Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 709
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ели, аз от години съм в другата крайност - екстремно слаба. Тежа 50.5 на 170 см. Покрай карантината свалих до толкова заради загуба на мускули от обездвижване. Още не съм почнала да качвам и се притеснявам дали всичко ми е наред предвид че никога не съм следила какво и колко ям (а не ям малко) и от гимназията насам само вървя плавно надолу с кг. Дали не се дължи на хормонални проблеми и как можах да не се изследвам преди да забременея?

# 166
Елейн, не съм докторзно по-скоро отиди на ендоктинологзедна приятелка беше като теб слабееше а ядеше за трима,оказа се с нещо си на ЩЖ и с хапчета се оправи (не искам да те плаша,а само казвам)

# 167
Първия път забременях 45,влязох да раждам 68. За ръст 160 това си беше доста тежко😄  Сега започвам с 54,и се надявам да не кача пак +20,че след това едва ли пак ще върна 54😄

# 168
Здравейте момичета! Да се запиша и аз 😊 Последна менструация имах на 6 Януари и трябваше да ми дойде на 3-ти Февруари (цикъла ми е много точен на 28-дни) След 5 дни закъснение на 8-ми Февруари си пуснах кръвен, който излезе 1189 😊 48 часа след първия кръвен си пуснах втори, който показа 2486. Втора бременност ми е, но ми се струва висок резултата за първи ден на 5-та седмица.... Някоя от вас пускала ли си е кръвен?

# 169
Моя в началото на 5та седмица беше към 860:)

# 170
Ели, аз също съм дребна 163 висока. Втора бременност ми е и я стартирам от 50 кг. На 32 г. съм сега. Първата ми бременност я стартират от 47кг и влязох да раждам 64 кг. С раждането свалих наведнъж 8кг. и 6 месеца след това си върнах изцяло предишната форма. 🌸

# 171
Удвоява се, което е добре. Има вероятност да са близнаци, при многоплодна бременност ЧХГ е с по- високи стойности.
Първата бременност започнаха на 55кг и качих 9кг, но съм ниска и малко преди да забременея бях качила около 4кг. Започнах работа и за жалост от нередовният сън и хранене, отново стартирам на 55кг. Надявам се да кача отново малко.

# 172
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте!
Много ми хареса заглавието на темата, и реших да се престраша и да пиша. Октомври е любимия ми месец, и съм много щастлива, че точно тогава ще посрещнем нашето бебе. Терминът ми е на 5-ти октомври. Heart Eyes
На кратко за мен(някои тук ме познават Wink) На 41-на съм. Имам син на 14 и половина, заварен син на 14 (утре става), дъщеря на 2 и половина, и сега още някой. Blush
Моля се с цялото си сърце всичко да е наред. Миналия май загубихме бебето, и сега доста ме е страх.
Бях на преглед в 5 г.с. - видя се само плоден сак. Следващия ми преглед трябваше да е на 23 февруари, но реших да си сменя гинеколога, и сега ще чакам до 1 март. Гледам да не се филмирам.
Кафе спрях да пия 2017, когато реших, че искам бебе (появи се дъщеря ми). Преди това пиех по 3-4 на ден. Замести го с цикория или инка. Хем е полезна, хем напомня вкуса, и кафето не ми липсва.
Първия път забременях около 49 кг. и качих около15кг. С дъщеря ми 47 кг. първия месец качих ударно 3 кг. и после пак ритмично до 65 кг. Сега съм 51кг. Blush

# 173
Аз през първата бременност качих 6-7 кила, влязох да раждам 62. Коремът ми беше много малък, чак в пети месец ми пролича. Сега да видим с близнаци как ще е. Стартирах с 55,7 и леко свалям, 170 съм висока.
Момичета, искам да ви кажа да се храните много здравословно. Не яжте вредни храни, лоши мазнини!, пакетирани боклуци, бисквити и т.н. Това може да навреди много на бременната жена. Казвам от опит. Повече плодове, зеленчуци и сготвено, по-малко хляб.

# 174
  • София/Севлиево
Аз от лекарствата за стимулацията от сега изглеждам като в 4-5 месец.Вчера една позната ме попита дали случайно не съм бременна.Тя знае за опитите ни и и казах,че засега да,но ще съм спокойна чак около април(като мине първи триместър).
А какво мислите за пренатест?Днес като ходих да дам кръв за проверка дали чхг се удвоява говорих с лаборантката,която ми е близка,и стигнах до извода ,че ще го направя.Иначе трябва амиоцентеза,а тя крие известен риск,пък и прена тест се пуска към 9-10 г.с.,а тя някъде около 20(по спомен).
Деси,с това чхг може и близначета да са.Аз много исках близнаци,но имам загуба на тризнаци преди 5 години и сегашният ми доктор каза,че ще връща само по един ембрион(е,пак може да станат две ако се раздели,както когато ми върнаха 2 ембриона,пък те станаха 3).Но Божа работа.Важно всичко да е наред.
А през нощта будите ли се?Аз дето спя доста непробудно от 2-3 нощи се будя за тоалетна (това пък от бременността със синът ми не ми се е случвало) и после не мога да заспя.И постоянно ми се пишка,едва удържам 2 часа (а по-принцип мога много да държа)...

# 175
Ох, аз честно казано предпочитам да си е едничко, още утре ще отида на лекар... Имам син на 6 годинки и половина и с близнаци ще ми е доста тежко сякаш. Още утре ще проверя и ще пиша тук. Иначе аз вечер си спя хубаво, ставам по веднъж да пишкам и сутрин, обяче ставам рано без причина, което е странно. Иначе, като цяло съм добре, гърдите ме болят много, понякога имам и тъпа болка ниско долу в корема 😊

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 09:53 от desss9011

# 176
На мен ми е първа бременност, 70 кг съм и съм висока 175.
Ели, аз също предпочитам пренатест. Следващия петък имам час при док и смятам да го обсъдя и с него.
През ноща рядко се будя, но сутрин съм като часовник 6 ч. ставам да ходя до тоалетна , а през ден съм през 40 мин.

# 177
  • София/Севлиево
Гърдите и мен ме болят,но това е добре-докато ги усещам напрегнати всичко е наред.Даже забелязах,че са пораснали и всички сутиени са ми леко тесни.Днес ще ходя до Лидл,пуснали са бельо за бременни та ще си взема,защото трябва да ми е комфортно...

# 178
Здравейте, записвам се и аз при вас с термин средата на октомври. Засега нямам симптоми, освен, че постоянно ми се спи, но не знам дали е само от бременността или от това, че напоследък не спя по цяла нощ. Имам дете на една година и явно я мъчат зъби и е някакъв ужас последно време, през деня съм като прегазена, но няма как. Докторът ми каза да гледам да почивам, когато мога, но трудна работа хаха. Бързо се възстанових физически от първата бременност, надявам се и сега да е така Simple Smile Кафе си пия по едно на ден сутрин, както и първия път, докторът ми е казал, че така няма проблем Hug

# 179
Аз минах през Лидл, но сутиените с банели на мен не са ми ОК за кърмене. Предпочитам тези от HM. Иначе си купих дънки (май останали от минала седмица) и потници. Но като цяло дрехите за бременни в Лидл са много хубави. Имам и клинове от там.

Общи условия

Активация на акаунт