Тренировки в домашни условия - 108

• 34 769
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Като цяло спортистите не стоят с такъв нисък процент мазнини през цялата година, а само когато се състезават влизат в такъв строг режим на "рязане на калориите" за да влезнат в определена категория.

# 196
  • В градината...
Започнах, ура. Скромно, но по малко.
Правих упражнения за стойка от Trifecta pilates. Както съм скована, са супер.
Ходих над 1 час.

# 197
Дух, моите съболезнования!

Специално при упражнения за корем трябва кръста да е плътно прилепнал към земята.
На мен обаче ми е доста трудно и го отлепям понякога.

И аз съм с лордоза и 100% залепен кръст на под ми е 100% невъзможно, че и боли. Години наред всякакви такива упражнения ги модифицирах и ги правех върху швейцарска топка.

# 198
За днес традиционен четвъртък- гърди/гръб/трицепс.
Вдигнах малко тежестите, време беше.
Събрах се в 58мин, + отделно малко корем.
Утре крака.

Дух, моите съболезнования. 🌺

# 199
Утре крака.

2 големи групи в 1 ден? Това каква е идеята?

# 200
Утре крака.

2 големи групи в 1 ден? Това каква е идеята?

Лошо ли е?
Гърдите няма къде да ги сложа, а правя само 2 упражнения за тях (избутване с лост, и с гири от лег), 3 ако броя и лицевите.
За гръб 4 упражнения- вертолет, гребане с лост обратен хват, флайс, гребане с една ръка.

При рамото ли да сложа гърдите тогава?
И ми се отваря да сложа рамо и в четвъртък....идеално!
Благодаря, че обърна внимание!

# 201
  • Бургас/Пз
Идеята е, че не тренираме гърдите като мъжете 😂

Направих днес Day 2 legs 80 Day Obsession. След 55 минути пулсът ми едва беше стигнал до 100. Дори леко не се бях изпотила. Глутеус моста го правих освен с ластика и с 15кг тежест. Страничните и задните вдигания на краката с тежести от 2кг на всеки крак +ластика. Тяга с ластик и 15кг. Клековете с щанга 22кг. Нападите на страни с 10кг. Мисля, че тежестите са ми ок. Ако бях по 3 поредни серии по 15 повторения щеше да се получи супер тренировка, но така по веднъж не е за мен. 55 минути за тези упражнения со прекалено много мисля. Ще видя как е Фаза 2, защото след Трансценд имам нужда от надграждане.

# 202
Идеята е, че не тренираме гърдите като мъжете 😂

Точно. Голям страх ме гони да не замязам на ситна горилка. Та гледам много да не се изсилвам там.

# 203
Аз днес правих 45 мин горна част с гири с Caroline Girvan. Тренировката ми беше с много по-леки тежести от нейните, но доста добре се натоварих. В ръцете нямам сила, дори синът ми който е 12 кг, едва го нося. Grinning Така че определено имам нужда да потренирам ръцете.

Започнах тренировките преди 6 дни и пропуснах само един ден, така че съм доволна. Много зареждащо ми действат и след тренировка съм щастлива без причина. Grinning Голям ентусиазъм ме е обзел. Засега съм нон стоп с мускулна треска някъде. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ще се радвам да споделяте вашите резултати за допълнителна мотивация за начинаещи като мен. Simple Smile

# 204
  • В градината...
АнаМария, малкият е 15 кила и го мятам с една ръка през рамо и обратно. Аз затова не искам да правя повече мускули - преди като тренирах направих много и сега, след като родих, все с дете в едната ръка, съм станала като бик яка. Лошото е, че върху тази мускулатура се натрупа мазнина доста.

# 205
Дух, съболезнования.
Ани, можеш да пробваш директно втора част. Там се ползваха по-сериозни тежести.
За днес - core power от kettleworx. Не ми хареса като съответстващата й тренировка от втора фаза, имаше стандартни упражнения като коремни преси, а и не усетих голямо натоварване, но всяка тренировка се прави общо два пъти, така че ще я преживея още веднъж.
П.п. ани,в lite на cathe friedriech също има хубави тренировки за крака. Просто трябва да се ползват малко по-големи тежести, тъй като тя е предвидена за средно ниво. На мен много ми харесваха, тъй като се постигаха добри резултати за малко време/бяха 35-40 минути/.

# 206
Ани  зад коляното слагай 5 кг и ластик на бедрата,обаче щом ти е леко минавай на фаза две ,първата е за вработване и адаптация ,ти си над това ниво ,директно скачай в дълбокото.
Страхотен подкаст с любимата ми лекарка Тина за тренирането с тежести,кардиото,хормоналният баланс,сънят и почивката,личният и опит с хранителноразстройство и няколко автоимунни заболявания ❤️
https://youtu.be/g1AH5mXiV2s

# 207
  • 1st floor
Отчитам ден 4 със Сидни вчера, пак ми харесаха упражненията. Май никога не съм отделяла толкова време само за определени мускули и накарая едва издържах. Smile Интересното е, че не се събуждам с МТ, а ме хваща на другия ден вечерта чак. Та днес съм спокойна, че ще мога да си вдигна ръцете до клавиатурата на работа.

Мерси за идеите за басейн, ще разгледам.

И с лордоза, и с кифоза съм. В профил с корема напред и дупето назад. На рентгенова снимка обаче се вижда, че съм със съхранено междуставно пространство за сега. Понякога при много дълго ходене ме боли кръста. Но не винаги.

Дъждец, и аз карах нещо-то на пресекулки. Уж се оправих за три седмици, само температурата остана, върнах се на работа за два дена и пак се трупясах. И аз не знам какво беше, но се кръстя повече тази зима да не се разболявам, че това ми беше предостатъчно.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 05:11 от НеПоКоРнА

# 208
Добро утро, мезоцикъл 3 започнах, трябваше в понеделник, но си пуснах тренировката да я разгледам, то ми дойде музата да тренирам и хайде Grinning
Точно гърди с гръб правих и аз... Така ги е групирала Кети през мезо 3. Тежестите са 80% от 1рм, 8 повторения, само в началото имаше две вработващи серии преса за гърди с 50% от 1рм за 12 повторения.
Та тренировката е построена така - преса за гърди + гребане с щанга в супер серии, тоест редуват се една серия преса, една серия гребане и така общо 8 серии... Следващите две бяха флайс с дъмбели и гребане, после, преса за гърди с наклон + мъртва тяга и последната двойка упражнения бяха флайс с наклон + хоризонтално гребане..
Значи общо 16 серии за гръб и 16 за гърди.
Много съм доволна, защото успях да изпълня всичко добре с 80 % от 1 рм. при така построената тренировка... Докато минала седмица, когато бяха няколко упражнения за гърди едно след друго, не можех да изпълня всичко и се налагаше да намалявам тежестта.
... Да, проверих, супер серии за антагонисти е това, ползва се и за бицепс и трицепс.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 07:18 от арсен

# 209
Здравейте, от три седмици тренирам в къщи по този комплекс от упражнения за домашни тренировки  https://youtu.be/E8fu4h5s75E
Като начало някои упражнения ме затрудняваха, но сега се адаптирах и и ги правя с лекота. Увеличих времето за тренировка и почнах да влизам във форма след 3 месеца без никаква физическа активност. С този комплекс от упражненията за домашни тренировки започнах в действителност да се стягам и да подобрявам формата си. Подобрих в същото време и храненето си. Чудя се още дали да почвам да ходя на фитнес или да поизчакам още малко, като в това време си правя упражненията в къщи...

Общи условия

Активация на акаунт