Mъжа ми не иска бебе

• 7 683
  • 189
  •   1
Отговори
# 120
  • Най-красивата страна
Ами не, няма да остана на улицата,защото имам мъж до себе си.Не Мунчо.

Никога не бих останала с мъж,който ме изнудва да правя аборт.
Абсурт,мъжете също носят отговорност,когато правят секс.

# 121
  • София
Ами не, няма да остана на улицата,защото имам мъж до себе си.Не Мунчо.

Никога не бих останала с мъж,който ме изнудва да правя аборт.
Абсурт,мъжете също носят отговорност,когато правят секс.

Ами, всяка има до себе си мъж, когото САМА  е избрала!
Авторката е избрала такъв, като нея- беден и без жилище, и без достатъчно възможности, за да може да й осигури друго, освен детската си стая при майка си.
Авторката е участвала доброволно в акта, довел до забременяване.
Защо продължаваш да спекулираш с вина, като нямаме никаква представа как се е стигнало до зачеването, не знам?
Няма виновни, до доказване на противното.

А, поемането на отговорност за резултата от забременяването, не може да се ограничи в раждането, а оттам нататък- "Господ да помага".

И да, мъжете носят отговорност, която ти определяш като едни 100 лева издръжка, с които майката ще цъфне и върже, някъде извън детската стая на мъжа.
Този лозунг- "не бих останала с някой, който ме изнудва да направя аборт", звучи много амазонски и героично, но в основата си е много глупав и носи негативи основно на жената.

# 122
Това, че тя иска да задържи плода, не означава въобще, че поема отговорност. Просто иска да се плъзга по повърхността. Явно мъжът издържа семейството и като такъв взема решенията. Той, ако само това може да осигури, то тя вероятно и това не може.

# 123
Знам за два случая, при които жената имаше свое празно жилище, но мъжът настояваше да живеят с родителите му, защото какво ще кажат хората - отишъл заврян зет. И двата брака не просъществуваха дълго при тези условия.
Не знаем защо и от колко време живеят при майка му, ама абортът е временно решение. Контрацепцията също. За момента и две ще отгледат за 2-3 години в една стая, но тръгне ли детето на училище ще им отеснее съвсем и с едно дете. Та вместо да настоява за аборт и да заплашват с развод, да се вземе в ръце и да реши проблема. Пък, ако обстоятелствата са непреодолими, то жената да премисли относно бременността.
Ама с тропане на краче или на юмрук по масата не става.

# 124
Айде, дайте да я смачкаме колко е смотана тази бременна. Пък ние какви сме печени.... Пък мъжът й двойно.

# 125
  • София
Айде, дайте да я смачкаме колко е смотана тази бременна. Пък ние какви сме печени.... Пък мъжът й двойно.

Не бой се, тя се покри, за да не отговори на някои въпроси, които явно, не са й удобни.
Няма мачкане, а наливане на здрав разум, защото в крайна сметка, всичко е на нейния задник, без извинение!
А, тя вече има дете на 4 години, което не е виновно за нищо, нали?

# 126
  • Най-красивата страна
Много семейства,които не са в цветущо финансово положение имат по две деца.Има и самотни майки с две деца,които се справят и то добре.Това е въпрос на желание,амбиция,на организация...
Има мъже,които не се примиряват с факта,че семейството им живее в детската стая в апартамента на мама,стягат се,работят и успяват да излязат от там...
А този какво?
Цял живот ще живее с жената и детето в стаичката ли?
Защо?Некадърен ли е ,мързелив ли е ...какво му има?
Не вярвам,че млад,здрав човек не може да се справи.Явно няма желание да се отдели от мама.

# 127
Вярно, покри се, но какъв точно здрав разум. Ако направи аборт дали ще цъфнат и вържат. Ако роди дали ще погинат всички.... няма отговор на тези въпроси.

# 128
  • Бургас/София
Ама той мъжът второ дете не е планувал или искал. В конкретния момент явно това е, което може да осигури.
Всъщност ние изобщо не знаем дали той иска второ дете с тази жена или тя така си е решила.

# 129
  • София
Вярно, покри се, но какъв точно здрав разум. Ако направи аборт дали ще цъфнат и вържат. Ако роди дали ще погинат всички.... няма отговор на тези въпроси.
Имаме ограничени факти- той е против, категорично и ще се разведе, ако тя не се съобрази.
Живеят в детската при майка му, семейство с 4 годишно дете.
Толкова.
Ако се запъне и роди, ще остане на улицата с 2 деца.

Емоциите ги оставям настрани, защото само замъгляват картинката, която е изключително в черни краски за жената.
За нея мисля, а не за мъжа.

# 130
  • Най-красивата страна
Мунчо ще се откаже от семейството си,защото жена му е бременна с второто му дете.
Това изобщо може ли да бъде причина за развод?

# 131
Много ясно, че имат и други проблеми освен финансовите. Иначе не би реагирал така мъжът.

# 132
  • София
Мунчо ще се откаже от семейството си,защото жена му е бременна с второто му дете.
Това изобщо може ли да бъде причина за развод?

Може, разбира се.
Нали ти самата каза, че ако мъжът настоява да направиш аборт, никога не би останала с него.
Както ти имаш право да се разведеш, защото той не иска второ дете, така и той може да го направи.
И да си поеме отговорността според закона- издръжка.
Пък ти да поемеш своята- раждаш и на улицата, или в някой социален дом, ако има такива.
Ако няма- ще ти вземат децата, защото не можеш да се грижиш за тях и така.......

# 133
  • Варна
Абе стигнало ли се е до ултиматуми и натиск за аборт, това семейство го пиша бегАло. Независимо дали тя ще роди или не. Ако абортира, никога няма да му го прости и вероятно няма да може да го погледне със същите очи. Ако роди, съвсем ще им отеснее и той вероятно ще се озлоби срещу нея, че може и срещу децата и пак работата е зле. Ни тъй, ни иначе.

# 134
АбсурТ, ти какво предлагаш - аборт и да си седят с Мунчо в детската до следващия аборт ли?

Общи условия

Активация на акаунт