Mъжа ми не иска бебе

• 7 687
  • 189
  •   1
Отговори
# 60
Така е, нямаме цялата информация, затова няма как да заключим, че той е прав. Като не иска други деца, защото  е неспособен да ги гледа, да си направи вазектомия. Използването на аборт за контрацепция не е много умно.

# 61
Аз бих задържала детето, щом го искам. Замисли се също що за партньор е и заслужава ли си съответният, щом си позволява да ти поставя точно такъв ултиматум в точно това състояние, още повече, имайки предвид, че и двамата сте замесени, за да се стигне до тази ситуация и се касае за живота на вашето общо дете.
Направи това, което чувстваш за правилно.
А при желание, планиране и решителни действия има изход от всяка ситуация.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 21:01 от Fortuna Spirit

# 62
  • Варна
Никой не е прав в тоя случай. И двамата са направили грешка, сега ще търсят изход.

# 63
И ако има 5 деца и забремение, да ражда до откат ли?
Който има капацитет да отгледа  повече деца, (тоест условия има) той  и може да  се предпазва от изненади.

Не са  равни хората по нищо.За жалост.
Ще я стържат  един път , иначе цял живот ще и пилят и ще се карат и на роденото вече дете ще съсипят    живота евентуално с кавги и  развод може би, и    т.н.
Ако са можели , да са направили нужното .
Освен ако не е от онези, заврени в детската, а  има налични повече стаи и  свекървата се разлива в тях ,знам ли,  има и такива казуси.
Но все едно ,двама сгрешили ,драма решили.Мъжът не е безгласна буква все пак ,колкото да се иска на жените.И за това някои  сами си гледат децата.Мъжът присъства   като сянка, безплътна, хвърля някой лев и навън. но такъв са си избрали.

# 64
Мислиш ли, че ако стане както казва мъжът, ще останат заедно?

# 65
Сянка бил мъжът, но имал право на крайното решение, иначе жените сами да си гледат децата.
Не говорим за 5 или 10 дете.
Ако мъжа ми каже или аборт или развод, ще е по-страшно отколкото да ме удари.

# 66
  • Варна
Наистина страшно става, ако тя е напълно зависима от него.

# 67
И защо да е виновен мъжът? Двамата са участвали в правенето на детето. Така описаната ситуация ме кара да мисля, че само мъжът издържа някак си семейството.

# 68
  • София
Авторката е ужасно емоционална сега, чувства се отхвърлена и предадена, не мисли трезво.
Но, пък щом е родила едно в детската стая, защо да не роди и второ.
Мъжът мисли по- рационално и прагматично от двамата, ама той се изкарва насилникът с решенията.
Еми - не е.
Всеки има мнение, всичко трябва да се осмисли, защото това не е юруш на сладкото бебоче, а доживотен ангажимент.
Ама него няма да го стържат.
Ако не искаше - нямаше и нея да я стържат.
Семейно планиране му се вика.

# 69
Не ми харесват заплахите за развод. Вероятно няма да го направи, но самият психически тормоз не ми е по вкуса. За съжаление е влязла с двата крака и полезен ход няма.

И защо да е виновен мъжът? Двамата са участвали в правенето на детето. Така описаната ситуация ме кара да мисля, че само мъжът издържа някак си семейството.
Двамата са участвали, но тя няма против да го роди. На някой може да му се струва тясно, бедно и т.н., но много хора си раждат и отглеждат децата в апартаментите на родителите и го приемат за нормално. Очевидно и за нея това не е проблем, така че каква ѝ е вината? Защо да ползва предпазни средства, ако иска още едно дете?

От друга страна той не иска, ами като не е искал, защо не си е сложил презерватив?

# 70
  • София
Двамата са участвали, но тя няма против да го роди. На някой може да му се струва тясно, бедно и т.н., но много хора си раждат и отглеждат децата в апартаментите на родителите и го приемат за нормално. Очевидно и за нея това не е проблем, така че каква ѝ е вината? Защо да ползва предпазни средства, ако иска още едно дете?

От друга страна той не иска, ами като не е искал, защо не си е сложил презерватив?

Първо, не бива да се говори за вина при забременяването- двамата са участвали, двамата са били наясно, че случи ли се фал, жената ще го отнесе.
Второ и следващи- не знаем никакви подробности и авторката изчезна, за да не ги даде.

Пак ще се хванем за гушите, както винаги в такива теми- ето,  баба обижда баба, че нямало какво да й се случи.
Ами, да не съди по себе си, че току- виж, предизвикала съжаление!

# 71
  • Варна

Тези подробности не ги знаем, няма смисъл сега да дирим вина. Да, много притеснително е изявлението на съпруга, няма дума.  Въпросът е какви са вероятностите и за какво е готова авторката, ние само споделяме как бихме постъпили при така изложените обстоятелства. Желателно е без да й палим фитилите с крайни изказвания, че в момента и без туй е афектирана, а емоцията не е най-добрият съветник.

# 72
В цитата се говори за вина, затова така го написах.

Тези подробности не ги знаем...
Е, те вариантите са 2, или иска дете или не. Очевидно не иска, какви подробности са нужни повече...

# 73
  • Варна
В цитата се говори за вина, затова така го написах.

Тези подробности не ги знаем...
Е, те вариантите са 2, или иска дете или не. Очевидно не иска, какви подробности са нужни повече... Може да е сложил и да е станал гаф... Май нещо се недоразбрахме, "вината" вметнах не конкретно с твоя пост, а с доста други по-напред.

# 74
Збременях, но мъжа ми иска да абортирам, защото живеем в дома на майка му и имаме малко дете на 4 години. Тримата делим една стая. Когато му казах, че искам да го задържим той ме заплаши с развод. Какво да правя?

Забелязвам много интересно се е изразила авторката - тя говори в множествено число "задържим", но в единствено за "абортирам". Биляна, и в двата случая - и на аборт и на задържане, имаш нужда от единствено число. Ти може да абортираш. Ти може да задържиш детето. Това е само и единствено твое решение.

Всеки има право на физическа и психическа неприкосновеност.

Хубаво е да си го примпомняме от време на време това основно човешко право. Никой от нас няма право да ти казва какво да правиш с твоето тяло. Нито дори съпругът ти има право да решава това за теб.

И с това право си идват и отговорности, които са си също толкова лични. Ти трябва да решиш дали можеш да поемеш самостоятелно грижата за тези 2 деца, без помощ от бащата. Дори и без развод, той едва ли доброволно ще положи грижа за децата съдейки по реакцията му.

Общи условия

Активация на акаунт