба със снега - сутринта лед, следобед жестоки пропаданци до над коляното. По едно време, като се обръщах назад да видя къде са другите, всички бяха по земята! Satisfied

Тренировки повече от 45 минути ми идват в повече, особено през седмицата.

# 247

В момента съм на около 2000. Понякога се случва, че успявам да направя макросите, но калориите не, а друг път обратно - калориите ги стигам, но макросите не. Не мисля, че е фатално, защото вече съм в ниво, където повече се храня по усет Simple Smile. На тези калории задържам и не качвам. Ако реша да чистя преди лятото, може би ще ги намаля с 15%.

Протеин пия след тренировка. Като не тренирам не пия. Ако ще ям веднага след тренировка, пак не пия.
Виж на опаковката в колко грама сухо вещество, какво количество протеин има.  Примерно на моя пише, че в 32г има 24грама протеин.
Ако можеш да се ориентираш - 1суп.лъж. е 10г в моя случай
Има голямо значение какъв е вида протеин. Примерно най често е 30-35 грама доза, в която има 23-27 гр. протеин. Което е ок. Обаче ако този протеин е суроватъчен концентрат (при бюджетните най често), спада усвояемостта. Аз лично гледам винаги да пия суроватъчен изолат и хидролизат. И наблягам на протеиновите матрици - суроватъчен 2 вида, казеин, яйчен. И отделно телешко яйчни аминокиселини. Общ прием на шейкове на ден имам около 4. 2 суроватка преди и след тренировка и 2 матрица сутрин и преди лягане. При мен макросите са %-ни. Протеин 65%, въглехидрат 15% и 20% мазнини. След месец ще вдигна мазнините и ще намаля протеините. Цикля ги така, защото много вода иска да се пие на висок протеин.

# 248
  • В градината...
Днес правих пилатес за стойка 15 минути и 10 минути за долна част на тялото от Блендърите. Доста горещо ми стана. Мерих кръвното 3-4 минути след това и беше 145/85.
При вас какво кръвно се вдига след тренировки?

# 249
  • Бургас/Пз
Георги, извинявам се предварително, че ще го кажа, но не мисля, че това, което споделяш е в полза на която е да е от нас тук. Да си призная честно, напоследък чета, чета и се чудя какво точно искаш да кажеш в постовете си. Мисля, че не каза нищо повече, което да е от полза, още повече, че почти нищо не се разбира за протеина от това, което си написал, особено пък за тези, които тепърва ще почват да пият и нямат никаква представа.
Не пиша това, за да се заяждам, а само изразявам мнение какво усещане остава у мен. Като цяло гледаме да сме си взаимно полезни тук.

# 250

Каква е идеята да се тренира два пъти дневно, примерно сутрин кардио, вечер силова? Не, че имам време за такива тренировка, но ми е интересно.

Това е стандарт при тичащите. Ако погледнеш план за маратон, или полу-маратон, идеята е една и съща.
Силовите са допълнение към тичането, корекционни и предотвратяване на контузии, и прочее, и прочее.

"Кардиото" не е 20мин, а значително повече, и често се работи в анаеробната зона. Добре е да си почине човек между тренировките, а и не всеки разполага с часов прозорец, където да вмъкне всичко.

И вече идва гъдела дали ще си подобриш времето, и емоцията на състезанията те повлича.
Лично аз не мога да се вторача единствено във визия. Да, важна е, но е вторична.

# 251
Мислех, че само аз не разбирам постовете на Георги. Четях съсредоточено, интелигентно и се почесвах по главата Grinning Още повече, че той гони някаква недостижима за жена мускулна маса. Георги, симпатичен си ми, пиши си.
Понеже Ани отвори дума...

# 252
Аз пък си мислех, че споделяме каквото сметнем за необходимо, вървейки по собствения си път.
Ако някой извлече полза- чудесно, но чак пък да набеждавам някого за безполезен е доста арогантно.
Винаги можем да прескачаме постове в обществен форум.

И стига една да метне камък, веднага другите вдигат главици.
И тази тема ли ще стане змиярник?

# 253
Писах във връзка с протеиновите шейкове, които се коментираха. С начините Ви на тренировка според мен е излишно да се ползват. Те са полезни при сериозно натоварване с тежести. Аз и за добавките за отслабване мога много да пиша, но които ги взима, ще продължи, независимо от мнението ми.

# 254
Протеинов шейк се взема не само при силови тренировки, а и като заместител на протеиново хранене и за възстановяване. Дъщеря ми тренира плуване и понеже не може да си набави за възстановяване толкова бързо протеин (съответно да изяде 6 яйца или 300 грама пилешки гърди или да яде по 6 пъти на ден) взема протеин като заместител на някои белтъчни хранения. Така че протеинът се взема да подпомогне възстановяване или като заместител на белтъчно хранене. Дори и аз вземам, когато не съм си набавила нужните белтъчни за деня. Нищо общо със силови тренировки, аз не тренирам силово, не съм привърженик.

Общи условия

Активация на акаунт