Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 708
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • омъжена
Аз да Ви питам, по колко кафета си позволявате на ден, че без тях не издържам цял ден в работата и се чудя дали 3 са много, предвид, че съм в 4та гестационна седмица☕☕☕🤰
Ами аз знам ,че не е хубаво да се прекалява повече от 1 не е желателно. По добре си вземи кока кола и си я пии по малко за целия ден + 1 ☕нали. Ако трябва си вземи болничен от другия месец и си почивайте вкъщи по добре ще е и за вас и за плода предполагам. Успешна и лека бременност. Това е моя съвет 🙂😉

# 151
Кока колата за мен не е по- добрият вариант. Има доста вредни съставки, които вероятно минават през плацентата. Въпреки че и аз си позволявам да я пия, гледам да е не повече от 2-3 пъти в месеца.
По- добре е да се замести с топъл чай, но пак да се внимава с билките или вода с лимон.

# 152
И на мен ми е трудно да се огранича в 1 кафе, затова пия две слаби. Примерно 3в 1 и Кортадо на долче густо. Днес пих 3в1 и след това безкофеиново с мляко. Знам, че всичко изброено е пълна химия, но наистина ми е трудно от 3 силни кафета на ден да мина на 1 слабо. С ниско кръвно съм и без кафе нямам хал за живот.

# 153
Пробвайте ръж и леблебия вместо кафе.

# 154
Сутрин хапвам нещо, после си правя кафе с мляко, но едвам го изпивам и половината, просто ми става гадно. По обяд/следобед изпивам едно капучино или мляко с нес.

# 155
Аз няколко дни преди положителното тестче не успявах да си изпия дори първото кафе за деня, а преди пиех по две силни. Много се радвам, че вече въобще не ми се пие, иначе ако и с това трябваше да се съобразявам..
Иначе от два дни се будя много гладна и ми се налага да закусвам сутрин, сега си пека домашна гранола и нямам търпение да стана утре, такъв аромат се носии.. 😍

# 156
Присъединявам се и аз Simple Smile с термин 03.10.
Видях двете чертички преди закъснение. Първият ми преглед беше в пета седмица и се видяха две сакчета. Толкова се шокирах, имам детенце на 2 и точно се върнах на работа. Не очаквахме да са две... Simple Smile Едва преживях 10-те дни до прегледа тази седмица от вълнение. И хоп - чух две сърчица!
Този път не ми е лошо и се чувствам много добре спрямо първата бременност, дано така продължи.
И аз съм с Хашимото и съм на хормон.

# 157
До скоро пиех и аз по три силни кафета на ден + цигарки 🙄
Сега се ограничавам до едно след закуска и мисля, че е предостатъчно. По-трудно ми беше с пушенето, понеже не ми се появи никакво гадене и съответно не съм искала да спирам, ноо със сигурност е по-добре така
Честито на всички, които се присъединяват 🌷

# 158
  • САЩ
На мен започна да ми се гади от кафе и го спрях. Пробвах безкофеиново, но и то не ми понесе и сега пия чай. Гледайте да не е повече от едно на ден и пийте много вода. На мен и вода ми е трудно да пия, но се опитвам.
М_Oliviya, колко вълнуващо, поздравления за близнаците! И аз тайно се надявам на две понеже в рода на ММ има доста, но в моя не. Лека бременност на всички!

# 159
И аз спрях да пия кафе, но си правя черен чай с мляко и си пийвам половината, да се ободря. То не се издържа, понякога много ми се доспива. Обаче забравих да питам доктора дали не е нещо вреден... През първата бременност не съм пила.

# 160
Вчера минах на преглед ,и пак е рано 5 та седмица ми каза док, но септемри тсх ми беше 2.30 , чудя се ,сега да отивам на изследване ,и на ендо ,или да изчакам за следващия преглед след 2 седмици.

# 161
Вчера минах на преглед ,и пак е рано 5 та седмица ми каза док, но септемри тсх ми беше 2.30 , чудя се ,сега да отивам на изследване ,и на ендо ,или да изчакам за следващия преглед след 2 седмици.

И миналата бременност и сега посетих ендокринолог веднага след положителния тест. ТСХ се вдига в резултат на бременността и е добре да се изследва в началото, за да се вземат мерки. На мен при прегледа ми беше 1.9 и лекарят ми увеличи леко дозата, но усещам придърпвания в щитовидната жлеза и мисля, че не е достатъчна дозата, така че ще си направя изследвания преди да минат 30 дни от прегледа.    Моят съвет е да си пуснеш ТСХ и фт4 и да отидеш при първа възможност на преглед. Иначе от Начев знам, че при бременност тсх трябва да е между 1 и 1.5.

# 162
  • София/Севлиево
А колко килограма стартирахте бременноста.И тези,за които не е първа-как беше при първата?Със синът ми забременях 62кг и влязох да го раждам 85.Тази сутрин се претеглих и съм 66,3,като със сигурност имам два-три отгоре останали от стимулацията.Надявам се този път да не мина 80,че с годинките все по-трудно ги свалям...

# 163
Ели,аз се измери 66.7ама аз съм висока 1.74 и винаги съм била околко 58-60,покрай карантината качих 6

# 164
  • София/Севлиево
Аз съм дребосък,само 163 ,и миналия път накрая много ми тежеше.Затова сега ще гледам да се контролирам...

Общи условия

Активация на акаунт