Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 703
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не знаех, че името му е латерално и каква е историята.

Апотеонещоси единствено го свързвам с изпита в седми клас. Тогава с възхищение си мислех, че имам много умни деца, щом са научили толкова труден материал.

# 166
  • в страната на чудесата
Наздраве , дами!
И господа!

# 167
  • София
Шарки, къде е това 'там'?
Тинки, от вашето училище също би трябвало да има приети на ранен условно. Колко деца са, знаеш ли?

# 168
  • В офиса
Знам само за момчето в Станфорд. Има няколко в Оксбридж (чух 3 имена, но може и повече) Много силни и по американските стандарти кандидатури са в wait lists. А от Оксбридж (пиша така, щото не помня в кой от двата) има и доста откази, вкл и на медалисти.

# 169
  • София
Лейка,
Скрит текст:
аз всъщност съм много възмутена точно от това тотално бебешко пасив агресив преиначаване на целия ни разговор. Значи някой (Анди в случая) се сдърпва с теб или ти с нея (все тая) и Анди има неблагоразумието да изобобщи (казвам неблагоразумие, защото често го прави и знае, че се дразним) как ти винаги си груба. Аз ѝ казвам, че не си винаги груба и че към мен не си била (да, може да си била латерална, абстрактна и т.н., но груба чак не) и тази жена - докладващата, се обръща към мен и започва да ме убеждава какъв груб човек си ти. Е как, обяснете ми, драги зрители, моето мнение имало обида към нея (а не нейното към теб - което дефакто се получи), разбираш ли!!!!! Уат!

# 170
  • в страната на чудесата
Аш, но хората имат проблеми с анализа.
Какво да се прави. Едва ли мод ще възстанови разговора. Но беше много тъпо, да.

# 171
  • София
Не знам дали тази статия има предвид Амели, но според нея причината за увеличения брой кандидати е COVID-19.
https://www.browndailyherald.com/2021/01/21/university-sees-reco … ing%20to%20Powell.

Powell attributed the sharp jump to the many changes to the application process that stemmed from the COVID-19 pandemic.

He said that the unpredictability of admissions decisions this season possibly led students to apply to more schools in an effort to bolster their chances of being accepted. Students who could not take a standardized test, Powell noted, also had additional uncertainty in their process and may have cast a wider net that included the University, which maintained a test-optional policy this cycle.

Perhaps the most notable factor in students’ decisions to apply to more schools was the fact that many students had not gotten a chance to visit college campuses since the beginning of the pandemic, according to Powell.

Faced with less certainty, applicants may have emphasized school reputations and financial security.

“We are affordable in ways that not many colleges and universities can claim,” Powell said, pointing to the University’s fee waivers and the lack of loans in its financial aid packages that meet full demonstrated need, through the Brown Promise.

Test-optional policies, Harberson wrote, “seemed to embolden students to apply to colleges they never would have applied to” — and without the “gut check” of visiting a school, students were “afraid to remove colleges from their list.”

Не ми се вярва Брекзит да е повлиял в такива мащаби за наплива.

# 172
  • софия
Според мен причината е отпадането на САТ-овете. Просто без необходимостта от доказване на топ максимум резултати, спроед мен много ученици решават да се пеобват. Що пък не?
Призма, да, същата, просто не ми се търсеше линк, че съм през телефон.
Шарки, може ли и на мен да разкажеш за Станфорд? Обичам да слушам истории за успех, така вдъхновяващо да действат!

# 173
  • София
За Делфт говорех. А явно квотата в Станфорд за българче за този випуск е вече запълнена.

За Станфорд мога да разказвам по друга линия, не "детската" Simple Smile.

# 174
  • В офиса
Делфт имат ли early? За пръв път чувам. Нали имат изпит? Иначе, колкото повече, толкова повече. Те не са като американците, да не приемат някой от Бг, защото са приели друг.

# 175
  • София
Явно са имали и нещо като на база мерит. Пробвам се да изтръгна информация от моичкия, обаче удрям на камък. Хем си знам, че няма да каже, що ли се пробвам...

# 176
  • София
Може не всички специалности в Делфт да са с изпит.

# 177
  • София
О, много интересно за Делфт. Те скоро свършиха с документите, има изпит през март, ако не се лъжа. Давай, изтръгвай, я виж какви сме любопитни тук Simple Smile

# 178
  • София
Изпитът е от три части, третата е март.

# 179
Фран, плийс, сподели кои са модераторите тук...
Няма тема в бг мама, която да се модерира само от един модератор.
Модерира този, който е на линия в момента. Според правилата на форума, модераторите не са длъжни да уточняват кой точно от тях модерира в момента.
Тук може да видите всички модератори и групите, които управляват.
"Владетелите на силата" имат съвсем ограничени права, не могат да трият мнения.

Общи условия

Активация на акаунт