НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 459
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Хей, хоу!
Да живеят яйцата! Аз го докарвам до 8-9 на ден.... С различна гарнитура, но напоследък само това ям.

От 3 дни съм с Ковид + тест и съм затворена у дома с половинът и с двете малки дзверчета... Ужасно ми е нервно и потистнато, всичко ме дразни и искам да извърша углавно престъпление... Ох, оплаках ви се! Cry

Обаче, положителното в моят личен случай е, че не посягам към гадории, както обикновено когато съм толкова нервна и ядосана. Всъщност съм абсолютно стриктна от 01.03.
Да ви кажа - много ми е добре. Държа си се и това е....
Имам си апетит и даже ям по 3 пъти на ден, ама пия толкова лекарства и добавки, че няма как с по-малко ядене. Въпреки всичко кантарът държи 64кг и му се радвам.
Може би утре ще прихапнем свински врат и после ще се продължава на яйца.

Heart

# 436
Цвете, бързо оздравяване!
Аз най-накрая привършвам омлетите 😀 Имам само един за утре. Не успях да издържа и да направя само яйчен фаст, разнообразявах си и с разни други храни.
Днес правих пилешки крилца мариновани с кисело мляко и много подправки. Направо страхотни станаха!

# 437
Цвете мое, бързо оздравяване!

# 438
Как си Цветенце?
Бързо оздравяване.
Аз нали се похвалих, че от днес ще съм на 14 дневно кето предизвикателство? Отлагам за от утре. Всички магазини се бяха уговорили да правят нещо като панаир на виното и ми саботираха намерението.
Иначе само виното ми е в онези 5-10%.
Относно движението ,този път карантината не е карантина и дори препоръчват разходките на чист въздух, каквото и да разбират под "чист въздух" през маски. Минава ми всякакво желание за излизане, а и кучетата ни гледат странно.
Намерих си още упражнения и съм сериозна.
Лек ден. Бъдете здрави.

# 439
Таня, успех в предизвикателството! Simple Smile

Как определяте кои храни са добри за инсулинова резистентност?
От една страна гледам ГИ и например, черешите са с нисък такъв.
От друга, ендотокриноложката ми каза без череши, банан и диня, защото били най-сладките плодове.
Каква комбинация от показатели да гледам, за да се ориентирам?

# 440
Таня, кое 14 дневно предизвикателство ще правиш?

# 441
Таня, кое 14 дневно предизвикателство ще правиш?
Кето предизвикателство (в бг ФБ група) или зелено предизвикателство (във фр група) т.е. храни от зеления списък на Тим Ноукс.
Моят вариант е без подсладители и зелени салати, но в комбинация с кетоФаст ( по д-р Меркола) и без броене и смятане. То и няма какво да броя и смятам, отдавна се засищам с разумно количество и подходящи храни.
Приготвила съм си за утре патешки бутчета.
Ще се опитам също разни сирена да огранича/махна.
Ще ви държа в течение.

# 442
Цветенце, много досадна работа е тоя ковид! Бързо да минава! Половинката беше с положителен от 2 март, вече е добре, ходи на работа,  досадното беше с карантината. При него само му звъннаха от РЗИ, полиция да го проверява така и не дойде.

Таня, успех! Аз бях хвърлила око на мазния фаст на онази докторка с поликистозите, но като че ли ми се ядат супички, та ще го отложа засега. Дори си бях купила прекрасни свински гърди за печене, но ще идат в камерата.

Много ми е тъпо, че от утре затварят залите. Като цяло подкрепям мерките за ограничаване на ковид (не и икономическите), но от една година съм хоум офис и груповите тренировки бяха едно от малкото места, на които имам някакъв социален контакт извън семейството и най-близките. Имаме си фб група и треньорката ще ни прави тренировки по zoom, но няма да е същото.

