НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 453
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
  • На острова
Ако са само тези 10-минутните се включвам и аз от понеделник. За толкова имам време сутрин преди работа 😆

Обядвах палачинки (яйца, крема сирене и хуск) 😋

# 496
Може ли някоя рецепта с хуск? От някъде ми попадна за "опалянки"(хуск, яйца, крема сирене, хуск), обаче нищо не стана. Много тънки, като пяна, едвам ги извадих от тавата, с лъжица Joy

И сега имам хуск..

# 497
Че опалянките доколкото знам са без хуск в тях, това е така нареченият облачен хляб. Белтъците на сняг, жълтъците смесени с крема сиренето, после двете полекичка и на купчинки и печеш. Не помня дали се слагаше нещо друго там освен щипка сол. Ако има и хуск ще станат нещо по-близко до хлебчета, предполагам че също няма да е лошо де.

# 498
  • София
Може ли някоя рецепта с хуск? От някъде ми попадна за "опалянки"(хуск, яйца, крема сирене, хуск), обаче нищо не стана. Много тънки, като пяна, едвам ги извадих от тавата, с лъжица Joy

И сега имам хуск..
Хуска го разтварям в 160гр гореща вода.
Пека на 180гр за 30мин.

# 499
Че опалянките доколкото знам са без хуск в тях, това е така нареченият облачен хляб. Белтъците на сняг, жълтъците смесени с крема сиренето, после двете полекичка и на купчинки и печеш. Не помня дали се слагаше нещо друго там освен щипка сол. Ако има и хуск ще станат нещо по-близко до хлебчета, предполагам че също няма да е лошо де.
Така, да, обаче пишеше и хуск и бакпулвер, за да приличат повече на хляб.
Ами, не приличаха Joy
Опитах на купчинки, те се сляха. Стана една...кора, защото беше много тънко. Не пиШеше да се пекат на хартия и не сложих, и нямаше изчегъртане.

Миленски, благодаря ти.
Леле, не знаех, че хускът трябва да се разтвори.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 09:11 от Витаминче_

# 500
  • София
Витаминче, таз рецепта ми я прати една приятелка и каза разтвори хуска в гореща вода, и нищо друго, нито колко минути се пече,нито на колко градуса.
Аз реших да пробвам, че тя пък щеше да ми идва на гости на другият ден.
С късмета на начинаещият изпекох питката, стана мн.хубава, дойде приятелката на другият ден, и опитва питката, ау мн.хубава, и се чуди " моята не става никога так хубаво".
На другият ден ме накара да я правя , а тя да гледа ,да види как така моята била хубава, а нейната - не.

# 501
Момичета следя ви, но нещо съм забила откъм идеи... Освен яйца и пилешко филе нищо друго не ям и започва много да ми омръзва, а и времето много ми влияе, по цял ден с бебето вкъщи, нямам настроение за нищо...Определено съм в застой, вече втора седмица 66кг, започнах 74,4 в средата на януари, трябва да стигна 60!!! И аз ще се включа в предизвикателството, надявам се да се мотивирам така като сме повече хора.

# 502
Има едни хлебчета с белтъци и хуск, изглеждат добре, но не съм я правила. Нещо не ми се вижда оптимално труд-резултат. Освен това с хуска имам неприятен опит и след едни тъмновиолетови-мухлясоизглеждащи мъфини (на вкус бяха добри, но не ги ядох) не купувам и не използвам.
По принцип трябва да става за всички печива (по 1-2 лъжици), обира влагата и "тестото" става гуменообразно като истинско. Смляното ленено семе върши същата работа.
Аз (нали не обичам да следвам протоколи) от понеделник карам на нещо си мое:
Закуска: яйчено кашкавалена (тъкмо реших да махам твърди сирена и излезе статия на д-р Меркола за полезностите им и се отказах)
Обяд: преоткрих.....бърканите яйца. Все карах на омлети и варени. Били страшно вкусни и най-лесни, а и с бекон са направо....мога само това да ям. С ферментирали краставички. Днес и праз ще сложа.
Чувствам се страхотно, наспивам се бързо, събуждам се преди 6ч.
Пп: кетоадаптирана съм и дори храненето да ми е по-въглехидратно (максимум 7-10 дни) връщането е лесно и без странични ефекти.

# 503
  • Пловдив
Мх...да, да...още на първия планк и съм умряла Satisfied
Ще ви се радвам и почвам с някви бабешки аз.

Препоръчвам ти пилатес с Гери. Изпитано! За един месец прибрах корема.

https://pilatesgerganakoleva.com/onlajn-pilates-vkashti/

Ходих при Гери в залата 2 години. Малко прекъснах по здравословни причини, ама сега пак ще подхващам пилатеса.

За храната - аз в събота пека една голяма свинска мръвка във фурната и после през седмицата режа по две парчета печено, правя салата и готово.

# 504

И сега имам хуск..

Кето питки : 2 яйца , 3 с.л. кисело мляко с 1/2 ч.л. хлебна сода , 125 гр крема сирене , 50 гр. разтопено масло , 100 гр хуск , 150 гр сирене.  Омесва се лепкаво тесто , разделя се на 11 топки и печем в/у хартия за печене за около 35-45 минути на 180 градуса.Сполучливи са и на мен ми допадат много .

# 505
  • Пловдив
pables_m
Трябва да се абонираш и платиш ли?

# 506
Витаминче, ето това правих в неделя. Хареса ми, даже на другия ден беше по-вкусно.
Скрит текст:
Кето фокача
3 яйца, 100 гр. маскарпоне (при мен крем сирене едно пакетче), 100 гр. кашкавал, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. бакпулвер (при мен цяло пакетче, не съм видяла, че е само лъжичка), 3 с.л. хуск. Подправки по желание, аз наръсих с чубрица.
Замених една от лъжиците хуск с бадемово брашно. Обърках всичко, получава се лепкаво тесто и изсипах в тавичка с хартия за печене. Пекох на 190 гр. за 20 минути, в предварително загрята фурна, проверих го с клечка. На цвят си беше светложълто.

# 507
С НВ-тестата на мен нещо не ми върви.
Направих блат за пица по рецепта на Vilis Time и стана много вкусно, хапнахме си с моя мъж с удоволсвтие и след няколко часа стана интересно. Той горкият го отнесе по-тежко и се наложи чак Смекта да пие!
Не знам какво се случи, но мен нещо ме съмнява, че е от хуска.
Отказах се скоро пак да пробвам. Засега ще си караме "безхлебно". Simple Smile

# 508
Аз пък не ям млечни, та не мога да се възползвам от тези рецепти. Твърде много кашкавали, млека и сирена има в тях.

# 509
А бе ще дойдете на моя акъл за 'ляба, но не става веднага.
'Stella, гледах рецептата на д-р Берг (не съм я правила), има само яйца, кокосово брашно и счукано ленено семе.
Моят обяд, чинията е 21,5 см диаметър и има 3 бъркани яйца, 3 парченца бекон, една малка наденичка, праз и чушка. В чашата ферментирал сок от червено цвекло (добавих ябълков оцет за да е по-кисел)

Ето точната рецепта на д-р Берг
https://youtu.be/1rwbHfX3WFY
5 яйца, 6 л кокосово брашно, 10 л счукано ленено семе, 4 л масло, сол, бакпулвер.
Нямам нужда от "носител на масло или на какво да намажа масло", но за друго ....

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 13:38 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт