Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 692
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, ще продължите ли да работите през идните един два месеца, където постоянно се говори за трета, по тежка вълна на Ковид? Въпроса ми е по конкретно към мами, които работят с много хора 🙄 Доста се притеснявам...
П.С. изкарах Ковид ноември.

# 121
  • САЩ
Здравейте октомврийки! Записвам се тук въпреки че някои калкулатори ми дават края на септември (тайно се надявам да е октомври защото това е и моят месец, а и имаме годишнина от сватбата). Още не смея да се зарадвам, защото не съм ходила на лекар, а и кръвен тест не съм пускала. Първи ден на последния цикъл беше 24ти декември, два положителни теста в края на януари. Обадих се на док, но казаха че чак в осма седмица искат да ме видят, а си запазих час чак за 24-ти защото предната седмица пък графиците на ММ и док се разминават. Нямам търпение вече, толкова бавно минава времето, а аз искам да видя бебчо. При вас в коя седмица беше/ще бъде първия преглед?
И аз се чудя кога да кажа в работата, работя в магазин, понякога се налага да вдигам тежко, а и вече започва да ми се гади. Ще изчакам поне да мине прегледа и тогава ще им кажа. Нямам търпение да кажа и на семейството си, само майка ми знае. Medelin 13, аз също работя с много хора, но съм спокойна. Всички носят маски, спазвам дистанция, а ако някой се приближи прекалено, отстъпвам назад, мия си ръцете и се опитвам да не пипам маската. Пия и повече витамини Д, Ц, цинк, правя си фрешове, но за съжаление не се храня много здравословно, само от мисълта за някои видове храна ми се гади.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 01:56 от Flying_HiGh

# 122
Здравейте, стига всичко да е наред аз ще продължа да работя. В офиса сме малко хора, но разбира се ако стане пак напечено положението няма да се правя на майка героиня. Имам и дете посещаващо градина и ще си се гледаме с него: Аз и като цяло не си се представям до 45-дневния болничен сгъната на бързото с корема, но сигурно до към 5ти, 6ти месец ще изкарам.

# 123
Момичета имате ли болки в областта на матката? Аз имам такива още седмица преди да ми закъснее и затова си мислех, че всеки момент ще ми дойде. Болките си продължават всеки ден, понякога повече, друг път по-малко, но няма ден без тях. Снощи питах моя АГ и той каза, че матката расте и оттам са болките. Но не си спомням да ме е боляло така при първата бременност.

# 124
Мене ме болеше доста около датата, на която трябваше да ми идва, сега отшумя.

# 125
Сарай,мен ме съсипваше,аз си мислех че ме стяга а то ме опъваше първите две седмици от бременността и гръб и кръст не можех да седя на стол ужас беше,мислех си че нещо не е наред,но си е наред

# 126
И мен ме наболява кръста понякога, но нищо драматично. Аз не съм точно притеснена за болките в матката, но понеже миналия път си отшумяха след първите 1-2 седмици, а сега не е така се чудя как е при останалите. Не знам дали е възможно първото секцио да има отношение,макар че минаха повече от 3 години.

# 127
Аз мисля тази седмица да изкарам на работа, от там излизам в отпуска и най-вероятно след това ще съм до края в болничен.  Работя в болница, сестра съм и ми идва нагорнище. Спи ми се, чувствам се отпаднала понякога. Все още не съм казала на старшата,  но мисля, че усещат, че има нещо.

# 128
Здравейте, записвам се и аз! Още нямам изчислен термин... интересното при мен е, че според лекарската съм някъде в 5седмица, заради много късна овулация,иначе трябваше да съм вече в 8ма седмица . Очакваме бебе номер 3 😇 имаме 2 момчета на 10г и 6г.
Леко бременеене на всички мами!

# 129
Здравейте момичета,

Спешно издирвам прогестерон депо 250mg ампули от Сърбия.
Ако някой има останали и не му трябват моля да ми пише на лично.
Благодаря и лека бременност на всички.

# 130
Здравейте, бъдещи мами! С огромно желание се присъединявам към групата на октомврийките. Тази неделя  беше изключително вълнуваща за мен. Уж само рутинно си направих тест, а после видях втората черта.... Приложението в телефона ми дава термин 21.10., което означава че съм 4та седмица. Още не съм била на преглед при АГ. Според вас в коя седмица е най подходящо да отида, така че с коремен ехограф да се види пулса на бебчето? Благодаря предварително!

# 131
  • София/Севлиево
Съвсем плахо се записвам и аз при вас.
Първо да се представя-на 37 и половина съм,от София,имам син на 12 и половина и от 9 години се борим за второ детенце.Днес ми е ден 8 след ЗЕТ на една 5-дневна снежинка.Това ми е 7 трансфер ,а преди това имам и 4 инсеминации.За съжаление имам и три загуби в ранна бременност и една биохимична такава.Влизам със малко страх в темата, защото въпреки че чхг-то ми е 91,500,което е супер за този ден,от обяд съм със зацапване,а от вчера с леки болки.За капак си имам и тромбофилия,но нея ще я мисля по-нататък,тя в началото не ми прави проблеми.Чух се с докторът си и ми каза да лежа,да увелича дозата на Дуфастон по едно хапче сутрин и едно вечер и да спра Акарда,който ми разрежда кръвта.Освен тези лекарства съм с по половин Естрофем сутрин,обед, вечер,и 3 пъти по 2 Утрогестан вагинално (и добре ,че не е през устата,че зле ми действа),по една мета фолиева и Вигантол ,когато се сетя по 10-20 капки.
Радвам се да съм сред вас.На всички пожелавам лека бременност.Терминът ми би трябвало да е 22.10,но като се има в предвид че съм на години и след инвитро , най-вероятно ще съм секцио около 1.10.Малко дълго стана,но като за първи пост бива.

# 132
Елиииииии,добре дошлаааа искам си те тук следващите 9 месеца,сз чаках в дрта тема да ти видя чхгто ма явно съм пропуснала,хайде и тук честито хубаво чхг,да расте и коремчето с него 😻😻😻😻,желая ти много късмет и леко бременеене 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🙏🙏🙏🤰

# 133
  • омъжена

Здравейте. Много съм притеснена. Аз имам Хашимото това е болест на щитовидната жлеза ,която е много важна и за плода особено в първия триместър . Попринцип миналата година направих спонтанен в 7.г.с предполагам че точно заради тях то беше ми 3.3 а сега си взех резултатите сега е още повече 5.5 отивам при ендокринолжката да ми ги види. Нямам кървене нито зацапване което е добре имам си сутрешно гадене и аз също пия вода с лимон за това. Силно се надявам с бебчо всичко да е ок. 😔Чак на 18.02 ми е втория преглед,дотогава ще ми е притеснено мисля.

# 134
  • София/Севлиево
По принцип в първи триместър тсх се увеличава около 4 пъти,но щом знаеш че имаш Хашимото специалист трябва да ти помогне.Нямаш ли назначена терапия?

Общи условия

Активация на акаунт