# 443
Мерси
Супички си ям, под формата на топла пача с люто и чесън. Майка ми, като била бременна с мен й се е прияждало пача, а я ненавиждаше. Явно съм си падала по пачата още преди да се родя.
Ако някой се интересува от списъците на Тим Ноукс , ето тук има за зеления списък:
https://bg.waykun.com/articles/banting-zelen-spisk-plen-spisk-s- … tichni-hrani.html
Във формат pdf ги имам и не мога да ги пусна с телефона.

# 444
  • София
Искам да попитам дамите които правят фаст, какво може по време на фаста?
Имам предвид чай( билков без подсладители) ,кафе или само и единствено вода?

# 445
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Хей, момичета! Много сте мили!
Аз съм добре физически. Вече ми отшумяха всички симптоми, които бяха отпадналост, мускулни болки, еднодневна температура 38° и май е това... Вече ми няма нищо!
Психически обаче ми е огромно предизвикателство... Да спомена, че от 01.03 бях в 18 дневна принудителна отпуска от работа, защото "трябвало" да чистим от миналата година. Примирих се... И естествено - децата се разболяха, та ми умряха всички планове да си обърна внимание и да си свърша някаква работа, която ми е важна... Или дори само да си почина.... Тъкмо да ми свърши - на 18.03 - отпуската => Ковид + тест... Пуснах го само заради температурата, защото принципно не вдигам почти никога....
Сега ще ми се събере цял проклет месец затворена у дома... Децата ще се побъркат - те са на 5 и 2 и 8 месеца. Сещате се как се случват нещата затворени в 60м²...
В момента и двамата с ММ сме на нокти, непрекъснато се вика по малките, а пом/у си не можем 1 дума да разменим без да се развикаме, заядем и т.н. простотии...
Аз и без това съм си психически лабилна - ходя на психолог от известно време... И сега просто ще се моля да оцелеем някак, без да се избием.

Но пък съм супер мотивирана за храната си този път. Ако нямаше и кой да ми върти сладкиши у дома, щеше да ми е по-лесно... Амя не съм свикнала да ми е лесно. Стискате ми палци! Heart

# 446
  • Sofia
Взех си магнезиевия цитрат на Лимончето. Пия го втори ден, но ефект във wc няма 😒
Има ли други дами, които го приемат и действа ли ви?
Лимонче, нали дневната доза е само една мерителна лъжичка (тази, която е в пакета) магнезий в 200 мл. вода? Ти така ли го пиеш?

# 447
Принципно протеин и въглехидрат пречат на фаста. Много специалисти твърдят, че мазнините не пречат, даже напротив - помагат за по-дълъг нестресиращ фаст. Тялото поема гориво, не се изтощава, а пък инсулинът и захарта не мърдат, тоест горенето си продължава. На мен лично, масло в кафето не ми пречи на фаста. Може да има хора, на които обаче ще пречи. Всеки организъм е различен.

# 448
Зависи каква ти е целта и на какво издържаш.
За автофагия- само вода и билкови отвари (внимание: в някои билкови чайове от магазините има добавки,  но нали е 0 калории. ....да не почваме спор). От друга страна,  някои билки са за.....апетит (при мен неприятен опит с нещо, което на френски е menthe poivrée ).
Само фаст (отслабване ) д-р Фънг допуска малко сметана в кафето или мазнина, май беше нещо до 70 калории.
Аз съм само на вода, защото не мога да пия кафе без нищо (навик от времето, когато кафето беше задължително с цигара).
Цветенце, глътвай малко валериан и ако е алкохолен извлек още по-добре и си свиркай. И това ще мине.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 16:00 от tania6

# 449
Взех си магнезиевия цитрат на Лимончето. Пия го втори ден, но ефект във wc няма 😒
Има ли други дами, които го приемат и действа ли ви?
Лимонче, нали дневната доза е само една мерителна лъжичка (тази, която е в пакета) магнезий в 200 мл. вода? Ти така ли го пиеш?
Същия магн. цитрат пия и аз. Лъжичка не ми действа за wc,  но лъжичка и половина - да. За мерителната лъжичка вътре в пакета говоря.

Общи условия

Активация на акаунт